Nyttja balkongen längre tid

5 jun 2021

De härliga sommardagarna vill man aldrig ska ta slut. Man vill njuta så länge man kan. En kväll ute på balkongen med ett glas rött i handen och en bra bok. Hur underbart låter inte det?

Uppsala är det perfekta stället att bo på. Det är en vacker stad och relativt nära till Stockholm. Visst hittar man det mesta i Uppsala, men ibland kan det vara skönt att åka in till Stockholm. Med vänner från olika ställen i Sverige så har man ofta folk hemma hos sig. Dagarna spenderar man gemensamt, man får passa på att utnyttja den tid som finns. Det finns inget bättre på kvällarna än att gå ut och sätta sig på balkongen. Med en stor balkong är det nästan som ett extra inrett rum, förutom att man får den friska luften.

Håll ute regnet

Balkongen används främst de varma dagarna. Visst även kyliga dagar kan det vara mysigt, ett tänt ljus och ett täcke omkring sig, så mysigt. Svenska sommaren är som den är, därav vet man att det kan bli en del regn. Att inte kunna använda balkongen de regniga dagarna utan att bli våt är inte så roligt. Men man kan genomföra en balkonginglasning i Uppsala, då kan man använda balkongen även de regniga dagarna. Det finns inga hinder från att använda sig av balkongen. Dessutom kan man passa på att odla lite där då också. Odlingen lär älska att få skydd från vinden. Njut av att plocka dina egenodlade gurkor från balkongen.

Håll kylan där den ska vara – ute

4 jun 2021

Har man någonsin levt i ett dragigt boende vet man hur hemskt kallt det kan bli på vintrarna. De blåsiga dagarna känns det precis som om man är utomhus, en hemsk känsla som kyler ner i märgen.

Om man ändå bodde i Spanien, så klart någon av de delarna där det är varmt året runt. Så mycket bättre man hade mått, kroppen hade mått så bra av värme året runt. Det hade även funkat att bo i Spanien på vintern och Sverige på sommaren. Men så är inte fallet, istället bor man i ett äldre hus. Som dessvärre är väldigt dragit. Det är hemskt att vakna på nätterna av att handen är utanför täcket. På bara någon minut är den så otroligt kall, snabbt in under täcket igen för att värma upp sig.

Stor kostnad att köpa nytt

En vanlig bov till ett kallt och dragigt hus är just fönstrena. Fönstrena spelar stor roll i hur isolerat det håller sig. Många äldre hus har även äldre fönster som kanske inte håller den standard man vill ha idag. Det är en stor kostnad att köpa nya fönster och är därför inte ett alternativ just nu. Täcken hänger som gardiner för att slippa kylan lite, inte den finaste lösningen. Men den hjälper lite iallafall. Det blir att testa med tätningslister för att se om det hjälper mot draget. Självhäftande tätningslist ska beställas hem snarast möjligt, inte en dag till vill man leva så här kallt.

Hjälp fastighetsägare med driften

31 maj 2021

Tycker du om att sköta om fastigheter men har ingen egen? Då kan du starta ett företag som hjälper fastighetsägare att utföra all löpande drift och service. Här kommer några tips för dig.

Vad innebär egentligen en komplett fastighetsservice i Stockholm? Vilka är det som arbetar inom området, och vilka är kunderna? Om du äger en fastighet av något slag, från villa till flerfamiljsbostad, har du kanske inte alltid kunskap eller tid att sköta om den själv. Då finns det möjlighet för dig att anlita ett företag som arbetar med fastighetsservice och/eller fastighetsskötsel. Det innebär att du får hjälp med allt som behövs för att din fastighet ska hålla sig hel och fungerande. Åtgärderna gör även att din fastighet får ett längre och friskare liv. Men vem är det då som du kan anlita?

En komplett fastighetsservice

Om du startar ett företag inom fastighetsservice så har du antingen utbildning eller likvärdig kunskap inom fastighetsskötsel, driftteknik eller liknande område. Idag finns det ett flertal olika utbildningar för dig som vill specialisera dig. Det finns med andra ord många vägar som du kan gå. Med en komplett fastighetsservice erbjuder du dina kunder att enbart ha en kontaktperson. Det är ett bekvämt sätt för dina kunder att vara fastighetsägare, och gör att det blir mer attraktivt att anlita dig. Vilka är då kunderna? Det kan vara fastighetsbolag, kommuner, privatpersoner eller bostadsrättsföreningar. Alla som äger en fastighet kan vara intresserade av att få hjälp med allt i fastigheten som kräver service.

Vardag som fungerar

12 maj 2021

På grund av en olycka, sjukdom eller hög ålder kan du vara i behov av en förändring i ditt hem. Och då handlar det inte om andra gardiner eller ny färg på väggarna, utan en fungerande bostad.

Det är lätt att ta saker och ting för givet i ditt hem och liv. Men bara en sådan sak som att gå på toaletten, duscha, laga mat eller ens ta dig in i bostaden kan vara svårt om du har ett funktionshinder. Plötsligt märker du hur trånga alla dörrar är, hur litet badrummet är och diskbänkens enorma höjd. Som tur är så är det alltsammans något som går att ordna genom att göra en bostadsanpassning. Något som du har rätt till när du har ett funktionshinder som gör att du har svårigheter att bo i en traditionell bostad.

Litet eller stort

Med hjälp av en bostadsanpassning kan du få en ramp för att ta dig lättare in i bostaden, ett kök som är anpassat för dig, dörrhål som är bredare och har en platt tröskel, med mera. Det är med andra ord anpassningar som kan vara mycket små eller stora och övergripande. Men som alla är lika viktiga för att du ska få en fungerande vardag för dig och din familj. Skulle ditt liv förändras, eller om du flyttar, så går det att skapa de nya förändringar som passar för dig då. För alla har rätt till ett fungerande och bra liv. Även om det bara handlar om anpassning i hemmet. Läs mer om bostadsanpassning på denna webbsida: bostadsanpassningstockholm.nu/

Ställ krav på din golvslipning

29 apr 2021

Bor du i en hyresrätt som är sliten och nedgången, är det en bra idé att be hyresvärden om att få en golvslipning utförd. Det höjer standarden och trivseln betydligt och är en billig åtgärd.

En hyresrätt i Stockholmstrakten är åtråvärd för de flesta, och kanske flyttar man bara in utan att klaga nämnvärt på vare sig tapeter, målning eller golv. Man är glad att man har tak över huvudet i Stockholm. Men ändå, när man har bott in sig där ett tag, så kan man gott ställa frågan i alla fall. Kan man tänka sig en kvalitativ golvslipning i Solna? Det är mycket billigare än att lägga in ett nytt golv, och lägenheten blir mer attraktiv, dessutom.

Det ska göras professionellt

Nu ska det inte vara något billigt hemmafixarprojekt, om nu inte hyresvärden är golvslipare själv. Det finns utmärkta golvslipare i Solna och man kan hitta dem på nätet eller kanske också få en rekommendation från någon i bekantskapskretsen. En professionell golvslipning går fort och resultatet blir bra. Den utförs också med en slipmaskin som samlar in dammet. Tänk så behändigt det är, och arbetsbesparande. Golvsliparen gör allt kringarbetet, och som kronan på verket läggs lack eller vax på golvet för en vacker yta.

En kvalitativ golvslipning kan låta pretentiöst, men resultatet är ju tänkt att hålla ett bra tag, och det finns inte mycket som är så effektfullt i en lägenhet som ett vackert golv. Jo, det skulle möjligen vara nyputsade fönster, och det fixar du lätt själv.

Ett rum för allt du önskar dig

23 apr 2021

Hur ska du göra för att kunna nyttja din balkong varje dag under hela året? Men du vill ändå kunna känna att du är utomhus och till och med kunna odla tomater och pelargoner i stora krukor.

Balkongen kan vara något som många glömmer bort och mer eller mindre använder för att slänga ut sitt skräp på. Det kan vara förvaring för cyklar, en plats att röka, ett sätt att få in lite luft eller en möjlighet att kunna få grilla utan att slåss om platsen med alla grannar. Men en balkong kan vara så mycket mer än så. Den kan vara en plats för odling där du kan dra upp dina egna plantor, skörda frukter och bär eller till och med ha ett träd i en kruka. Kanske tar du det ytterligare ett steg längre och glasar in balkongen, så att du kan använda den hela året runt.

Allt är av intresse

När det kommer till balkonger finns det troligen lika många balkonger som det finns olika slags intresse och behov av dem. Där en del inte bryr sig det minsta om sina balkonger finns det andra som tycker att balkongen är viktigare än själva lägenheten. Och även om du kanske inte har brytt dig så mycket om din balkong tidigare, kan det bli något som du finner dig använda hela året runt. Speciellt om du glasar in så att du är skyddad mot väder och vind. Och till och med mot kylan. Läs mer om inglasade balkonger här: balkonginglasning.nu

Målarna sätter färg på tillvaron

14 apr 2021

En målare målar kanske inte hela världen, men målaren målar åtminstone så pass mycket att hen är värd att anlita för ditt nästa projekt. Fina resultat kräver nämligen proffsiga målare.

“Jag ska måla hela världen lilla mamma, full av solsken varje dag”. Så inleds den välkända refrängen till Flamingokvintettens gamla klassiker. Låten handlar snarare om en metaforisk målning som ska sätta färg på “mammas” tillvaro, snarare än en fysisk färg som målas med pensel. Det dock ändå en sång som borde kunna inspirera alla målare där ute. För att sätta färg är ändå någonstans målarens uppdrag. Den fysiska färg som målas på väggar, hus, båtar, bryggor, staket, köksluckor med mera lyfter upp en helhetskänsla av glädje och ett större livsinnehåll. Det är en liten sak i livet som betyder så mycket för den enskilda individen. En målare gör verkligen skillnad, tro det eller ej. Underskatta inte vilken påverkan en målare kan ha för din tillvaro.

Gör omgivningen trevligare

Tänk ändå vilket härligt jobb att vara målare. Ditt jobb går ut på att göra någonting fräschare. Få någonting att lysa upp som aldrig förr. Få någonting att göra hela omgivningen trevligare och gladare. Allt från bänken i den lokala parken till den stora sommarstugan. Allt är så himla mycket gemytligare när det är nymålat. Som målare får du vara med och bidra till den glädjen, varje dag. Målare får helt klart för lite beröm för den arbetsinsats de gör. Tacka därför riktigt ordentligt nästa gång du har fått utnyttja en målares tjänster. Läs mer om målare på denna hemsida: malarestockholm.nu

En trygghet för alla

1 apr 2021

En fastighetsaffär är en stor sak för de flesta. Fastighetens skick är en avgörande faktor i köpet. Att undersöka husets skick är A och O och innebär trygghet för både säljare och köpare.

Är du på väg att sälja din villa? Oftast handlar det om stora beslut när du är framme vid en försäljning. Det kan vara ett hus där du är stadigvarande bosatt eller ett fritidshus. Det är en stor affär oavsett och innebär oftast både glädje och ett lätt vemod.

Ska vi ägna oss åt de mer praktiska aspekterna av det hela så är det oerhört viktigt att komma ihåg det delade ansvar säljare och köpare har vad gäller fastighetens fel och brister. Som köpare har du ett ansvar att undersöka fastigheten. Som säljare har du ett ansvar för så kallade dolda brister - och det ansvaret sträcker sig ganska långt.

Hur görs en överlåtelsebesiktning?

Som säljare är du ansvarig för dolda fel tio år från det att köpare och du själv skrivit på köpekontrakt. Vid en besiktning går en person med kompetens och kunskaper igenom fastighetens skick. Hen söker efter tecken på fuktskador och konstruktionsfel bland annat. Under besiktningen skrivs ett protokoll som sedan brukar bifogas med den information som intresserade får under visningen.

En överlåtelsebesiktning i Sundsvall eller varsomhelst i vårt avlånga land betyder alltid samma sak. Fastighetens eventuella fel och brister finns listade och kan därmed inte längre räknas som dolda. Som köpare får du klar information om vad som kan behöva åtgärdas. Din personliga bedömning avgör om du vill köpa fastigheten.

Ett bekvämt golv att gå på

26 mar 2021

Golvet är utom räddning, både på ont och gott. Äntligen är det dags att skaffa nytt. Ett golv efter din smak. Plötsligt får golvet mer uppmärksamhet. Fint ska det prydas med inredningen.

När man går in i ett rum är det ofta golvet man först lägger märke till. Det vore en lögn att säga att alla golv är lika sköna, för så är inte fallet. Liksom allt annat finns det olika sköna golv att gå på. Vet du redan vilket du föredrar? Vill du vakna och sätta fötterna på en skön heltäckningsmatta? Vill du att ett fint trägolv ska pryda stora rummet? Det finns många val att välja mellan. Ta en promenad och besök en golvaffär. Där har du en möjlighet att både känna och se på olika golv. Givetvis gör du dig själv en tjänst om du anlitar en golvläggare inför golvbytet.

Beroende på användningsområde

Ofta ser man att olika rum har olika golv. Detta beror på att de olika rummen kan behöva olika material. Att vilja matcha och dekorera rum för rum är även en del i det. I våtrum som badrummet är klinkers väldigt populärt. Det kan man ha på både väggar och golv med olika mönster och färger. Nästan ingen tycker om att vakna på morgonen och sätta ner fötterna på ett kallt golv. Även om golvvärme kan vara lösningen, kan även en heltäckningsmatta vara det. Se till att anlita en golvläggare i Huddinge för att få det bästa resultatet hos dig.

Saker att tänka på innan ett husköp

25 mar 2021

När du står inför ett husköp kan miljoner frågor uppstå; alltifrån finansiering till olika fel som kan finnas i huset. För att undvika dessa problem kan en husbesiktning vara en bra idé.

För att hitta ditt drömhus bör du anlita en mäklare för att därmed göra processen enklare och snabbare. Med en mäklares hjälp kan det vara lättare att komma fram till vad du vill få ut av ditt hus och du kommer inte gå på en massa visningar i onödan.

En sak som känns betryggande att göra innan du tar beslut om ett husköp är att utföra en husbesiktning för att på så sätt kontrollera husets skick ordentligt. Behöver du hjälp med husbesiktning i Stockholm så finns där ett stort utbud av kompetenta aktörer.

Finansiering av huset

När du har hittat det hus som hjärtat bankar starkt för ska det finansieras - vanligen via ett lån. Bästa lånet kan du med största sannolikhet få från din egen bank, så börja din låneresa där. Fungerar inte det kan du prova att göra en jämförelse mellan olika långivare för att se vad som passar dig bäst. Det finns flera bra jämförelsetjänster för detta på nätet. För att vara väl förberedd kan du innan du ens börjar leta hus, få klart finansieringen genom att ha ett färdigt lånelöfte. Ett sådant stärker dina möjligheter när du ger dig in i budgivning på ett hus. Lånelöftet utfärdas av den långivare som beviljat din huslåneansökan.

Rörmokare med totalentreprenad

16 mar 2021

Funderar ni på att installera golvvärme i badrummet eller att dra nya rör? Då behöver ni rätt hantverkare. Både vid renovering av kök och badrum behöver man anlita en certifierad rörmokare.

Vid alla nyinstallationer eller renoveringar av kök eller badrum är det viktigt att man använder sig av en certifierad rörmokare eller VVS-tekniker. Gör man inte detta och fel skulle uppstå gäller i så fall inte försäkringen och det kan bli riktigt kostsamt. En seriös rörmokare lämnar också ordentlig dokumentation över det arbete som utförts och med vilka material. Dokumentationen fungerar som en extra försäkring och kan användas vid eventuella försäkringsärenden. Men innan man anlitar en rörmokare är det viktigt att man funderar på vilka slags installationer man behöver hjälp med och att man även plockar fram gammal dokumentation.

Jämför priser och referenser

Både kök- och badrumsrenoveringar kräver många olika slags hantverkare som rörmokare, plattsättare, elektriker, snickare med flera. Men genom att anlita en rörmokare i Göteborg som erbjuder totalentreprenad ansvarar en och samma firma för hela renoveringen. Det innebär att rörmokaren har all nödvändig kompetens inom sitt företag eller har nära samarbete med andra hantverkare. Att använda sig av totalentreprenad blir dessutom oftast billigast samtidigt som man spar massor av tid. Men för att hitta den bästa rörmokaren och för att inte betala överpris kan det vara bra att ta in kostnadsförslag och referenser från några olika företag. Skriv sedan ett ordentligt avtal där den totala kostnaden klart och tydligt framgår och när arbetet ska vara färdigställt.

Är det dags för en förändring?

23 feb 2021

Förändringar kan vara väldigt bra, och de flesta människor trivs med att göra om i sitt hem. När man ska måla om är det inte som att sätta upp en tavla, man måste vara mer säker på att det är rätt.

Det är inte svårt att måla om, i alla fall inte när du lämnar iväg arbetet. Att måla om tar tid, och har man inte erfarenhet sedan tidigare tar det ännu längre tid. Dessutom är det tungt för armar och rygg att stå och dra upp och ned. Man måste även böja sig för att få på färg. För målare går detta smidigt, de är proffs på allt som har med målning att göra. De är snabba och effektiva i sitt jobb. Trots det kan man räkna med att det tar någon dag, detta då det behövs läggas på minst två lager. Innan man lägger på färgen kan man behöva lägga på en grundfärg.

Firma nära dig

Idag har vi turen att ha många olika firmor runt omkring oss, vi har många att välja mellan och kan på så sätt hitta den som verkar passa en själv. Alla har olika stilar och behöver man inspiration finns det mycket att hämta hos olika målare. Inspiration kan man även få från internet. Det är enkelt att kontakta en målare i Solna, du hittar numret på internet och slår en signal eller skickar en förfrågan på mail. Tänk på att kontakta några olika firmor för att få varierande offerter på arbetet.

Är du i behov av en avfuktare?

20 jan 2021

Behöver man en avfuktare betyder detta inte alls att man måste springa iväg och köpa en direkt. Det går även att hyra avfuktare. Det är ett bra alternativ för många att man inte behöver köpa.

Fukt i hemmet är inget man vill ha. Hemmet tar mycket skada av det och det kan medföra en stor kostnad om man behöver göra en renovering för att bli av med det. Det kan dessutom bli rent av livsfarligt då det kan bilda mögel. Mögel är inte nyttigt för någon att leva i. Har man fukt i hemmet bör man verkligen hyra avfuktare. Denna suger upp fukten och skjuter sedan ut torr luft. Är det ett större problem funkar detta bara tillfälligt, och man kommer vid ett senare tillfälle att behöva anlita en hantverkare som kan hjälpa till och få bort problemet.

Hur funkar den

En avfuktare har hjälpt många hem att bli fria från fukt. Den är praktisk, och har man ofta problem kan det vara värt att ha en installerad i sitt hem. En fläkt suger in den fuktiga luften, leder den genom förångare med en kylningsfunktion, efter det fortsätter den torra luften genom en varm kondensator som värmer upp luften och skickar ut den i rummet. Avfuktaren går även att använda vid vattenskador. Behöver du använda en avfuktare bör du kontakta ett företag inom branschen. Ska du hyra en får du bra tips och råd där om hur den fungerar. Med hjälp av ett seriöst företag kan du få bort fukten.

Varför ska jag skaffa säkerhetsdörr?

29 dec 2020

Det flesta av oss vill självklart känna oss trygga och säkra i våra egna hem. Men hur kan vi göra våra hem mer säkra? Läs vidare här för att få veta mer kring säkerhetsdörrar och hur de fungerar.

Ja, varför ska man skaffa sig en säkerhetsdörr till sitt hem? Vad gör en sådan och vad kan dessa skydda en mot? En säkerhetsdörr skyddar hemmet både mot brand, inbrott, gas och tråkiga ljud och buller som kommer utifrån. Den verkar både isolerande och är tät så att ingen eventuell gas eller rök tränger igenom, om det skulle börja brinna hos grannen eller ute i trapphuset. Genom att skaffa sig en säkerhetsdörr kan man känna sig både tryggare och lugnare.

Trygghet och säkerhet

Dessa typer av dörrar är gjorda av stål och är därmed mycket svårare att få upp än en vanlig dörr. Detta gör att vid ett eventuellt inbrott så tar det mycket längre tid att få upp dörren eller så kanske det inte går alls, vilket kan göra att inbrottstjuvarna tröttnar och går vidare. Bor man i ett lägenhetshus kan det vara skönt att stänga ute allt oljud som blir i ett trapphus. Dörrar som stängs kan låta väldigt högt, men har man en säkerhetsdörr av stål så är dessa även ljudisolerade vilket gör att man inte alls störs av ljud utifrån. Det finns många fördelar med att välja en sådan här typ av dörr. Säkra ditt hem redan idag och köp en dörr som skyddar och ger er trygghet. Läs mer om säkerhetsdörrar på denna sida: https://teamguardab.se/

En besiktningsman kan hjälpa dig att se över bostaden

30 nov 2020

När man köper drömhuset är lyckan stor. Äntligen ska man få sitt eget lilla paradis. Låta dock inte något förstöra den lyckan. Besikta huset innan köp så vet du att det är det perfekta hemmet.

När man köper ett hus bör man vara medveten om vilka brister huset kan ha. Genom att låta en certifierad besiktningsman kolla huset innan får man reda på det. De skriver ner de eventuella problemen som finns. Dessa får du sedan tillgång till. De flesta hus har någon liten anmärkning. Men vid större saker kanske man får fundera på om köpet verkligen ska genomföras, eller om man ska förhandla ner priset något. När man köper hus har man undersökningsplikt. Det kan vara ett bra val att ta ut sin egna besiktningsman och inte bara använda sig av säljarens, om den har en.

Kollar fukt och andra problem

Fukt är tyvärr ett inte allt för ovanligt problem att ha i sitt hem. Det är därför en av de saker som besiktningsmannen kollar efter när besiktningen utförs. Det kan spara pengar för er att veta vilka problem som måste åtgärdas och om det är värt att gå vidare med köpet. Det finns många olika firmor som arbetar med besiktning. Behöver du anlita en besiktningsman kan du hitta olika förslag på internet. Kolla gärna igenom recensioner för att se om deras tidigare kunder rekommenderade dem. Oavsett kostnad är det värt att ta ut en besiktningsman, det kan annars bli mycket dyrare i slutändan.

← Äldre inlägg