Målare i Stockholm arbetar snabbt och effektivt

3 nov 2021

Är det dags för underhållsmålning eller helrenovering är det en god ídé att kontakta en målare i Stockholm. De utför jobb åt både företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner.

En målerifirma har många tjänster att erbjuda dig som kund. Det kan gälla lägenheter, villor, fritidshus, lokaler med mera. Att måla på egen hand är svårt om du inte besitter rätt kunskap för att säkerställa ett fint och hållbart resultat. Viss målning kan du givetvis utföra själv om du tycker att det är kul att måla. Om du har målning som hobby ska du naturligtvis måla när du har lust. När du känner att något måleriarbete kräver mer kunskap än du själv har är det läge att anlita målare. Några måleritjänster som en målerifirma ofta erbjuder dig som kund är: invändig målning, utvändig målning, nybyggnadsmålning, underhållsmålning, helrenovering samt tapetsering.

Låt en målare ta hand om din tapetsering

Många tycker att det är roligt att tapetsera och en del undviker att tapetsera då det känns för jobbigt och svårt. Är det dags att fräscha upp något eller flera av dina rum kan du med fördel anlita målare för tapetsering av hög kvalitet. Det finns många olika typer av tapeter som traditionella tapeter, vinyltapeter, väv och Non-woven tapeter. Mönsterpassning av tapeter kan vara lite knepigt men det är inga problem för kunniga och erfarna målare. Non-woven tapeter är populära i dag då limmet appliceras direkt på väggen. Sedan hängs tapetvåderna upp kant i kant. Den här typen av tapet varken sväller eller krymper.

Byta till värmepump i Karlstad

29 okt 2021

Vid köp av hus är det klokt att se över de löpande kostnaderna. En av de största är uppvärmningen. Har huset i Karlstad eluppvärmning kan det vara en bra anledning att byta till värmepump.

Erik och Agneta hade bestämt sig för att från och med flytten till det gemensamma huset ha gemensam ekonomi. Av den anledningen satt de nu vid köksbordet med alla papper och pärmar framme. Den gemensamma laptopen stod påslagen och gav ifrån sig ett blåaktigt sken. De hade skrivit upp alla fasta kostnader och såg, vilket de redan visste, att uppvärmningskostnaderna var i högsta laget.

Att välja värmepump

De skrev ner de alternativ som var intressanta. Lyckligtvis tänkte de båda ganska lika när det kom till miljön. Av den anledningen var värmepump ett av de alternativ som blev kvar när de diskuterat och strukit. Men de insåg ganska snart att det finns både luft- och vattenvärmepump, bergvärmepump och frånluftsvärmepump Namnen sa ingen av dem någonting.

De kontaktade ett företag som skulle komma och hjälpa dem med det slutliga valet. Allt berodde på var huset låg och vilken grund det stod på.

Tillsammans med entreprenören bestämde de att en värmepump i Karlstad, som tog värme från berg, var det som passade dem bäst. Han visade beräkningar på hur mycket själva jobbet skulle kosta och vilken skillnad det skulle bli för framtida uppvärmningskostnader. Siffrorna talade sitt eget språk och det fanns inget att fundera på. Att dessutom göra något för miljön kändes extra bra.

Lägenhetsrenovering i Stockholm är en investering

18 okt 2021

Skall man ge sig på att göra i ordning en bostadsrätt måste det bli välgjort, för kraven är höga. Det bästa man kan göra är att anlita en specialist på lägenhetsrenovering i Stockholm.

Man kanske har satsat stort på att köpa en bostadsrätt i Stockholm och då vill man ju sätta sin personliga prägel på den också. Det känns alltid skönt att flytta in i något fräscht som man själv valt. Det behöver inte vara så mycket, men nya tapeter och lite målarfärg i vardagsrummet skulle vara bra.

Har man väl börjat i ett rum så upptäcker man att det är lika bra att fortsätta för de andra håller inte måttet längre. När man tittar på kök och badrum och man inser att det inte går att klara av det här själv. Skall man göra en lägenhetsrenovering som håller standard så behövs det proffs.

Lägenhetsrenovering ger ett lyft och ökar värdet på bostaden

Det syns direkt skillnad om man anlitar ett företag som har som sin specialitet att göra iordning boenden. Allt får en snygg finish och man behöver inte leta efter elektriker och våtrumsspecialister, man får hjälp med alla delar.

Det skönaste är väl att få allt gjort innan man flyttar in, men det går också att ta ett rum i taget. Bostaden görs i ordning medan man är på jobbet och när man kommer hem ser man hur slutresultatet växer fram. Genom att man kan fortsätta jobba som vanligt så tjänar man in kostnaden för arbetet och man får dessutom ROT-avdrag.

Prova fönsterrenovering i Stockholm för slitna fönster

8 okt 2021

Fönster som blivit nedgångna och slitna med åren behöver få en uppfräschning. Man behöver inte alltid byta till nya fönster. Prova att göra en fönsterrenovering i Stockholm istället.

Om man planerar att göra iordning sina fönster för att slippa byta ut dem mot nya, så finns det ett par saker som är bra att tänka på. När det gäller just renovering av fönster så måste man vara väldigt försiktig eftersom de annars lätt kan gå sönder. Självklart kan man handskas med dem och använda slipmaskiner och så vidare. Men det inte många tänker på när man ska göra en fönsterrenovering är att man ofta behöver ta bort fönstret och göra renoveringen någon annanstans. Det är där man behöver vara försiktig så fönstret inte går sönder. Att renovera fönster ger dem en längre livslängd och man sparar pengar genom att inte köpa helt nya fönster.

Renovera fönster - bra för plånboken och miljön

Att renovera fönster är både bra för vår miljö samt för plånboken. Man sparar mycket pengar genom att renovera fönstren istället för att köpa nytt. Ofta behövs både ny färg och nytt kitt när man ska renovera upp ett fönster. Ibland behöver man även se till att byta ut någon eller några delar av träet. Om träet är riktigt nedgånget eller till och med ruttet så behöver man sätta dit nytt. Annars är det bara slipa ned gammal färg och sedan på med ny som gäller. Tänk på att grunda också innan färgen åker på.

Flyttfirma i Göteborg tar hand om transporten

4 okt 2021

Det är skönt att veta att man kan få hjälp av en flyttfirma när det ska flyttas från Göteborg till Lund. Då kan man förbereda sig mentalt på det nya livet som förstaårsstudent på universitetet.

Stephen var överlycklig. Han hade kommit in på sitt första val som var modevetenskap. Han hade fram till dess bott i den lilla friggeboden på föräldrarnas tomt men skulle nu få en egen liten etta i centrala Lund.

Mamma Kristin hade lovat att följa med och hjälpa honom att komma i ordning. Det ställde dock till det lite med logistiken. Men Stephens mamma hade hittat ett flyttbolag som kunde hjälpa dem med allt de behövde.

Flyttfirman i Göteborg ger bra service

När dagen kom körde en flyttbil in på föräldrarnas gård. De hade samlat ihop hans få tillhörigheter i friggeboden och ställt dem på gräsmattan. Där stod också möbler som föräldrarna plockat ihop från den egna vinden och genom att handla på säljsajter online. Där fanns allt från köksredskap och porslin till mattor, lampor och möbler.

Kartongerna som allt var packat i hade flyttfirman tillhandahållit. Smidigt för familjen och mera lättlastat för personalen. Stephens pappa var på plats när flyttfirman kom och var behjälplig på så vis att han kunde berätta vad som var vad i kartongerna. Inte för att han behövde det då det stod med svarta bokstäver på dem. På önskan av flyttfirman hade de packat även sängkläder och täcken i kartongerna. Allt för att det skulle vara enkelt att stapla i flyttbilen.

Äntligen kan livet börja med flyttfirmans hjälp

Stephen och hans mamma väntade i lägenheten när bohaget kom till Lund. När allt var intaget började de att ställa det på plats och göra det hemtrevligt. Så smidigt allt hade gått.

Hon och Lennart hade funderingar på att sälja huset nu när Stephen inte bodde hemma längre och det blev för stort. De hade länge pratat om att köpa en lägenhet inne i stan. Då kunde de sälja bilen och lätt ta sig till både teater och biografer med spårvagnen.

När den dagen kom skulle hon definitivt hyra in denna flyttfirma igen. De hade gjort ett bra jobb. Hon hade nämligen läst att de inte bara flyttade bohag. De hade magasinering för de saker som de inte skulle få plats med. Bäst av allt var dock att de även hade flyttstäd. Något som hon definitivt såg fram emot att lämna över till någon annan.

Sänk dina elkostnader med solceller i Norrköping

26 sep 2021

Med solceller i Norrköping kan du spara pengar på din elräkning. Du gör dessutom en stor insats för miljön när du använder förnybara källor för din energiförbrukning, vilket är lika viktigt.

Det har blivit modernt med solceller. När du kör omkring i Norrköping med omnejd slås du av hur många tak som är betäckta med just dessa plattor som hämtar sin energi från solen. Sådana där skulle du också kunna ha på ditt tak, tänker du säkert, medan du kör förbi och låter ögonen dröja kvar på det inspirerande taket. Med hjälp av solceller hade du kunnat banta din elräkning en aning. Det hade det funnits ett stort behov av. Inte minst med tanke på hur din partner alltid glömmer släcka i badrummet. För att inte tala om hur dyrt det är att ladda din elbil. Solceller hade kunnat revolutionera priset du i längden betalar för din energiförbrukning.

Solceller kan rädda planeten

Det största och viktigaste incitamentet för att installera solceller i Norrköping borde dock inte vara dina egna ekonomiska fördelar, även om de såklart spelar en stor roll i beslutet. Men det viktigaste borde vara det stora sammanhanget. Att du gör en rejäl insats för miljön, klimatet och i längden hela planeten. Du visar vägen genom att använda förnybar energi. Du sätter ett exempel för hur människan på ett hållbart sätt kan behålla sin standard och energiutvinning, men att vi kan göra det utan att förpesta jorden. Det är värt väldigt mycket.

Dränering för husets bästa i Stockholm

26 sep 2021

Det är ett stort ansvar att vara husägare i Stockholm. När man bor i lägenhet är det inte mycket man behöver oroa sig över. För det gör ägaren. Men med hus, där är det flera saker, som dränering.

Hur vet man när det är dags att göra en dränering? Vet du inte om du har en sen innan? Eller om den du har är så effektiv längre? En dränering kan nämligen enligt somliga hålla upp till 50 år. Det är en lång tid, därav är det inte många som tänker på det just med dränering. Men har man ett hus och är osäker bör man kolla upp det och göra en om där inte finns någon. En dränering är nämligen för husets bästa. Fukt kan vara riktigt hemsk på att söka sig inåt. Det räcker inte där, det sprider sig och det fort. För att slippa såna problem behöver man göra en dränering.

Håll fukten borta med dränering

Så hur vet man när det börjar komma fukt? Har det gått så långt att ni börjar märka fuktfläckar längs väggarna? Eller att det kanske börjat lukta illa? Då är det verkligen akut. Man märker det framförallt om man exempelvis har en undervåning där fukten tar sig in. Fukt kan skada huset rejält. Det kan även leda till mögel vilket är otroligt hälsofarligt att vistas i. Så gör er själva en tjänst och gör en dränering istället. Ingen oro över fuktskador i huset eller mögel att leva i.

Golvläggare för ditt projekt i Stockholm

14 sep 2021

Vill du få ett riktigt snyggt golv? Då väljer du troligen en golvläggare i Stockholm som är duktig på den typ av golv som du vill ha. Men hur väljer du en golvläggare som passar för projektet?

Ska du lägga ett nytt golv i din gäststuga, eller ska du lägga golv på alla ytor på ett köpcentrum? Är det ett golv som består av en heltäckningsmatta, klinker eller parkett? När du väljer en golvläggare för ditt projekt så är det mycket du ska ta hänsyn till. Först och främst ska du välja en golvläggare som kan lägga den typ av golv som du vill ha. Och därefter kan du välja och vraka med dina egna prioriteringar som ledstjärna. Kanske är priset viktigast. Kvaliteten på arbetet kan vara det som avgör. Eller så är det något helt annat som får pendeln att svänga över när du ska välja golvläggare i Stockholm.

Arbetet som golvläggare

Om du ska välja en golvläggare som passar för dig och ditt projekt så är det också bra om du förstår hur en golvläggare arbetar. Och hur arbetet är för en golvläggare. Det är ett yrke där man ofta ligger på knä, framåtböjd. Och det innebär ofta även tunga lyft. Därför måste du ta hänsyn till att en golvläggare då och då behöver vila sig. Det är en bra golvläggare som lägger upp en plan för arbete, vila och rörelse. Då får du också en golvläggare som håller hela projektet, till slutet.

Markiser i Norrtälje är bra för många saker

16 aug 2021

Markiser är bra för många saker. Det är inte bara för att stänga ute solen, utan även för att hålla fönstrena renare, t ex. Eller få tak utomhus när det regnar. Så köp dina markiser i Norrtälje.

En snygg dekoration för huset som passar in på fasadens färg. Ja det kan du få när du köper markiser. De finns i flera olika fäger och mönster att välja mellan. Så varför ska du ha en markis? Det är ganska självklart enligt många. Markisen skyddar inte bara solen från att värma upp huset för mycket. Det skyddar även från regnstänk som skvätter upp på fönstrena.

Mindre tid för er att stå och tvätta fönster om ni bara har markiserna ute. Dessutom behöver ni ju inte stå och veva ut dem själva. De kan sköta sig väldigt självständigt.

Stå under markiserna

Inga fler förstörda grillningar. Har ni bjudit in för grillad mat, ja då är det grillat man ska bjuda på. Men regnet tar inte hänsyn till det, det kommer oavsett man vill det eller inte. Med markiser behöver man inte oroa sig. Varför inte bara ställa sig under markisen för att få skydd från regnet och grillad mat, perfekt.

Precis som markiserna finns i olika färger så finns de även i olika storlekar. Att hitta en markis som passar ditt fönster behöver inte vara något problem. Hitta perfekta markiser i Norrtälje, var inte den sista av grannarna att skaffa det. Du kommer inte ångra dig.

Barnen ska ärva lika

8 aug 2021

Lagen likställer alla barn när det gäller arvsrätten. Du ärver din mamma och din pappa. Även om syskonen har vårdat dem i hemmet, medan du har varit bosatt utomlands, ärver ni lika mycket.

Det här har i många fall ställt till bitterhet och avundsjuka. Den som har ställt upp där hemma känner sig förorättad, men den kanske har bott gratis i alla år och dessutom fått ekonomisk hjälp. Absolut rättvisa går inte att få, för alla relationer är olika. Syskonen har olika uppväxt beroende på om de är yngst eller äldst i syskonskaran. Lagen likställer alla barn, och om man inte är med på detta, måste man konsultera en advokat för att reda ut eventuella frågetecken.

Förskott på arv

Om man har ett helsyskon och helt plötsligt får veta att detta syskon har lagfart på föräldrarnas hus, alltså fått huset som gåva, kan man bli mycket upprörd. Det går att med hjälp av advokat få lite ordning på det hela, så att syskonet anses ha fått förskott på arv, och då får man justera arvet i pengar i motsvarande mån.

Om det inte finns några pengar i boet, kan man välja att strunta i allt och unna syskonet att bo kvar, eller så anlitar man advokat för att man är missnöjd med situationen. Det är i många fall en känslomässig fråga, och man kan göra överenskommelser inbördes för att rätta till misstag, skriva avtal eller göra upp om kompensation på något sätt utan att det behöver bli strid om saken. Läs mer om arvsrätt på denna sida: arvsrätt.nu 

Planeringen går i ett

5 aug 2021

Drömmen att köpa ett eget hus har funnits där sen länge. När det nu börjar bli verkligt, då har man redan börjat planera hur man ska ha det. Tänk att knappt ha en månadskostnad varenda månad.

Hur bor man så billigt som möjligt utan att att bo i ett tält? Plockar maskrosor och gör sirap av. Kirskål som kan vara i salladen ihop med andra ätliga växter. Fyller på frysen med säsongens första nässlor för att göra egen nässelsoppa. Leva naturligt och bra. Ha sina egna hönor som dagligen får komma ut i det fria och picka i sig det de vill ha. Får man det riktigt bra kan man även sälja lite ägg som gör att de i stort sett kan försörja sig själva. En del kallar det snålt, men det är ett smart ekonomiskt tänk. Att göra/köpa saker som man i längden kan tjäna på i stället för att förlora pengar. Vi vet redan att i samhället är allt väldigt dyrt, det kostar att leva och det kostar att bo.

Lösningar för fastigheten

Som värmekälla har man en liten kamin inne i huset, den duger ganska väl. En del ved får köpas in vartenda år. Men ekonomisk som man är går man även ut på många skogsrundor. Hittar man pinnar tar man med dem hem så får de bli värme. En del skogsägare vill inte heller ha fliset de lämnar efter sig, och med lov fick man ta en del där. Det blev många fina bitar över att använda till vintern. Lamporna släcks efter en när man går ut ur rummet. Allt för att det inte ska dra för mycket. Trots att man har solceller för fastigheter vill man ta vara på den el man kan. Dessutom, varför använda sig av mer än man behöver? Är ingen i rummet är det onödigt att lampan står tänd.

Sköter allt

Vill du också ha pengar över varenda månad, pengar som du annars skulle lagt på mat, värme eller elkostnader? Då bör du ta efter några av alternativen ovan. Vill du installera solceller gör du det bäst genom att kontakta ett företag som har det. De kommer hjälpa till med allt. Du köper den mängd du önskar, vet du inte själv kan de hjälpa dig med det. De kommer även ut och installerar allt till dig. Snart slipper du också höga elkostnader. Det är en större summa att investera i, men den kommer du tjäna igen.

Nyttja balkongen längre tid

5 jun 2021

De härliga sommardagarna vill man aldrig ska ta slut. Man vill njuta så länge man kan. En kväll ute på balkongen med ett glas rött i handen och en bra bok. Hur underbart låter inte det?

Uppsala är det perfekta stället att bo på. Det är en vacker stad och relativt nära till Stockholm. Visst hittar man det mesta i Uppsala, men ibland kan det vara skönt att åka in till Stockholm. Med vänner från olika ställen i Sverige så har man ofta folk hemma hos sig. Dagarna spenderar man gemensamt, man får passa på att utnyttja den tid som finns. Det finns inget bättre på kvällarna än att gå ut och sätta sig på balkongen. Med en stor balkong är det nästan som ett extra inrett rum, förutom att man får den friska luften.

Håll ute regnet

Balkongen används främst de varma dagarna. Visst även kyliga dagar kan det vara mysigt, ett tänt ljus och ett täcke omkring sig, så mysigt. Svenska sommaren är som den är, därav vet man att det kan bli en del regn. Att inte kunna använda balkongen de regniga dagarna utan att bli våt är inte så roligt. Men man kan genomföra en balkonginglasning i Uppsala, då kan man använda balkongen även de regniga dagarna. Det finns inga hinder från att använda sig av balkongen. Dessutom kan man passa på att odla lite där då också. Odlingen lär älska att få skydd från vinden. Njut av att plocka dina egenodlade gurkor från balkongen.

Håll kylan där den ska vara – ute

4 jun 2021

Har man någonsin levt i ett dragigt boende vet man hur hemskt kallt det kan bli på vintrarna. De blåsiga dagarna känns det precis som om man är utomhus, en hemsk känsla som kyler ner i märgen.

Om man ändå bodde i Spanien, så klart någon av de delarna där det är varmt året runt. Så mycket bättre man hade mått, kroppen hade mått så bra av värme året runt. Det hade även funkat att bo i Spanien på vintern och Sverige på sommaren. Men så är inte fallet, istället bor man i ett äldre hus. Som dessvärre är väldigt dragit. Det är hemskt att vakna på nätterna av att handen är utanför täcket. På bara någon minut är den så otroligt kall, snabbt in under täcket igen för att värma upp sig.

Stor kostnad att köpa nytt

En vanlig bov till ett kallt och dragigt hus är just fönstrena. Fönstrena spelar stor roll i hur isolerat det håller sig. Många äldre hus har även äldre fönster som kanske inte håller den standard man vill ha idag. Det är en stor kostnad att köpa nya fönster och är därför inte ett alternativ just nu. Täcken hänger som gardiner för att slippa kylan lite, inte den finaste lösningen. Men den hjälper lite iallafall. Det blir att testa med tätningslister för att se om det hjälper mot draget. Självhäftande tätningslist ska beställas hem snarast möjligt, inte en dag till vill man leva så här kallt.

Hjälp fastighetsägare med driften

31 maj 2021

Tycker du om att sköta om fastigheter men har ingen egen? Då kan du starta ett företag som hjälper fastighetsägare att utföra all löpande drift och service. Här kommer några tips för dig.

Vad innebär egentligen en komplett fastighetsservice i Stockholm? Vilka är det som arbetar inom området, och vilka är kunderna? Om du äger en fastighet av något slag, från villa till flerfamiljsbostad, har du kanske inte alltid kunskap eller tid att sköta om den själv. Då finns det möjlighet för dig att anlita ett företag som arbetar med fastighetsservice och/eller fastighetsskötsel. Det innebär att du får hjälp med allt som behövs för att din fastighet ska hålla sig hel och fungerande. Åtgärderna gör även att din fastighet får ett längre och friskare liv. Men vem är det då som du kan anlita?

En komplett fastighetsservice

Om du startar ett företag inom fastighetsservice så har du antingen utbildning eller likvärdig kunskap inom fastighetsskötsel, driftteknik eller liknande område. Idag finns det ett flertal olika utbildningar för dig som vill specialisera dig. Det finns med andra ord många vägar som du kan gå. Med en komplett fastighetsservice erbjuder du dina kunder att enbart ha en kontaktperson. Det är ett bekvämt sätt för dina kunder att vara fastighetsägare, och gör att det blir mer attraktivt att anlita dig. Vilka är då kunderna? Det kan vara fastighetsbolag, kommuner, privatpersoner eller bostadsrättsföreningar. Alla som äger en fastighet kan vara intresserade av att få hjälp med allt i fastigheten som kräver service.

Vardag som fungerar

12 maj 2021

På grund av en olycka, sjukdom eller hög ålder kan du vara i behov av en förändring i ditt hem. Och då handlar det inte om andra gardiner eller ny färg på väggarna, utan en fungerande bostad.

Det är lätt att ta saker och ting för givet i ditt hem och liv. Men bara en sådan sak som att gå på toaletten, duscha, laga mat eller ens ta dig in i bostaden kan vara svårt om du har ett funktionshinder. Plötsligt märker du hur trånga alla dörrar är, hur litet badrummet är och diskbänkens enorma höjd. Som tur är så är det alltsammans något som går att ordna genom att göra en bostadsanpassning. Något som du har rätt till när du har ett funktionshinder som gör att du har svårigheter att bo i en traditionell bostad.

Litet eller stort

Med hjälp av en bostadsanpassning kan du få en ramp för att ta dig lättare in i bostaden, ett kök som är anpassat för dig, dörrhål som är bredare och har en platt tröskel, med mera. Det är med andra ord anpassningar som kan vara mycket små eller stora och övergripande. Men som alla är lika viktiga för att du ska få en fungerande vardag för dig och din familj. Skulle ditt liv förändras, eller om du flyttar, så går det att skapa de nya förändringar som passar för dig då. För alla har rätt till ett fungerande och bra liv. Även om det bara handlar om anpassning i hemmet. Läs mer om bostadsanpassning på denna webbsida: bostadsanpassningstockholm.nu/

← Äldre inlägg