Målarna sätter färg på tillvaron

14 apr 2021

En målare målar kanske inte hela världen, men målaren målar åtminstone så pass mycket att hen är värd att anlita för ditt nästa projekt. Fina resultat kräver nämligen proffsiga målare.

“Jag ska måla hela världen lilla mamma, full av solsken varje dag”. Så inleds den välkända refrängen till Flamingokvintettens gamla klassiker. Låten handlar snarare om en metaforisk målning som ska sätta färg på “mammas” tillvaro, snarare än en fysisk färg som målas med pensel. Det dock ändå en sång som borde kunna inspirera alla målare där ute. För att sätta färg är ändå någonstans målarens uppdrag. Den fysiska färg som målas på väggar, hus, båtar, bryggor, staket, köksluckor med mera lyfter upp en helhetskänsla av glädje och ett större livsinnehåll. Det är en liten sak i livet som betyder så mycket för den enskilda individen. En målare gör verkligen skillnad, tro det eller ej. Underskatta inte vilken påverkan en målare kan ha för din tillvaro.

Gör omgivningen trevligare

Tänk ändå vilket härligt jobb att vara målare. Ditt jobb går ut på att göra någonting fräschare. Få någonting att lysa upp som aldrig förr. Få någonting att göra hela omgivningen trevligare och gladare. Allt från bänken i den lokala parken till den stora sommarstugan. Allt är så himla mycket gemytligare när det är nymålat. Som målare får du vara med och bidra till den glädjen, varje dag. Målare får helt klart för lite beröm för den arbetsinsats de gör. Tacka därför riktigt ordentligt nästa gång du har fått utnyttja en målares tjänster. Läs mer om målare på denna hemsida: malarestockholm.nu

En trygghet för alla

1 apr 2021

En fastighetsaffär är en stor sak för de flesta. Fastighetens skick är en avgörande faktor i köpet. Att undersöka husets skick är A och O och innebär trygghet för både säljare och köpare.

Är du på väg att sälja din villa? Oftast handlar det om stora beslut när du är framme vid en försäljning. Det kan vara ett hus där du är stadigvarande bosatt eller ett fritidshus. Det är en stor affär oavsett och innebär oftast både glädje och ett lätt vemod.

Ska vi ägna oss åt de mer praktiska aspekterna av det hela så är det oerhört viktigt att komma ihåg det delade ansvar säljare och köpare har vad gäller fastighetens fel och brister. Som köpare har du ett ansvar att undersöka fastigheten. Som säljare har du ett ansvar för så kallade dolda brister - och det ansvaret sträcker sig ganska långt.

Hur görs en överlåtelsebesiktning?

Som säljare är du ansvarig för dolda fel tio år från det att köpare och du själv skrivit på köpekontrakt. Vid en besiktning går en person med kompetens och kunskaper igenom fastighetens skick. Hen söker efter tecken på fuktskador och konstruktionsfel bland annat. Under besiktningen skrivs ett protokoll som sedan brukar bifogas med den information som intresserade får under visningen.

En överlåtelsebesiktning i Sundsvall eller varsomhelst i vårt avlånga land betyder alltid samma sak. Fastighetens eventuella fel och brister finns listade och kan därmed inte längre räknas som dolda. Som köpare får du klar information om vad som kan behöva åtgärdas. Din personliga bedömning avgör om du vill köpa fastigheten.

Ett bekvämt golv att gå på

26 mar 2021

Golvet är utom räddning, både på ont och gott. Äntligen är det dags att skaffa nytt. Ett golv efter din smak. Plötsligt får golvet mer uppmärksamhet. Fint ska det prydas med inredningen.

När man går in i ett rum är det ofta golvet man först lägger märke till. Det vore en lögn att säga att alla golv är lika sköna, för så är inte fallet. Liksom allt annat finns det olika sköna golv att gå på. Vet du redan vilket du föredrar? Vill du vakna och sätta fötterna på en skön heltäckningsmatta? Vill du att ett fint trägolv ska pryda stora rummet? Det finns många val att välja mellan. Ta en promenad och besök en golvaffär. Där har du en möjlighet att både känna och se på olika golv. Givetvis gör du dig själv en tjänst om du anlitar en golvläggare inför golvbytet.

Beroende på användningsområde

Ofta ser man att olika rum har olika golv. Detta beror på att de olika rummen kan behöva olika material. Att vilja matcha och dekorera rum för rum är även en del i det. I våtrum som badrummet är klinkers väldigt populärt. Det kan man ha på både väggar och golv med olika mönster och färger. Nästan ingen tycker om att vakna på morgonen och sätta ner fötterna på ett kallt golv. Även om golvvärme kan vara lösningen, kan även en heltäckningsmatta vara det. Se till att anlita en golvläggare i Huddinge för att få det bästa resultatet hos dig.

Saker att tänka på innan ett husköp

25 mar 2021

När du står inför ett husköp kan miljoner frågor uppstå; alltifrån finansiering till olika fel som kan finnas i huset. För att undvika dessa problem kan en husbesiktning vara en bra idé.

För att hitta ditt drömhus bör du anlita en mäklare för att därmed göra processen enklare och snabbare. Med en mäklares hjälp kan det vara lättare att komma fram till vad du vill få ut av ditt hus och du kommer inte gå på en massa visningar i onödan.

En sak som känns betryggande att göra innan du tar beslut om ett husköp är att utföra en husbesiktning för att på så sätt kontrollera husets skick ordentligt. Behöver du hjälp med husbesiktning i Stockholm så finns där ett stort utbud av kompetenta aktörer.

Finansiering av huset

När du har hittat det hus som hjärtat bankar starkt för ska det finansieras - vanligen via ett lån. Bästa lånet kan du med största sannolikhet få från din egen bank, så börja din låneresa där. Fungerar inte det kan du prova att göra en jämförelse mellan olika långivare för att se vad som passar dig bäst. Det finns flera bra jämförelsetjänster för detta på nätet. För att vara väl förberedd kan du innan du ens börjar leta hus, få klart finansieringen genom att ha ett färdigt lånelöfte. Ett sådant stärker dina möjligheter när du ger dig in i budgivning på ett hus. Lånelöftet utfärdas av den långivare som beviljat din huslåneansökan.

Rörmokare med totalentreprenad

16 mar 2021

Funderar ni på att installera golvvärme i badrummet eller att dra nya rör? Då behöver ni rätt hantverkare. Både vid renovering av kök och badrum behöver man anlita en certifierad rörmokare.

Vid alla nyinstallationer eller renoveringar av kök eller badrum är det viktigt att man använder sig av en certifierad rörmokare eller VVS-tekniker. Gör man inte detta och fel skulle uppstå gäller i så fall inte försäkringen och det kan bli riktigt kostsamt. En seriös rörmokare lämnar också ordentlig dokumentation över det arbete som utförts och med vilka material. Dokumentationen fungerar som en extra försäkring och kan användas vid eventuella försäkringsärenden. Men innan man anlitar en rörmokare är det viktigt att man funderar på vilka slags installationer man behöver hjälp med och att man även plockar fram gammal dokumentation.

Jämför priser och referenser

Både kök- och badrumsrenoveringar kräver många olika slags hantverkare som rörmokare, plattsättare, elektriker, snickare med flera. Men genom att anlita en rörmokare i Göteborg som erbjuder totalentreprenad ansvarar en och samma firma för hela renoveringen. Det innebär att rörmokaren har all nödvändig kompetens inom sitt företag eller har nära samarbete med andra hantverkare. Att använda sig av totalentreprenad blir dessutom oftast billigast samtidigt som man spar massor av tid. Men för att hitta den bästa rörmokaren och för att inte betala överpris kan det vara bra att ta in kostnadsförslag och referenser från några olika företag. Skriv sedan ett ordentligt avtal där den totala kostnaden klart och tydligt framgår och när arbetet ska vara färdigställt.

Är det dags för en förändring?

23 feb 2021

Förändringar kan vara väldigt bra, och de flesta människor trivs med att göra om i sitt hem. När man ska måla om är det inte som att sätta upp en tavla, man måste vara mer säker på att det är rätt.

Det är inte svårt att måla om, i alla fall inte när du lämnar iväg arbetet. Att måla om tar tid, och har man inte erfarenhet sedan tidigare tar det ännu längre tid. Dessutom är det tungt för armar och rygg att stå och dra upp och ned. Man måste även böja sig för att få på färg. För målare går detta smidigt, de är proffs på allt som har med målning att göra. De är snabba och effektiva i sitt jobb. Trots det kan man räkna med att det tar någon dag, detta då det behövs läggas på minst två lager. Innan man lägger på färgen kan man behöva lägga på en grundfärg.

Firma nära dig

Idag har vi turen att ha många olika firmor runt omkring oss, vi har många att välja mellan och kan på så sätt hitta den som verkar passa en själv. Alla har olika stilar och behöver man inspiration finns det mycket att hämta hos olika målare. Inspiration kan man även få från internet. Det är enkelt att kontakta en målare i Solna, du hittar numret på internet och slår en signal eller skickar en förfrågan på mail. Tänk på att kontakta några olika firmor för att få varierande offerter på arbetet.

Är du i behov av en avfuktare?

20 jan 2021

Behöver man en avfuktare betyder detta inte alls att man måste springa iväg och köpa en direkt. Det går även att hyra avfuktare. Det är ett bra alternativ för många att man inte behöver köpa.

Fukt i hemmet är inget man vill ha. Hemmet tar mycket skada av det och det kan medföra en stor kostnad om man behöver göra en renovering för att bli av med det. Det kan dessutom bli rent av livsfarligt då det kan bilda mögel. Mögel är inte nyttigt för någon att leva i. Har man fukt i hemmet bör man verkligen hyra avfuktare. Denna suger upp fukten och skjuter sedan ut torr luft. Är det ett större problem funkar detta bara tillfälligt, och man kommer vid ett senare tillfälle att behöva anlita en hantverkare som kan hjälpa till och få bort problemet.

Hur funkar den

En avfuktare har hjälpt många hem att bli fria från fukt. Den är praktisk, och har man ofta problem kan det vara värt att ha en installerad i sitt hem. En fläkt suger in den fuktiga luften, leder den genom förångare med en kylningsfunktion, efter det fortsätter den torra luften genom en varm kondensator som värmer upp luften och skickar ut den i rummet. Avfuktaren går även att använda vid vattenskador. Behöver du använda en avfuktare bör du kontakta ett företag inom branschen. Ska du hyra en får du bra tips och råd där om hur den fungerar. Med hjälp av ett seriöst företag kan du få bort fukten.

Varför ska jag skaffa säkerhetsdörr?

29 dec 2020

Det flesta av oss vill självklart känna oss trygga och säkra i våra egna hem. Men hur kan vi göra våra hem mer säkra? Läs vidare här för att få veta mer kring säkerhetsdörrar och hur de fungerar.

Ja, varför ska man skaffa sig en säkerhetsdörr till sitt hem? Vad gör en sådan och vad kan dessa skydda en mot? En säkerhetsdörr skyddar hemmet både mot brand, inbrott, gas och tråkiga ljud och buller som kommer utifrån. Den verkar både isolerande och är tät så att ingen eventuell gas eller rök tränger igenom, om det skulle börja brinna hos grannen eller ute i trapphuset. Genom att skaffa sig en säkerhetsdörr kan man känna sig både tryggare och lugnare.

Trygghet och säkerhet

Dessa typer av dörrar är gjorda av stål och är därmed mycket svårare att få upp än en vanlig dörr. Detta gör att vid ett eventuellt inbrott så tar det mycket längre tid att få upp dörren eller så kanske det inte går alls, vilket kan göra att inbrottstjuvarna tröttnar och går vidare. Bor man i ett lägenhetshus kan det vara skönt att stänga ute allt oljud som blir i ett trapphus. Dörrar som stängs kan låta väldigt högt, men har man en säkerhetsdörr av stål så är dessa även ljudisolerade vilket gör att man inte alls störs av ljud utifrån. Det finns många fördelar med att välja en sådan här typ av dörr. Säkra ditt hem redan idag och köp en dörr som skyddar och ger er trygghet. Läs mer om säkerhetsdörrar på denna sida: https://teamguardab.se/

En besiktningsman kan hjälpa dig att se över bostaden

30 nov 2020

När man köper drömhuset är lyckan stor. Äntligen ska man få sitt eget lilla paradis. Låta dock inte något förstöra den lyckan. Besikta huset innan köp så vet du att det är det perfekta hemmet.

När man köper ett hus bör man vara medveten om vilka brister huset kan ha. Genom att låta en certifierad besiktningsman kolla huset innan får man reda på det. De skriver ner de eventuella problemen som finns. Dessa får du sedan tillgång till. De flesta hus har någon liten anmärkning. Men vid större saker kanske man får fundera på om köpet verkligen ska genomföras, eller om man ska förhandla ner priset något. När man köper hus har man undersökningsplikt. Det kan vara ett bra val att ta ut sin egna besiktningsman och inte bara använda sig av säljarens, om den har en.

Kollar fukt och andra problem

Fukt är tyvärr ett inte allt för ovanligt problem att ha i sitt hem. Det är därför en av de saker som besiktningsmannen kollar efter när besiktningen utförs. Det kan spara pengar för er att veta vilka problem som måste åtgärdas och om det är värt att gå vidare med köpet. Det finns många olika firmor som arbetar med besiktning. Behöver du anlita en besiktningsman kan du hitta olika förslag på internet. Kolla gärna igenom recensioner för att se om deras tidigare kunder rekommenderade dem. Oavsett kostnad är det värt att ta ut en besiktningsman, det kan annars bli mycket dyrare i slutändan.

Enkel och billig värme

25 nov 2020

Alla är intresserade av enkla och billiga lösningar på problemet husuppvärmning. Med tanke på vårt klimat är det inte alls svårt att förstå. Uppvärmning är en stor kostnad för väldigt många.

Att värma fastigheter i allmänhet och våra bostäder i synnerhet har alltid varit ett problem i den kalla Norden. Länge fanns endast ved som lösning på det hela och det räckte bra. Sedan kom en period då vi förlitade oss mycket på olja. Numera letar vi efter lösningar som är både arbetsbesparande och miljövänliga.

Ofta är det värt att satsa på flera alternativ som kan komplettera varandra. Det går exempelvis att ha direktel och använda den sköna värmen från en braskamin. Vill man ha ett alternativ som är både billigt, miljövänligt och nästan helt underhållsfritt ska man dock satsa på en luftvärmepump. Anledningarna är flera.

Den mångsidiga luftvärmepumpen

En enklare uppvärmning än den som en luftvärmepump i Örebro ger är svår att hitta. En billigare likaså. Du använder den överskottsvärme som finns i utomhusluften för att värma ditt hem. Och sådan värme finns året om. Installationen går på en halv dag och det finns luftvärmepumpar med varierande kapacitet beroende på vilken yta du behöver värma upp.

Den som har flera våningar i bostaden kan installera en luftvärmepump på varje våning. Det finns pumpar som man ansluter till ett redan existerande vattenburet värmesystem. Sedan finns det så kallade luft-luftvärmepumpar som har ytterligare en smart fördel. När det är varmt kan de användas som AC. Vilken variant väljer du?

Rum för vardag och nöje

18 nov 2020

Trött på att vara inne när det är fint väder? Är du nyfiken på hur du skulle kunna göra ditt hem större utan att flytta till annan ort eller från ditt hus överhuvudtaget? Var finns svaren?

Tänk att kunna fånga värmen och låta den dröja sig kvar när kvällarna kryper på. Sjunka ner i en härlig fåtölj och dra en pläd över benen. Plocka fram en bra bok eller läsa dagens tidning medan kvällssolen sakta dalar utanför ett par höga fönster. Låta kvällens stjärnor blinka fram över himlen medan du ser på och kommer till ro.

Ett rum för alla tillfällen. Ett rum med känsla. Ett rum som för tankarna till sovsäck och natthimmel. En rum att drömma i och där du kan finna den där underbara inre känslan av frid och förnöjsamhet. Kanske kan ett uterum i Uppsala bidra med den känslan. Då kan du sitta ute men ändå inne samtidigt som du upplever att du är inne men med en känsla av att vara ute.

Morgonstund har guld i mund

Kanske passar det dig bättre att ta morgonkaffet innan dagen ens har börjat. Tända några ljus och långsamt njuta av aromen medan solen går upp i öster. Du och evigheten i gemensam samvaro. Varje morgon en glimt av det eviga och livet känns längre och tiden känns som att den räcker till. Bara några få minuter med den känslan. Varje morgon. Tänk vilken lycka att få uppleva det. Dag efter dag och kväll efter kväll. Läs mer om uterum på denna sida: https://www.uterumuppsala.se/ 

Förläng utehäng!

4 nov 2020

Att ha en balkong kan vara ljuvligt. Att tassa ut och sitta där med morgonens första kaffekopp och se dagen vakna. Balkongen är möjligheternas värld, och här är tips för att nyttja den mer.

En lägenhet med balkong är en lägenhet med ett extra rum. Vad man använder detta extra rum till finns det lika många sätt för som det finns balkonger. Någon använder balkongen som återvinningscentral. Det finns de som släpat ut sin säng och sover där istället. Sedan finns det de som odlar massor på balkongen istället för en kolonilott eller liknande. Självklart finns det också de som bara nyttjar balkongen till att njuta på. Sitta och lapa solstrålar. Läsa böcker. Dricka kaffe. Ja, bara njuta av balkongen och kunna gå ut utan att behöva gå ner flera våningar för att komma utomhus.

En utökad möjlighet av balkonganvändning

Problemet med många balkonger är att säsongen är lite kort. Det är sällan det är en väderskyddad utemiljö, då flertalet balkonger är byggda utanpå huset. Det gör också att regn och rusk påverkar både användandet och slitaget på balkongen. Det finns de som sätter upp skärmväggar för att få skydd för vinden, men det finns bättre alternativ. Ett alternativ är att glasa in balkongen. Förut skrattades det åt balkonginglasning, det pratades bakom ryggen och sades att det var pensionärskuvöser. Men på en inglasad balkong finns möjligheten att sitta ute tidigare på våren och längre in på hösten. Med en värmekälla kan man även nyttja balkongen vintertid. Det gör att man får en ökad bostadsyta att använda, året om.

Att tänka på innan balkonginglasning

Bra saker att veta innan man gör en balkonginglasning i Västerås är att det behövs byggnadslov. Är man hyresgäst hos ett bostadsbolag kan man få en inglasad balkong bekostad av hyresvärden och den går sedan på hyran. Hyresvärden kan också godkänna att man betalar inglasningen själv. Bor man i bostadsrätt behöver man ha föreningens godkännande innan man sätter igång och glasar in sin balkong. När balkongen är inglasad och klar är det bara att njuta av balkonglivet! Kanske passa på sommartid att odla värmeälskande växter som tomater, gurka och chili. På vintern avnjuter man en kopp glögg eller varm choklad på balkongen och man sätter på lite infravärme. Oavsett säsong är en inglasad balkong en lyx att få tillgång till som man kan utnyttja till max. Kanske det till och med blir läge att sova en natt på balkongen och bara njuta!

Flexibelt val av ljusinsläpp

12 okt 2020

Fönster är en härlig källa till ljusinsläpp, men ibland kan man vilja reglera hur mycket ljus som kommer in i bostaden. Vilka alternativ finns för reglering av ljusinsläpp och hur väljer man?

För att själv kunna välja när och hur mycket ljus man vill släppa in genom fönster så finns det flera olika alternativ. På utsidan av fönstret kan man välja en typ av markis som skuggar fönstret. Antingen kan man välja en som man sköter manuellt. Eller så kan man välja en markis som har kännare för att kunna följa med ljusets styrka och även vindstyrkan. Väljer man däremot att kunna styra ljusinsläppet inifrån så finns det ett flertal varianter att välja bland. De kan också kombineras med exempelvis en markis på utsidan. Beroende på placering av fönstret och hur mycket skydd man önskar så finns det exempelvis olika slags gardiner. Även i form av rullgardiner som man kan använda för att dessutom få en minskad insyn. Eller så monterar man persienner som man kan få såväl på insidan av fönstret eller inuti fönstret.

Läs mer om persienner.

Funktioner och färger

När man väljer persienn så går det även att välja vilken funktion och färg man vill ha. De lite enklare och vita persiennerna ger ett bra insynsskydd. Däremot får man inte ett rum helt mörkt med hjälp av dem. I så fall krävs det en persienn i en annan färg eller med lite mer påkostad utformning.

Fast den traditionella färgen på en persienn är vit så finns det i stort sett hur många andra färger som helst att välja bland. Det är helt upp till personlig smak och vilken funktion man önskar av persiennen. Kanske väljer man också en variant där lamellerna går lodrätt istället för vågrätt. Populärt hos exempelvis företag och restauranger som vill ha ett insynsskydd som pryder sin plats.

Passande för platsen

Reglering av ljusinsläpp, reglering av insyn och en designdetalj. Det är de tre funktioner som en persienn ger i ett hem eller någon annan typ av lokal. Därför är det också viktigt att man noga tänker igenom varför man vill göra montaget. Det kan ju vara så att man också väljer att tumma på något av önskemålen för att nå det bästa resultatet med en eller två av de andra. Behovet av insynsskydd kan vara så pass viktigt att man prioriterar det framför det skydd som hade passat bättre in i stilen bostaden har. 

Dörrar av stål

1 okt 2020

Ytterdörren är den vägen som tjuvar helst vill ta vid ett inbrott. Men det finns dörrar som är förstärkta så att de mer eller mindre är omöjliga att bryta sig in genom. Här kommer några tips.

Metaller är starka material som man gärna använder inom alla möjliga områden. I stort sett så finns det inget område där man inte stöter på metall. Men speciellt inom hemmet är metaller mycket brett representerade. I köket hittar man bestick, knivar av alla de slag, stekpannor, grytor med mera. Dessutom är alla vitvaror tillverkade av metall. Det finns även möbler av metall, prydnadssaker och så vidare. Bara för att komma in i bostaden så använder de flesta något av metall i något av metall. Det vill säga nycklar och nyckelhål. Men förutom det så kan man också använda sig av metall i form av stål för att skapa en starkare ytterdörr. En som det är mycket svårt, om inte omöjligt, att ta sig in genom om man inte har nyckel.

Förstärkning eller helgjuten

Dörrar som är helt tillverkade av stål används gärna för att skydda vissa utsatta ytor. Det gäller till exempel källarförråd. Som dörr så är det ett mycket säkert hinder för oinbjudna. Men det är oftast inte en dörr som man vill ha som ytterdörr i sin villa eller fritidsbostad. Då finns det ett mellanting som man kan använda sig av. Nämligen en dörr som har en kärna av stål och på varsin sida om den skivor av exempelvis trä. Som dörr ser den då ut som en gedigen trädörr men den har samtidigt alla fördelar som en dörr helt i stål har. På det sättet kan man få en ståldörr med i stort sett vilket utseende man än önskar. Det går till och med att få en dörr som har fönster.

Brand och inbrott

Fördelarna med en dörr som är helt eller delvis i stål är många. Stålet i både dörr och dörrkarmar gör att det är mycket svårare att bryta upp dörren med hjälp av en kofot. Men det är också svårare att på annat sätt göra åverkan på dörren och ta sig in genom den. Förutom den inbrottsskyddande effekten så är även stålet ett hinder för brandspridning. Inte alla dörrar som har stål i konstruktionen ses som branddörrar. Men med stål i konstruktionen så blir det svårare och tar längre tid för elden att sprida sig. Läs mer om ståldörrar på denna hemsida: ståldörrar.nu

Uppgradera lås och larm

28 sep 2020

Det vore önskvärt att vi alla kunde slippa skydda oss själva och vår egendom utan att låsa in oss. Tyvärr fungerar inte tillvaron så. En bra helhetslösning ger trygghet och gör livet enklare.

Har du problem med lås? Du är inte ensam. Har du problem med säkerhet? Du är inte ensam nu heller. Har du haft inbrott i bostad eller förråd? Tyvärr är du inte den enda här heller.

Oavsett var du bor och vilken typ av bostad du har - lägenhet, radhus eller fristående villa - vill du kunna skydda dig och ditt hem och veta att du har en tillräckligt hög säkerhetsnivå. Alla har inte samma typ av problem med lås och säkerhet men alla behöver ändå en fungerande lösning. Det kan vara bra att tänka över situationen och vad som känns bra och mindre bra. Sedan är det dags att kontakta en låssmed.

Olika typer av säkerhetslösningar

En och samma lösning är inte aktuell för alla typer av boenden. För dig som bor i en hyreslägenhet kan det vara intressant med extralås eller någon typ av övervakning i den mån detta är tillåtet hos din hyresvärd. För den som äger en bostadsrätt kan reglerna variera stort mellan de olika föreningarna. Därför är det alltid bäst att först ta en titt i regelboken eller tala med någon ansvarig. Ofta tycker BRF bara att det är positivt att det installeras extralås eller andra lösningar.

För dig som äger en fristående villa gäller enbart din egen vilja. Om du önskar installera ett säkerhetssystem eller bara byta lås för att förhindra att fler nycklar är i omlopp är det inga problem alls. Läget på din fastighet kan avgöra vilken nivå du vill lägga säkerheten på.

När du behöver hjälp mer akut

I vissa situationer kan det vara så att du har behov av mer akut hjälp. En klassiker som enbart är rolig som historia långt efteråt är när man förlorat nycklarna under en väl glad kväll på krogen och inte kan komma in för kvällsmacka och välbehövlig sömn.

En kanske ännu mer obehaglig situation är när man faktiskt haft inbrott och har trasigt lås och behöver sätta dit ett nytt innan man ens kan tänka sig att återigen bo i hemmet. Det är då man på riktigt är mycket glad över låssmeder och deras jourtjänster. De råd som ges kan sammanfattas med orden - skaffa bra lås och tillräckligt hög säkerhet och spara numret till din låssmed.

← Äldre inlägg