RSS

Målare sätter färg i Stockholm

31 Jan 2023

Färg på väggarna kan göra all skillnad i världen. Hyr man in en målare i Stockholm slipper man dessutom att göra jobbet själv vilket inte är så tokigt.

Ljudet av klackarna som sattes mot trä ekade i den tomma lägenheten. Astrid gick från rum till rum och dagdrömde. Det var en sorglig syn som mötte henne men i Astrids tankar var väggarna målade i vackra färger som gjorde varje rum levande. Snart visste hon precis vad som behövde göras.

När hon kom hem till sitt rum hemma hos föräldrarna där hon bodde tillfälligt, kontaktade hon en målare i Stockholm. Hon hade träffat honom på en utställning och de hade pratat länge om de olika konstverken. Hon hade fått hans visitkort ifall hon skulle behöva sätta färg på tillvaron någon gång. Hon skrattade vid minnet av hans ordvits.

Målare anlitades

Erik, som denne målare från Gustavsbergs Måleri i Stockholm hette, kom förbi lägenheten följande dag för att tillsammans med Astrid gå igenom var hon ville ha vilka färger. Det hade varit en bra idé då han hade en bättre koll än hon hade på hur ljuset påverkade färger och därför också vilken nyans som passade bäst.

Erik blev förvånad när hon hade prickat rätt på många av färgskalorna och sa att hon borde jobba i hans bransch. Han gjorde noteringar och med hjälp av en färgpalett kunde han skriva ner exakt vilken kulör som bestämts. När de gått igenom alla de gråa trista rummen var allt bestämt och jobbet kunde börja.

Golvläggare till butik i Uppsala

29 Jan 2023

Jobbet som golvläggare i Uppsala är mycket omväxlande och intressant. Den ena dagen kan man lägga golv i en villa och nästa dag är det dags för en butik.

För någon som inte är golvläggare i Uppsala kan jobbet verka lite enahanda. Men det är mycket långt ifrån sanningen. För det är inte någon dag som är den andra lik på många olika sätt. Man får se många olika lokaler, träffa alla möjliga typer av människor och även lägga en mängd olika slags golv.

Men hur är det då när det handlar om att lägga golv i olika typer av lokaler? Är det någon skillnad på att lägga golv i en butik emot att lägga ett golv i ett hem? Ja, det kan det vara. För i många fall kan man lägga andra slags golv i en butik emot vad man gör i ett hem.

Smidig golvläggare i Uppsala

Om man arbetar som golvläggare i Uppsala så vill man gärna ha en helt tom yta att jobba med. Men om man ska lägga ett golv i en butik, som är i drift, så kommer det inte hända. Det är oftast omöjligt att kunna tömma en butik helt och hållet. Där brukar finnas väldigt många varor och även en hel del inredning.

Till skillnad mot ett hem, där man kan få tomma ytor, så får man därför i en butik jobba med att lägga en del av golvet i taget. Men det kan även vara andra saker som skiljer sig åt, som underlaget som golvet ska ligga på.

Värmepumpar i Stockholm – utnyttja lagrad energi

21 Jan 2023

Med en värmepump tar du upp den solenergi som lagrats i vatten, berg, mark och luft. Kontakta en firma som kan leverera moderna värmepumpar i Stockholm.

Den villaägare som tycker att kostnaderna för uppvärmning börjar bli för höga, brukar vanligtvis se över husets isolering. Det är klokt och att elda för kråkorna är ingen bra lösning. När möjligheterna till förbättrad isolering är uttömda kan det vara idé att se över villans uppvärmningssystem. De som har oljeeldning eller direktverkande el är bara att beklaga, men det finns lösningar.

Av hänsyn till miljön och klimatet, ska vi idag inte värma hus med fossila bränslen eller enbart med högvärdig energi från el. Istället blir värmepumpar ett smart alternativ. En värmepump drivs visserligen av el men den kan leverera upp till fem gånger mer energi för uppvärmning än vad den förbrukar.

Värmepumpar i Stockholm – energi från luft eller berg

Du bor i en villa som byggdes på 1970-talet. På den tiden var det modernt att installera radiatorer med direktverkande el. Vi ansåg oss ha tillgång till ett överflöd av elektricitet som framställdes vid kärnkraftverk och av kolkraftverk. Energikällorna har blivit ifrågasatta av olika skäl och några har lagts ner samtidigt som elpriserna har gått i taket.

Du bedömer att installation av en luft-luftvärmepump kan vara ett sätt att sänka uppvärmningskostnaderna. Med en sådan värmepump tar du upp uteluftens energi och flyttar in den i huset. Du kontaktar en firma som sysslar med installation av värmepumpar i Stockholm. Du får en offert från firman inklusive installation och service. Mer om värmepumpar kan du läsa här: värmepumparstockholm.com

Anlita en målare i Stockholm

17 Jan 2023

Vad ska man tänka på när man ska anlita en målare i Stockholm? Hur går ett projekt till? Och vad skiljer sig åt mellan olika företag som har målare att erbjuda?

De flesta vet nog vad en målare i Stockholm gör. Men ändå är det oftast enbart kunskapen om ytskiktets täckande och färgsättande förmåga, som man känner till. Och det är inte allt som en målare gör. För när en målare har målat en yta så har ytan inte enbart förändrats utseendemässigt utan även fått ett skydd som gör att underlaget mår bättre.

När man anlitar en målare så är det därför viktigt att veta att det kan vara mycket tid som läggs på underarbetet, för att färgen därefter ska kunna appliceras och skapa ett snyggt och bra skydd. Det kan alltså ta lite längre tid att få ett färdigt resultat än man tror att det ska ta. Och dessutom kan tid läggas på planering samt inköp av färg och material.

Målare på företag i Stockholm

Ett projekt inom målning går till så att man ska ha en färdig yta som en målare kan komma och måla. Och det kan vara bra om man redan i god tid innan har bokat målaren och gått igenom vad som ska ske.

När man ska anlita en målare i Stockholm så finns det många att välja bland. Det man ska tänka på är att kolla så att man väljer en målare som är utbildad och att företaget är i gott skick.

Rörmokare tar sig an olika uppdrag i Stockholm

15 Jan 2023

Problem med rören kommer aldrig lämpligt. När du får problem så behöver du hjälp av en rörmokare i Stockholm. De löser stopp i avloppet men ser även över rören.

Det finns en hel del bakom skåp och under golv som vi inte ser med blotta ögat. Men bara för att vi inte ser det, så betyder det inte att vi kan strunta i det. I ens hem går det rör som för vatten och avlopp under golvet och i väggarna. Att dessa funkar som de ska är otroligt viktigt.

Funkar rören som de ska, så är det inte ofta man tänker på dem. Men om det blir problem, då blir det också problem. Problem med rören kan innebära ett stopp i avloppet. Stopp avloppet är det sista man vill ha. Då sjunker inte vattnet undan och då behöver man hjälp av en rörmokare.

Vad gör en rörmokare?

Vem som helst kan bli drabbad av ett stopp i avloppet, men det finns några saker man kan göra för att undvika det. Saker som att torka av fettet i stekpannan med papper innan man diskar den och att inte hälla ner olja i avloppet. Vad som däremot är bra är att låta riktigt hett vatten åka ned i avloppet.

Om du behöver ha något gjort med avloppet då ringer du en rörmokare i Stockholm. De kan hjälpa dig vid problem, men även om du bara vill underhålla rören. Det är värt att låta rören ses över för att slippa problem i framtiden.

Golvslipning och målning i Stockholm

9 Jan 2023

Om man har ett gediget golv i Stockholm så kan man också förnya golvet flera gånger med en golvslipning och efterföljande målning, eller annan ytbehandling.

Ett gediget golv är något som många väljer för att det känns mer stabilt och värdefullt. Det är också en investering som kan vara mer kostsam än exempelvis ett laminat eller ett golv i plast eller gummi. Men det är en investering som kan löna sig i längden.

Det finns en fördel med ett gediget golv som inte finns med laminat eller en matta. Man kan nämligen förnya sitt golv i Stockholm genom en golvslipning. En åtgärd där man slipar bort ytskiktet, för att få fram en hel och ny yta. Den ytan kan man därefter behandla precis som man vill, med olja eller med någon typ av målning.

Nytt golv med golvslipning i Stockholm

Den som inte vill berätta om sin golvslipning kan lätt lura vänner och bekanta att det i stället är ett nytt golv som har lagts. För om man anlitar ett proffsigt företag, som exempelvis Wasa Parkettservice, så får man ett golv som är mycket lätt att missta för ett helt nytt.

Kan man inte utföra en golvslipning själv? Det är en vanlig fråga, och många ger sig också på att slipa sina golv själva i Stockholm. Men om man vill vara helt säker på att få ett proffsigt resultat så är det nog klokt att använda sig av dem som kan detta bäst, nämligen golvsliparna.

Låt ljuset komma in i ett hus med glaspartier

9 Jan 2023

Moderna hus med stora glaspartier är eleganta och ger ett härligt ljusinsläpp. Det gäller dock att lägga glaspartierna i rätt riktning för att det ska bli bra.

Visst är det härligt med hus som har stora ljusinsläpp. I vårt nordiska klimat behöver vi allt ljus som vi kan få, för att vi ska må bra. Då är det ju fantastiskt att man nuförtiden kan bygga hus med riktigt stora glaspartier, som ändå är energisnåla. Glöm gamla tiders mörka och instängda hus. Visst har äldre hus sin charm, men de kan inte mäta sig med ett luftigt och ljust nybyggt hus.

Med ett stort glasparti, eller kanske en hel fasad av glas, så suddar man ut gränserna mellan ute och inne. Då behöver man inget uterum, som ändå inte kan utnyttjas året runt. Allra helst vill man förstås ha en riktigt fin utsikt därtill. Så ska man bygga nytt hus så gäller det att välja ett bra läge för det.

Glaspartier är inte så svåra att putsa

Kanske tänker du nu på nackdelarna med att ha stora glaspartier i huset. Det kan bli varmt när solen står på, det är väldigt exponerat för insyn och det blir stora ytor att putsa. Vad gäller de två första problemen så bör man nog undvika att ha glaspartier mot söder eller mot bil- och gångstråk utanför huset.

Vad gäller fönsterputsning så är det faktiskt mycket enklare att putsa en stor glasyta jämfört med gamla spröjsade fönster som dessutom är delbara.

Stopp i avlopp – propp i rören

9 Jan 2023

Om det kluckar i vasken, eller luktar illa, kan det vara ett tecken på att rören är skadade. Låt en erfaren firma inspektera rören och åtgärda stopp i avlopp.

I de flesta flerbostadshus uppstår förr eller senare stopp i avlopp. Egentligen är det inte så konstigt. Matfett och matrester hamnar inte alltid i påsen för matavfall. För många känns det enklare att spola ut sådant i diskhon. Syns det inte så finns det inte. Och vad som spolas ut via toaletten, vill vi inte alltid veta.

Du har förvärvat ett antal fastigheter med hyreslägenheter. Husen är byggda för mer än sextio år sedan och tidigare ägare har förmodligen inte skött underhållet efter konstens alla regler. Din fastighetsskötare får ständigt klagomål om att det kluckar och luktar illa både från diskhoar och golvbrunnar.

Stopp i avlopp – inspektera och åtgärda

Du är rädd för att avloppen är skadade och att läckage kan uppstå i fastigheterna. Sådana reparationer är kostbara och skapar olägenheter för boende. Du kontaktar därför en firma som vet hur stopp i avlopp ska lokaliseras och inte minst åtgärdas. Firman börjar med att inspektera avloppsrören med en specialkamera. Du får en dokumentation över var det finns proppar och om det finns skador.

Resultatet från inspektionen är ganska positivt. Det finns några rör som är skadade, men de kan bytas ut. Matfett och feta tvålar har gett avlagringar i rören, som successivt byggts på och bildat proppar. Du ger firman i uppdrag att spola ledningarna med högtryck och med tempererat vatten.

Ta reda på mer info om stopp i avlopp här: https://www.stoppiavlopp.nu/ 

Flyttfirma med många tjänster i Stockholm

30 Dec 2022

En flyttfirma i Stockholm hjälper inte bara till att flytta från hem till hem. De kan även stå till tjänst med magasinering om du behöver förvaring ett tag.

Livet kunde inte vara bättre. Det tyckte i alla fall Donald som precis hade fått sitt drömjobb. Han skulle jobba med det han älskade mest, nämligen träning. Inte nog med det, han skulle få göra det i Spanien. På hotellet kunde gästerna välja mellan galet många aktiviteter varje dag, allt från yoga till pilbågsskytte.

Donald skulle köra pass med vikter och ha en löparskola. Det fanns även andra aktiviteter han kunde tänkas få göra, men det skulle han få veta vid framkomst. Resan fixade bolaget, men tömningen av lägenheten fick han göra själv. Det blev för dyrt att ha lägenheten stå tom i sex månader.

Flyttfirma med möjlighet till magasinering

Villrådigt surfade han runt på nätet efter att ha frågat föräldrar och vänner om de hade plats för alla möbler. Medan han väntade på svar letade han efter en flyttfirma i Stockholm som kunde köra hans saker från lägenheten till slutdestinationen. Det var då han fann dem. Den perfekta lösningen fanns där på datorskärmen.

Flyttfirman han hade hittat erbjöd flera olika tjänster. När han gick in på fliken ”tjänster” skrek han rakt ut av glädje. Det visade sig att de inte bara flyttade utan även magasinerade bohag. Genast kontaktade han dem för att få veta mer. Han kände på en gång att en tyngd lyfte från hans axlar. Det skulle lösa sig till sist.

Säkerhetssystem i Stockholm – för din trygghet

29 Nov 2022

Vill du känna dig trygg i ditt hem eller på kontoret? Då kan du kontakta experter för att installera kompletta och skräddarsydda säkerhetssystem i Stockholm.

Det är inte bara de som har blivit utsatta för brott som kan känna sig otrygga. Istället är otrygghet en känsla som många människor får uppleva. Den kan dessutom påverka människor väldigt mycket. Studier visar att otrygghet gör att människors livskvalitet sjunker. Känner man sig otrygg länge kan det dessutom skapa allvarliga psykiska besvär.

Av den här anledningen är det viktigt att det finns något som varje människa kan göra för att öka sin egen känsla av trygghet. Det behöver finnas heltäckande lösningar som gör det möjligt för människor att känna sig trygga i sitt eget hem eller på sitt kontor. Därför finns det säkerhetssystem, som kan vara rätt val för dig.

Säkerhetssystem ger dig många alternativ

Med säkerhetssystem i Stockholm kan du få den typ av säkerhet som du är i behov av. Det kan handla om inbrottslarm eller kameraövervakning. Det kan också handla om hela passersystem som ger dig kontroll över vilka som befinner sig i fastigheten. Det finns också moderna brandlarm som kan förhindra allvarliga skador och skydda allt du bryr dig om.

I och med de teknologiska framstegen behöver människor idag också det senaste inom nätverk, både när det kommer till fysiska säkerhetssystem och säkerhet online. Därför kan du även få det senaste inom nätverksinstallation. Du kan därmed vara trygg när du är ute i cyberrymden. Skulle fel sedan uppstå kan ett modernt nätverk också göra det lättare att felsöka.

Behöver du göra asbestsanering i Västerås?

16 Nov 2022

Asbest är ett hälsofarligt ämne och kan finnas i fastigheter byggda före 1980. Med en asbestsanering i Västerås blir du kvitt hälsofarligt asbestdamm.

Vet du vad asbest är? Det kan vara bra att känna till om du bor i ett hus eller fastighet i Västerås som är byggd före 1980. I äldre husfasader kan det finnas så kallade eternitskivor av asbestcement. Asbest kan även finnas i golvplattor och plastmattor. Asbestfibrer är hälsofarligt och kan orsaka allvarliga lungsjukdomar vid inandning. Sitter asbesten fast i väggen är det helt ofarligt, däremot vid bearbetning kan asbestfibrer frigöras och därmed innebära en hälsofara.

Misstänker du att fastigheten innehåller asbest är det en god idé att göra en besiktning och kontrollera att inga asbestfibrer sprids i luften. Är det aktuellt utförs en asbestsanering i ditt hus i Västerås. Därefter behöver du inte längre oroa dig för att bli sjuk av ditt eget hem.

Asbestsanering - hur fungerar det?

Då du utför en asbestsanering i Västerås genomförs först en inventering och provtagning. Därefter måste området spärras av då asbestdamm lätt sprids i luften. Det är viktigt att du tar hjälp av proffs då arbetet kräver stor kunskap, inte minst angående säkerhetsaspekter. När området är säkrat utförs en total sanering och därefter tas allt avfall om hand.

En asbestsanering är i slutändan en investering i din hälsa och de människor som vistas där. Är det en äldre fastighet kan man inte veta helt säkert om det finns asbest eller inte. Därmed är en besiktning att rekommendera för att kontrollera att hälsofarligt asbestdamm inte sprider sig.

Målare som kollega i Bromma

6 Nov 2022

En målare träffar på väldigt många människor under sina uppdrag i Bromma. Därför är sociala kunskaper också en stor del i att bli framgångsrik inom yrket.

Som målare i Bromma är det många olika faktorer man ska fylla för att kunna bli framgångsrik. Givetvis ska man vara duktig på att skydda, och färgsätta, ytor med färg av något slag. Men det enbart räcker sällan för att man ska kunna livnära sig inom yrket på löpande basis, och bli en extra uppskattad målare.

Om man inte har en enmans-firma så är det mycket viktigt att man är en god kollega, så att arbetet flyter på. Och vilken firma man än arbetar på, så är sociala kunskaper mycket viktiga åt alla håll och kanter. Även när det gäller kunder och andra samarbetspartners som man kan hamna i projekt med.

Brommas trevligaste målare

Receptet för att bli en uppskattad kollega, samarbetspartner och anlitad målare, innehåller några olika delar. Man bör, som anställd på en målerifirma i Bromma, vara duktig på sitt arbete. Men man bör även kunna ge uppdragsgivare råd gällande färgsättning och typ av färg. Samt vara trevlig, pålitlig och kommunikativ.

För det där lilla extra är det positivt ifall man har lite kunskap gällande andra yrkesgruppers utförande. På det sättet kan man underlätta projekt genom att vara proaktiv och ge råd gällande när målaren själv ska kliva in i projektet. Man kanske till och med kan bli lite av en projektledare, som kan planera alla delar för bästa möjliga flyt.

Plåtslagare i Stockholm – mer än att slå på plåt

30 Oct 2022

Plåtslagare i Stockholm är framtidens yrke. Det kommer aldrig att sluta byggas eller renoveras hus, och då behövs någon som kan det där med att forma plåt.

Vad gör egentligen en plåtslagare? Slår på plåt? Tja, det är väl en förenkling av sanningen – men samtidigt också en stor del av den. Det är lätt att föreställa sig en plåtslagare som, bokstavligt talat, någon som bankar på plåt med en hammare. Och visst, det går inte att förneka att det faktiskt är en del av jobbet.

Det handlar dock inte om hantverkare som slår på plåten för att man är arg på den. Istället handlar det om att forma plåten för att kunna använda materialet till olika ändamål. Men kanske i synnerhet plåt som ska fästas på husen. Antinen på fasaden eller på taken.

Plåtslagare Stockholm

Med andra ord är plåtslageriet ett betydligt mer variationsrikt arbete än vad man först skulle kunna tänka sig. Om du nu hade fördomen att det bara handlade om att slå på plåt vill säga, det är som sagt betydligt mer än så. Att till exempel jobba som plåtslagare i Stockholm skulle därför kunna vara en alldeles utomordentlig framtidsplan.

Faktum är att människor alltid kommer att vara i behov av hus. Och då är man per automatik beroende av fasader och tak – och det lär alltid fortsätta renoveras och byggas nya hem. Att då veta var man har sin lokala plåtslagare är en otrolig trygghet som är värd att värna om.

En låssmed i Solna hanterar alla låsvarianter

27 Oct 2022

Det finns många anledningar att kontakta en erfaren låssmed i Solna. Det kan handla om bland annat låsbyten, dörröppning, fönsterlås, kodlås och låssystem.

En låssmed benämns i dag även för låstekniker då tekniken gällande olika låsvarianter har blivit mer komplicerad. Du kan få hjälp av en låssmed vid akuta problem, men också när det gäller förebyggande arbete och säkerhetsservice. Om du haft inbrott eller tappat bort en dörrnyckel behöver du byta lås så fort som möjligt.

En borttappad nyckel kan hamna i orätta händer och ett nytt dörrlås gör att du kan känna dig trygg. Då behöver du inte vara orolig för att någon obehörig tar sig in i ditt hem. Om du fått inbrott där nycklar har använts kan du få mycket svårt att få ut några pengar på försäkringen om du inte bytt alla lås.

En arbetsdag som låssmed är mycket varierande

Det kan vara lätt att tro att en låssmed bara öppnar dörrar, tillverkar nycklar och byter ut lås. Men så är inte fallet då det idag finns olika datorstyrda låsvarianter. Det finns bland annat låssystem för privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar med nycklar som är kopieringsskyddade.

I Solna kan en låssmed hjälpa dig med säkerheten i din bostad. Det kan handla om brytskydd, fönsterlås eller ett balkonglås. Ett brytskydd är en stålskena som täcker låsregeln, vilken gör det svårt att bryta upp dörren. Du kan även få ett dörröga monterat i ytterdörren så du ser vem som finns på andra sidan dörren. Hör av dig till en låssmed via denna sajt: www.låssmedsolna.se

← Äldre inlägg