RSS

Sanering av asbest i Linköping

31 May 2023

Har ni hittat asbest i ert hus i Linköping? I så fall kan ni behöva göra en sanering. Det finns företag som är experter på olika typer av saneringsarbeten.

Asbest är inte farligt så länge man inte rör det. Men ska man utföra en renovering och riva ut isolering, gammalt kakel och plastmattor, måste man vara försiktig då det kan finnas asbest i detta. När man river ut material som innehåller asbest frigörs det små partiklar som är farliga att inandas.

Det finns särskilda regler som man måste följa i samband med att man handskas med asbest. Dels gäller det att skydda sig själv men också omgivningen. Materialet som innehåller asbest måste också packas ner i slutna behållare som märks tydligt med innehåll. Därefter ska det skickas till en miljöstation för deponering.

Hur mycket kostar en sanering av en fastighet i Linköping?

Det krävs särskild kunskap att handskas med asbest. Vill man utföra en asbestsanering av sin fastighet i Linköping ska man anlita ett certifierat företag specialiserat på sanering. Hur mycket en sanering kostar beror på arbetets omfattning och hur mycket material som måste fraktas bort. Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden.

Det kan även löna sig att jämföra priser mellan olika företag genom att ta in flera offerter. Ett seriöst företag kommer alltid ut på ett kostnadsfritt hembesök för att bedöma arbetets omfattning. I vissa fall kan man då även behöva ta prover på olika material för att fastställa om de innehåller asbest.

Läs mer och hitta info om sanering här: saneringlinköping.se

Proffsig fastighetsskötsel i Dalarna

31 May 2023

Vi mår bra av att ha det riktigt fint och trivsamt omkring oss. Anlita någon som året om tar hand om all er fastighetsskötsel för bostäderna i Dalarna.

Det är verkligen inte roligt att kliva upp klockan fyra på morgonen för att skotta fram en byggnad. Men är man fastighetsskötare så är det ibland sådana tider och väder som gäller. Därför kan det vara skönt att anlita någon som ser till så att du som fastighetsägare kan ligga kvar i den varma sängen och mysa istället.

Ett företag som är inriktat på fastighetsskötsel ser alltid till så att områdena kring fastigheten är välskötta och lättåtkomliga. Det gäller höst, vinter, vår och sommar. En fastighetsskötare har inga problem att växla mellan lövblåsen och snöslungan, eller att grusa isiga fläckar och beskära buskar. Det är ett omväxlande jobb.

Fastighetsskötsel för trivsel och trygghet

Dalarna är verkligen vackert, och det vore synd och skam att inte utnyttja de möjligheter som finns till att göra det ännu vackrare. Se till så att området kring era byggnader verkligen får blomma ut till sitt vackraste. En fastighetsskötare ser också till att själva byggnaden håller sig i bra skick.

Det är verkligen bra för ekonomin, eftersom det gör att byggnaden håller längre och kostar mindre. Ett välskött hus skapar trivsel och säkerhet. Det gör att alla boende kan känna sig trygga och lugna när de är hemma. Trygghet skapar i sin tur välmående. Så anlita en riktigt bra fastighetsskötare som ser till så att huset alltid känns som hemma. För ett brett utbud av fastighetstjänster se fastighetsskötseldalarna.nu.

Professionell rivning av fastigheter i Göteborg

28 May 2023

Behöver du hjälp med rivning av en gammal industrifastighet i Göteborg? Anlita då ett certifierat företag som även kan utföra en grovstädning av tomten.

En rivning av en industrifastighet kräver expertkunskaper och måste utföras av ett certifierat rivningsföretag. Innan rivningen påbörjas gör man alltid en besiktning av fastigheten för att kunna planera och sedan utföra rivningen på ett säkert sätt. Det kan vara bra att känna till att man för att kunna riva en fastighet, behöver ett rivningstillstånd. Som fastighetsägare är man ansvarig att ansöka om detta.

Det är inte ovanligt att äldre fastigheter innehåller miljöfarliga ämnen som exempelvis asbest och PCB. För att riskera att dessa inte sprids till omgivningen börjar man alltid en rivning med att sanera fastigheten. Det miljöfarliga materialet packas ner i slutna behållare som sedan deponeras enligt gällande regler.

Viktigt att rivningen utförs på rätt sätt

Hur mycket det kostar att anlita en rivningsfirma i Göteborg beror på hur stor byggnaden är och hur mycket material som måste schaktas bort till återvinningen. Behöver byggnaden saneras påverkar detta också givetvis priset. En professionell firma ska i förväg kunna bedöma kostnaden.

Priserna kan även skilja något mellan olika rivningsföretag och det kan löna sig att ta in flera offerter. Men viktigt är förstås att det företag man i slutändan väljer att anlita är certifierat och har alla de särskilda tillstånd som krävs. Detta eftersom man annars kan åka på att betala stora böter, särskilt om rivningen sker på ett felaktigt sätt med risk för allmänhetens hälsa.

Badrumrenovering – Så lyckas du

19 May 2023

En badrumsrenovering är ett stort projekt som kräver planering och noggrannhet. Att ha en väl genomtänkt budget och att välja rätt hantverkare är två viktiga faktorer för att lyckas. Här är några användbara tips för en lyckad badrumsrenovering.

Sätt en budget och välj rätt stil

Innan du börjar med din badrumsrenovering är det viktigt att du sätter en budget och bestämmer vilken stil du vill ha på ditt badrum. Det finns många olika stilar att välja mellan, såsom klassiskt, natur, orientaliskt och minimalistiskt. Genom att välja en stil som passar dig och som du kommer att trivas med länge kan du undvika att behöva renovera badrummet igen om några år. Genom att ha en budget klar från början kan du också undvika att kostnaderna rusar iväg.

Välj rätt material och inredning

När du har bestämt dig för vilken stil du vill ha på ditt badrum är det dags att välja material och inredning. Det finns många olika alternativ att välja mellan, och det är viktigt att du väljer material och inredning som passar din stil och budget. Kakel och klinker finns i alla möjliga färger och utföranden och i många olika prisklasser. Det är också viktigt att du väljer rätt badrumsmöbler och accessoarer för att få till den stil du vill ha.

Välj en hantverkare med våtrumsbehörighet

När du har bestämt dig för vilken stil du vill ha på ditt badrum är det dags att välja rätt hantverkare. Det är viktigt att du väljer en hantverkare med våtrumsbehörighet eftersom badrummet är en våt zon. Skulle det uppstå en vattenläcka eller något annat fel och hantverkaren som du har anlitat inte har behörighet gäller inte hemförsäkringen. Genom att ta in kostnadsförslag från ett par olika byggföretag och även be om referenser kan du hitta en hantverkare som passar dig och dina behov.

Välj ett företag med totalentreprenad

Att välja ett företag som kan erbjuda totalentreprenad kan vara en fördel när du ska renovera ditt badrum. Det innebär att du slipper skriva kontrakt med flera olika hantverkare och att renoveringen går snabbare. Dessutom brukar det bli billigare om du väljer ett företag med totalentreprenad.

Homestyling är på rejäl uppmarsch i Stockholm

16 May 2023

Det är inte varje dag som det sker en homestyling i Stockholm men det sker nog oftare än du tror. Att styla ditt hem förhöjer värdet och ger en fin känsla.

Ska du sälja din lägenhet kan det vara en mycket god investering att anlita ett företag som har homestyling som sin specialitet. Det finns goda möjligheter för dig att öka försäljningsvärdet genom att ge din lägenhet ett elegant och professionellt intryck. En plats där många skulle vilja bo.

Det finns många knep när det kommer till försäljningen av en produkt. Framför allt gäller det att få den att verka inbjudande och lockande. Gäller det en lägenhet är det viktigt att de som tittar på den ska kunna känna att de själva kan tänka sig att bo där. Som den är eller med vissa små förändringar.

Homestyling i Stockholm kallas även homestaging

Ett annat ord för homestyling är alltså homestaging i Stockholm och i alla andra städer. Det går undan när det gäller namn på de produkter som är populära. Istället för att fokusera på vad som görs är det viktigt att det låter bra och proffsigt. Lite udda ord ligger därför alltid bra till att använda.

När du ska välja firma för att få din lägenhet stylad är det en god idé att se foton på de lägenheter som de stylat innan. Då kan du få en bra bild av hur deras homestaging kommer att se ut i din lägenhet när de är färdiga.

Hitta den bästa mäklaren på Östermalm för att sälja din bostad

15 May 2023

Att sälja sin bostad är en stor affär och det är viktigt att välja en mäklare som har full koll på marknaden och kan sätta rätt pris från början. Om du bor på Östermalm i Stockholm och planerar att sälja din bostad, så är det viktigt att hitta en skicklig mäklare på plats som kan hjälpa dig att maximera vinsten. Här är några tips på hur du kan hitta den bästa mäklaren på Östermalm.

Hitta en mäklare med lokal kunskap

En mäklare med lokal kunskap på Östermalm har full koll på marknadspriserna, tillgång och efterfrågan i området. Detta är viktigt för att kunna sätta rätt pris från början och maximera vinsten. En skicklig mäklare kan även ge tips om hur du kan förbättra din bostad och öka värdet.

Mäklare med total koll på budgivningen

En duktig mäklare på Östermalm har full koll på budgivningen och kan förutse vilket pris spekulanterna kan tänka sig att betala. På visningen kan mäklaren även snappa upp kommentarer och köpsignaler från potentiella köpare. Detta kan vara till stor hjälp för att kunna sätta rätt pris och förhandla fram den bästa dealen för dig som säljare.

Fokusera på köpare med verklig betalningsförmåga

En professionell mäklarfirma på Östermalm vet också hur viktigt det är att kolla upp köparens betalningsförmåga innan affären genomförs. Mäklaren kan hjälpa dig att undvika förseningar på grund av att köparen inte kan få lånet beviljat. Detta kan spara tid och undvika onödiga problem.

Sälj din bostad på Östermalm med rätt mäklare

Att välja rätt mäklare är avgörande för att maximera vinsten när du säljer din bostad på Östermalm. En mäklare med lokal kunskap, total koll på budgivningen och som kan identifiera köpare med verklig betalningsförmåga är nyckeln till en framgångsrik försäljning. Så se till att göra din research och hitta den bästa mäklaren på Östermalm för att sälja din bostad.

Digitala nycklar - en smidig och säker lösning för passersystem

15 May 2023

Passersystem är ett oumbärligt verktyg i dagens samhälle, särskilt på arbetsplatser, offentliga byggnader och bostäder. Traditionella nycklar har dock sina begränsningar och kan enkelt tappas bort eller slarvas bort. Därför har digitala nycklar blivit allt vanligare på senare år.

Vad är digitala nycklar?

Digitala nycklar är passersystem som tillåter användare att passera genom dörrar och grindar utan att använda traditionella nycklar. Istället kan man ge tillfälliga eller permanenta behörigheter till personer, oavsett var man befinner sig. Det är en smidig och enkel lösning som tillåter behörigheter att utökas eller tas bort via mejl eller samtal.

Säkerhet och bekvämlighet i ett

En av de största fördelarna med digitala nycklar är säkerheten. Genom att koppla den digitala nyckeln till en kod eller ett fingeravtryck kan man säkerställa att endast behöriga personer har tillgång till dörrar och grindar. Detta är särskilt viktigt på platser där det krävs extra säkerhet, till exempel på sjukhus eller i företagslokaler.

En annan fördel med digitala nycklar är att man kan lägga in tidsbegränsningar på behörigheter. På så sätt kan man säkerställa att bara de som behöver tillgång har det under den tid det är nödvändigt. Detta är en viktig säkerhetsåtgärd som kan hjälpa till att förhindra obehörig åtkomst.

Enkel hantering av passersystem

Genom att använda digitala nycklar kan man enkelt och smidigt hantera passersystem. Istället för att behöva fysiska nycklar kan man hantera behörigheter via en dator eller mobiltelefon. Detta minskar risken för förlorade nycklar eller obehörig åtkomst.

Läs mer kring ett passersystem på denna sida: https://www.passersystemstockholm.se/ 

Ta hjälp av fastighetsautomation

13 May 2023

Olika delar i din fastighet kan övervakas på ett smart och samordnat sätt. Du kan lätt få en total kontroll över el och VVS och får ett larm om något är fel.

Smarta hus är försedda med alla möjliga finesser, wifi och automatiska kontroller, larm och lås. Lika självklart underlättar det för dig som fastighetsägare om ventilation, el och maskiner kan övervakas på ett smart sätt. Anlita ett företag inom fastighetsautomation som kan berätta mer.

I den bästa av världar sköter fastigheten sig själv, och du som hyresvärd lever bekymmerslöst. Men i verkligheten kan det bli driftstopp och störningar, och då är det perfekt om olika system larmar om felen och om denna information lagras i datorer. Då kan du styra upp och kontrollera vad som gick fel, och du kan gå tillbaka och utvärdera i efterhand.

Fastighetsautomation samordnar funktioner

Det som kan ingå i fastighetsautomation är exempelvis värmeanläggning och apparatskåp. Hur det rent tekniskt går till att samordna allt detta behöver du som fastighetsägare inte veta i detalj. Det finns företag som sköter allt detta, som till exempel Lente Automation. Då tar du kontakt med en sådan firma och får all hjälp.

Det är ekonomiskt fördelaktigt att samordna olika funktioner, och det är också klimatsmart. Med appar och integrerade datorfunktioner är det i praktiken lätt att hålla styr på alla delar i fastighetsskötsel och ägaransvar. Är du inte på plats, får du meddelande elektroniskt så att du kan reagera direkt om det inträffar något som är fel i din fastighet.

Lackering Stockholm - stora fördelar

9 May 2023

Köket har kommit att bli den mest centrala platsen i många familjers hem. Det är där man samlas för att laga mat, det är där man äter och det är också i köket som man - till stor del - får en chans att samtala med övriga familjemedlemmar. Att köket kommit att bli den plats som flest vill renovera är inte så konstigt sett till detta - problemet är att många tänker sig en omfattande renovering där allting rivs ut och ersätts med nytt.

Genom en lackering i Stockholm så kan du ge de trista köksluckorna nytt liv och på köpet få ett kök som känns som ett nytt - med till en bråkdel av kostnaden. Det är en smart renovering som fler borde upptäcka möjligheterna med.

Lackering i Stockholm är tyvärr lite bortglömt, men faktum är att det handlar om en bransch som verkligen kan göra skillnad. En lackering kan ske på det mesta och det kan handla om att du vill fräscha upp ett par gamla stolar, att du kanske har ett köksbord som ser dassigt och tråkigt ut - eller att du har exempelvis en interiör i badrummet som kommit att bli skadat av exempelvis fukten i rummet. Genom en lackering i Stockholm kan du på ett effektivt sätt fräscha upp dessa saker och göra det till ett riktigt bra pris. Just nämnda köket är det tydligaste exemplet på detta.

Lackering av köksluckor ger unika möjligheter

Många som är missnöjda med sina kök är i grunden inte missnöjda med själva planlösningen: det är färgen och skicket på ytskikten som man vill förändra. Handlar det om detta så finns ingen anledning att ge sig på exempelvis stommarna och riva ut köket.

Där är en lackering av köksluckorna i kombination med att investera i exempelvis nya bänkskivor det absolut bästa alternativet. En professionell lackering av köksluckor ger ett resultat som får samma finish som hos fabriksnya luckor - med det tydliga skillnaden att de kostar avsevärt mycket mindre pengar.

En annan fördel med detta är att du också får en möjlighet att skapa ett unikt kök. Ser man till urvalet hos leverantörer så är det begränsat. Jämför man detta med alla de färger du kan välja hos en professionell aktör inom lackering i Stockholm så kommer du att upptäcka att det finns - i stort sett - obegränsade möjligheter. Din fantasi sätter gränserna. Vilket kök drömmer du om?

Ta reda på mer kring lackering, fortsätt läs på denna sida: https://www.lackeringstockholm.se/ 

Låt kunderna flöda in i butiken med dörrautomatik i Stockholm

9 May 2023

Dörrautomatik är ett effektivt sätt att få in så många kunder som möjligt i butiken i Stockholm. Det går till och med att installera på befintliga dörrar.

Den som driver en butik har en sak överst på önskelistan: att så många kunder som möjligt ska komma in i butiken. De flesta handlare är överens om att det är en bra strategi att göra butiken så tillgänglig som möjligt. Många lägger ned mycket arbete på att eliminera alla eventuella hinder för kunderna att ta sig in genom dörrarna.

I det arbetet kan dörrautomatik vara ett bra verktyg. Även om man kanske inte tycker att det är särskilt jobbigt att öppna en dörr manuellt, kan ett sådant litet hinder vara just det som gör att kunder väljer att gå vidare på gatan istället för in i butiken. Öppnar sig dörrarna däremot automatiskt när kunderna går förbi, är chansen betydligt större att de svänger in och ser vad som erbjuds i butiken.

Dörrautomatik på befintlig dörr går utmärkt

I dag kan man installera dörrautomatik i Stockholm på de flesta fastigheter. I ett K-märkt hus kan man visserligen stöta på patrull, men det är mycket få fastigheter som fortfarande är kulturmärkta. I alla fall när det kommer till fastigheter med kommersiella lokaler.

Den som oroar sig för det estetiska kring att installera dörrautomatik kan för övrigt känna sig lugn. Det går alldeles utmärkt att installera dörrautomatik på befintliga dörrar, så även den butiksägare som har en personlig och vacker dörr med historia kan låta kunderna flöda in i butiken helt automatiskt. Utan att utseendet på butiksfronten ändras.

En oas i trädgården - bygg din egen pool

7 May 2023

Att ha en pool i trädgården är drömmen för många. Att kunna sänka ner sig i svalkande vatten efter en lång arbetsdag eller att kunna bjuda in vänner och familj för en rolig dag i solen är något som lockar många. Idag finns det flera olika alternativ för att skapa din egen pool.

Gör-det-själv alternativ

På temat "gör-det-själv" hemsidor finns det många olika alternativ att välja mellan när det gäller möjligheter att skapa en egen pool i trädgården. Det kan vara allt från att ställa ut ett badkar till att bygga en lyxig pool med mosaik. Det finns alternativ på marknaden så som att anlita en poolbyggare och att bygga själv som är allt från gratis till en kostnad på upp till en halv miljon. Så det finns många valmöjligheter beroende på vad man vill ha och hur mycket man vill investera.

Noggrannhet är nyckeln

Om man väljer att bygga sin egen pool eller installera en ovanjordspool i marken, är det mycket viktigt att man är noggrann och tar reda på hur man ska göra på rätt sätt. En lämplig grop ska grävas, och se till att inget vasst kan skada poolen på sidorna eller botten. Det är också viktigt att placera pumpen så att den är lättåtkomlig. En av de svåraste delarna med att gräva själv är att se till att botten är helt slät och går i vågform, utan att luta åt något håll. Om det gör det, kommer det att synas på vattenytan.

Bygg din egen drömpool

Att bygga en egen pool kan vara ett bra alternativ för den som vill ha total kontroll över design och placering. Med rätt noggrannhet och investeringar kan man skapa en fantastisk pool i trädgården som ger en känsla av lyx och komfort. Det finns många valmöjligheter på marknaden, så se till att göra grundliga undersökningar och hitta det som passar just dig och din trädgård.

Golvslipning i Stockholm – ta hjälp när det väl är dags

7 May 2023

Bli inte orolig över att golvet till slut behöver fräschas upp. En golvslipning är lika oundviklig i Stockholm som någon annanstans när tiden hinner ikapp.

Det är inte ovanligt att underskatta vad ett golv egentligen tål. Tänk på vad det trots allt för utstå varje dag. Golvet ska ständigt hålla upp möbler. Och i flera hushåll är det säkert barn och husdjur som springer och leker på det varje dag, vilket ytterligare ökar belastningen på golvet. När du tänker på det behöver golvet utstå en hel del.

Så är ofrånkomligen fallet oavsett om du bor i en villa på landet eller en lägenhet inne i Stockholm. Golvet kommer att slitas ut så småningom, så är det bara. Men det behöver givetvis inte innebära att alltihop måste bytas ut. Ofta räcker det gott och väl att bara slipa till golvet och ge det en allmän uppfräschning.

Golvslipning kräver en tung maskin

När det kommer till golvslipning i Stockholm är det lätt att dra öronen åt sig om du tror att du skulle behöva göra hela jobbet själv. Så är det naturligtvis inte. Även om du självklart skulle kunna hyra en golvslip och ta hand om arbetet på egen hand är det inte att rekommendera. Av flera skäl.

En av anledningarna är att du inte är expert på hur maskinen som används för att slipa golv ska framföras. Det är en mycket tung apparat som kräver en erfaren hand – i alla fall om jobbet ska bli väl utfört.

← Äldre inlägg