RSS

Får gjort golvslipning i Nacka

28 Sep 2022

De är flera fördelar med att ha ett trägolv i hemmet i Nacka. Det är inte bara fint, utan håller också länge. Iallafall om man gör golvslipning när det behövs.

Är du en av dem som har turen att ha ett vackert massivt trägolv? Då ska du bevara det väl. I Sverige består många av golven av just trä, vilket inte är så konstigt. Sverige är rikt på trä och av den anledningen så används det mycket. Inget fel med det, med tanke på att trägolv både är vackert och behagligt att ha.

Du vet hur det kan vara, när golvet börjar bli för repigt så vill man byta ut det. Men det behövs inte om du har ett trägolv. Ett trägolv som är tillräckligt tjockt och av rätt sort kan du slipa om. Istället för att köpa ett nytt golv när det blir slitet, så slipar du fram en ny yta.

Noggrant att göra en golvslipning

Visst är det en viss charm med att fixa och dona i sitt eget hem. Men att få ett ojämnt golv som resultat är det inte värt. Det är nämligen inte helt enkelt att göra en golvslipning. För att få bra resultat behöver du ha kunskap om hur det ska göras.

När du anlitar ett företag i Nacka, som gör golvslipning åt dig, så kan du förvänta dig ett bra resultat. Givetvis så gör de efterarbetet med. För att det nya golvet ska klara sig så behöver det nämligen en efterbehandling. Få ditt golv slipat med hjälp från detta företag: golvslipningnacka.se

Braskaminer för ditt hem i Göteborg

25 Sep 2022

Det finns otroligt fina braskaminer som du kan sätta in i ditt lilla hem i Göteborg. Har du sett hur många modeller det finns i täljsten till exempel?

En braskamin i täljsten kommer kunna bli som ett vackert smycke i ditt hem. Med sitt vackra sken lyser den upp hemmet och skapar en härlig stämning. Det är få saker som slår den känslan av trygghet och frid. Jämför med vad som helst är det bäst att sitta framför en braskamin i hemmets lugna vrå.

Lugn och ro är något som är uppskattat av alla som arbetar eller har en stressande vardag på något sätt. En braskamin kan vara det där lilla extra som gör att livet blir mer behagligt utan att det måste till så mycket annat. Kanske toppar du din tillvaro med en bra bok framför brasan.

Braskaminer finns i områden kring Göteborg

Det finns många modeller som kan räknas till kategorin nya moderna braskaminer i Göteborg. Med en av dessa i din bostad kan du höja värdet på den och spara in kostnader för uppvärmning. Att minska sina uppvärmningskostnader är ju alltid roligt att räkna på.

Det är alltså en bra faktor att ta med i beräkningen innan du bestämmer dig för att installera en egen braskamin. För dig som inte får lov att installera en riktig braskamin är det möjligt att ladda ner en app med denna mysiga funktion. Du får då se en bild av en eld och höra ljudet av en brasa som sprakar.

  • Du sparar in på värmekostnaden.
  • Du höjer med stor sannolikhet värdet på din bostad.
  • Du skapar en trivsam atmosfär med en dekorativ kamin i hemmet.
  • Du bryr dig om miljön och jordens framtid.
  • En stabil värmekälla som inte stoppas av strömavbrott.

Målare i Nacka tar små som stora projekt

15 Sep 2022

Om du ska måla om hos dig, då är det en målare i Nacka du ska vända dig till. Med deras kunskap får du helt otroligt fina väggar, vare sig tapet eller färg.

Det är helt otroligt hur långt man kommer med bara lite ny färg eller tapet på väggarna. Det spelar ingen roll om det är inne i någons hem, på kontoret, fasaden eller trapphuset. Väggarna gör otroligt mycket. De flesta många tittar på är just väggarna när man kommer in i ett hem.

Är väggarna däremot slitna och tråkiga att se på, då kan det verkligen dra ned känslan rejält. Det kan vara tapeten som har börjat lossna, eller fått skador. Färgen som har suttit några år för länge och nu börjat spricka, ingen vacker syn direkt. Men det är inget som inte en målare löser åt en.

Det är värt att anlita en målare

För många kan det kännas frestande att sköta målningen själv. Det är ganska härligt när man ser resultatet närma sig för vartenda drag man gör. Men en målning är så mycket mer än bara målandet. Det är även allt förarbetet, det sköter en målare åt dig.

Förarbetena kan se väldigt olika ut. Det beror på vilket utgångsläge man går från. Man kan behöva dra ned tapet, vilket kan vara väldigt klurigt. Men det kan också handla om att slipa, spackla och lägga en grundfärg. Målaren har full koll på vad som ska göras och gör det steg för steg.

En färgglad målare i Täby

13 Sep 2022

Det finns lika många stilar som det finns människor. Är man ändå osäker på vilka färger som ska pryda ens hem eller annat kan man fråga en målare i Täby.

Erik var en riktig visionär och älskade när han fick jobb på en målerifirma i Täby där han kunde vara kreativ och använda sin fantasi. Yrket han valt var målare, något som var det roligaste han visste. Nu hade han precis kommit ut från chefens kontor med ett nytt projekt som tilldelats honom, ett riktigt roligt sådant.

En annan visionär, Aron Bengtsson, hade beslutat sig för att öppna ett lekland för de minsta. Leklandet skulle inhysas i ett stort enplanshus som låg i utkanten av Täby. Mer än så visste inte Erik när han satte sig i firmabilen och började åka genom samhället vidare till det framtida leklandet.

Målare fick fritt spelrum

När han parkerat bilen utanför huset i Täby presenterade han sig som målare Erik. Aron var en person med stort leende och Erik visste att han skulle trivas. Insidan var renoverad och nu var det dags för färg. Aron frågade om Erik kunde måla på frihand. Tanken var att det skulle målas grundfärg och sedan regnbågar, enhörningar, tigrar och annat på väggarna.

När vädret blev bättre skulle även utsidan målas i klara färger som ger energi. Även där skulle det finnas lekfulla figurer på fasaden. De diskuterade en stund och kom fram till en idé som skulle bli startskottet. Nu var det bara för Erik att börja förberedelserna. Han längtade redan tills han fick måla apor som tittade fram bakom hörn och annat roligt som barnen skulle gilla.

DIY utesluter inte anlitandet av professionell målare i Uppsala

11 Sep 2022

När du ska måla om kan du mycket väl kombinera DIY med att anlita en professionell målare i Uppsala. Lite omväxling på jobbet förnöjer för alla inblandade.

Att måla en vägg själv kan vara jätteroligt. Däremot brukar det räcka med just en vägg. Tyvärr är det mycket sällan som det bara är en enstaka vägg som ska målas. De flesta rum har till exempel fyra väggar, och om det är en hel lägenhet som ska målas om? Jättemånga väggar. Så långt kanske inte DIY-lusten sträcker sig.

Som tur är finns det inget som säger att du inte kan välja hur många väggar målaren du väljer att hyra in ska måla. Om du vill måla en av väggarna själv, så gör det. Du kan fortfarande anlita en professionell målare till resterande väggar.

Målare i Uppsala möter dina önskemål

När du anlitar en målare i Uppsala är det du som är kunden. Du har alltid rätt, och det är din beställning som gäller. Detta kan vara klokt att ha i bakhuvudet när du beställer alla typer av hantverkstjänster. Även om målaren vet bäst när det kommer till hur ett arbete ska utföras, är det helt och hållet ditt beslut vad som ska målas om – och i vilken färg.

Vill du ha en vägg rosa och en annan grön, så är det så. Även om målaren tycker att det är mot god tradition och sed. Men sannolikt kommer han eller hon inte protestera. Det kan snarare vara roligt att få göra ett lite annorlunda jobb för en gångs skull. Särskilt om kunden själv står och viftar med penseln samtidigt.

Braskamin Stockholm - fördelar med investeringen

10 Sep 2022

Har du funderat på att skaffa en braskamin i Stockholm? Grattis i så fall till att ha fött en tanke som kan komma att föra med sig stora fördelar. En braskamin i Stockholm kommer att ge dig det där lilla, lilla extra i vardagen och ge ditt hem den där guldkanten som det kanske har saknat. Att man idag dessutom ser att fler och fler väljer en braskamin i Stockholm är ett tecken i tiden. Det finns stora fördelar och här nedan följer några av dessa:

  • Behaglig värme. En braskamin sprider en jämn och härlig värme genom huset. Det är ett perfekt sätt att värma upp frusna kroppar efter en dag i skidbacken på - eller där man bara vill känna lite naturlig värme på höstkanten. Rätt installerad och rätt placerad så kan din braskamin och den värme den genererar också erbjuda värme till andra, närliggande rum.
  • Lägre kostnader. Idag har detta seglat upp som ett av de starkaste argumenten för en braskamin i Stockholm. Elpriserna befinner sig redan nu på en rekordnivå och inte mycket tyder på att detta kommer att lösa sig inom den närmaste framtiden. En kall vinter kan innebära en ekonomisk katastrof för villaägare och man måste se till att söka alternativ till att sänka sina månatliga kostnader. Att investera i en braskamin är ett ypperligt sätt att sänka uppvärmningskostnaderna på. Du kan sänka värmen och försöka att elda mer i din braskamin i Stockholm. En investering!
  • Mysfaktorn. Det finns definitivt en investering i sig själv att göra om man ser till en braskamin i Stockholm. Vi människor har alltid dragits till elden och sedan urminnes tider så har det varit en självklar samlingsplats. Varför ändra på ett vinnande koncept? Lägg bort telefonerna, slå av tvn och tänd en brasa medan ni - som familj - sätter er ned och hör hur veden sprakar i bakgrunden och se hur elden dansar inne i er braskamin. Det behövs inte mycket mer för att kropp och själ ska varva ner och för att ett lugn ska infinna sig. En braskamin adderar en extra nivå av mys till vardagslivet - och det är något som den moderna människan i allra högsta grad behöver.

Braskamin i Stockholm - snabba tips

Där hade vi några fördelar med en braskamin i Stockholm, men man ska emellertid också vara medveten om att det finns några viktiga saker att tänka på också. En sådan handlar om bygglov/startbesked från Byggnadsnämnden. Beroende på vilken kommun du bor i så ser reglerna olika ut. I vissa fall måste du ha ett bygglov och i andra kommuner så räcker det med ett startbesked.

Byggfirma hjälper dig förverkliga drömmar i Nyköping

8 Sep 2022

Om du tar kontakt med en byggfirma i Nyköping tidigt i planeringen får du snart veta om din husdröm är genomförbar eller om du behöver ändra något i planerna.

Om du fick göra om något hemma, vad skulle det vara? En ny altan? Ett nytt rum? En köksrenovering? Kanske ett helt nytt hus? Oavsett hur dina husdrömmar ser ut, så kan du vara betjänt av att ta kontakt med en erfaren byggfirma tidigt i processen. Det kan nämligen göra resan mot slutresultatet betydligt enklare.

Det är nämligen lätt att drömma iväg, utan att tänka på hur ett arbete faktiskt ska genomföras. Då är det bättre att anpassa sina planer till vad som faktiskt är möjligt att göra. Och dessutom kan det visa sig att det finns större möjligheter än vad du VÅGAT drömma om. De bästa drömmarna är faktiskt de som är knutna till verkligheten.

Så kan en byggfirma genomföra dina drömmars planer

En bra byggfirma kan guida dig från idé till färdig produkt, oavsett vad det är du har tänkt bygga om, bygga till eller bygga nytt. Dina enkla skisser kan tas till färdiga ritningar, och ritningarna kan i sin tur tas till ett genomfört projekt. Allt av professionella och yrkeskunniga hantverkare som med stor sannolikhet har gjort allt det här förut.

Det är nämligen inte så ofta som du drömmer om något helt unikt. Även om du självklart kan få till en personlig touch på allt du tar dig för. Men grunden i ett bygge eller en renovering kommer alltid vara densamma. Och den grunden, den har en erfaren byggfirma i Nyköping full koll på.

Många fördelar med brandisolering

6 Sep 2022

Med brandisolering kan en eventuell brand hindras från att sprida sig till omgivande rum och byggnader. Ofta används stenull som även ger andra fördelar.

Vad menas med brandisolering? Ordet ”isolering” kommer från italienskans ”isolare” som betyder avskilja. En brandisolering är alltså till för att avskilja en brand. Från vad då?, är kanske nästa fråga. Jo, från omgivande rum och byggnader. Brandisoleringen ser till att en eventuell brand inte sprider sig från det rum som den startade i.

Hur skapas brandisolering då? Det vanligaste är att man gör en inklädnad med stenull. Det är ett material som inte brinner och som därför effektivt bildar ett avskiljande element för en brand. Isoleringen skyddar också byggnadens bärande konstruktion, vilket ger större möjlighet att rädda huset om det skulle börja brinna.

Stenull är bra till mer än brandisolering

Stenull har förresten andra positiva egenskaper också: det är ljudisolerande, värmeisolerande, fuktavvisande, åldersbeständigt och dessutom miljövänligt eftersom det görs av återvunnet material som kan återanvändas igen. Hur många gånger som helst. För att tillverka stenull så smälter man sten och spinner den till trådar som det sedan byggs upp en matta av.

Det är inte bara väggar och tak som kan kläs med stenull för att ge brandisolerande funktion, utan även till exempel rökkanaler kan kläs. På så sätt hindrar man att brand uppkommer på grund av hetta från en kamin eller liknande. Det finns också andra material än stenull som kan passa bättre beroende på applikation, såsom keramiska fiberfiltar och värmeskyddstejp. Kontakta en firma som kan brandskyddsteknik för att höra mer. Skaffa bästa möjliga brandisolering från detta företag: brandisolering.nu

Underhållsplaner som är hållbara över tid

6 Sep 2022

Underhållsplaner är inget man ska ta så lätt på. Det handlar om att noga dokumentera i vilket skicka en byggnad befinner sig och hur man ska underhålla den.

En underhållsplan handlar inte om att veta vad som ska göras med en fastighet på några få korta år. Det är en långsiktig plan som läggs för att du ska veta hur du ska gå tillväga för att behålla din fastighet intakt och se till att allt som har med den att göra blir ekonomiskt försvarbart i längden.

Först och främst behöver du göra en besiktning av din fastighet. Detta för att du ska få ett grepp om dess nuvarande status. Det gäller både de yttre områdena och även de inre, vilket inbegriper de samfälligheter och gemensamma utrymmen det kan vara frågan om ifall det är en bostadsrättsförening.

Underhållsplaner kan ta tid att upprätta

Att upprätta en underhållsplan kan ta sin lilla tid. Och det får det göra. Det är mycket du ska ta hänsyn till. Allt behöver gås igenom så att det inte uppstår frågor efteråt, utan det ska helst flyta på helt smärtfritt över en längre tid. Akuta frågor som kommer upp tas förstås i stunden.

Det är vanligt att man har en underhållsplan för alla typer av byggnader Det kan gälla en bostadsrättsförening men även vanliga hyresrätter. Utöver det finns underhållsplaner för byggnader som fungerar som kontor eller för stora industrier, men även för köpcentrum. För att inte tala om alla sportarenor som finns.

Dags att skaffa ny porttelefon till er BRF?

29 Aug 2022

En modern porttelefon för BRF skapar ökad säkerhet och trygghet för de boende. Den kan fås med digitalt ljud, kamera och uppringning för mobiltelefon.

En klassisk filmscen: en obehörig person vill ta sig in i ett flerfamiljshus. Han eller hon trycker på alla ringknappar i porten. Alltid är det nån som öppnar, utan att först ta reda på vem som ringer på. Så där vill man naturligtvis inte ha det i bostadsrättshuset där man bor. Porttelefonen är ju där för att skapa säkerhet och trygghet.

Ändå är det många lägenhetshus som fortfarande har uråldriga porttelefoner, eller i värsta fall inte ens det utan bara ringklockor till de olika lägenheterna i huset. Om det faktiskt finns en ”telefon” så fungerar den så dåligt att man inte kan höra varandra. Inte konstigt då att man hellre väljer att bara trycka på öppna-knappen.

Modern porttelefon för dagens boende i BRF

De flesta känner säkert inte ens till hur mycket bättre varianter av porttelefon för BRF som det finns att installera idag. Tänk efter själv - vi lever i en digitaliserad värld, varför skulle inte porttelefonen också följa med i utvecklingen? Självklart har den gjort det.

Idag finns det avancerade porttelefoner med bra, digitalt ljud och kamera. Porttelefonen behöver inte heller nödvändigtvis vara kopplad endast till en fast mottagare i lägenheten utan det finns också möjlighet att koppla den till mobiltelefonen. Varje lägenhetsinnehavare kan själv välja hur denne vill ha det. Plötsligt öppnar sig helt nya möjligheter till ett säkrare tillträdessystem.

Investera i solcellspark

12 Aug 2022

Om du äger ett större markområde som ligger oanvänt, kan du tjäna pengar på att bygga en solcellspark. Inte bara du utan också klimatet kan bli vinnare.

Att producera el genom att utnyttja solens strålar, har länge varit en dröm för många. Solen är en outsinlig källa, men energin från solen har slösats bort. Visst är solljus en förutsättning för all växtlighet, men att kunna plocka ut solenergi från en stickkontakt i väggen har känts som ett ouppnåeligt mål.

Klimatets uppvärmning och allt högre energipriser, har successivt lett till att teknik kring solceller har utvecklats. Tekniken kan numera tillämpas småskaligt, men det går även att bygga en kommersiell solcellspark i stor skala.

Bygg en solcellspark på mark

En solcellspark kräver stor markyta. Det finns mark som kanske inte är användbar för odling eller för byggnation. Sådana marker lämpar sig för en solcellspark. Jämfört med att installera solceller på tak, blir investeringen lägre räknat per kvadratmeter eller utvunnen energi. Med en markbaserad anläggning går det dessutom att rikta solpanelerna mot solen och få ett optimalt utnyttjande över dagen.

Om du funderar på att bygga en solcellspark ska du kontakta en leverantör som har erfarenhet och know-how. En sådan leverantör kan också hänvisa till en rad referensanläggningar. Du köper inte grisen i säcken. Du får hjälp med att utreda dina förutsättningar och du får information om vilka tillstånd som behövs och de skatteregler som gäller. Du får också hjälp med hur du skall finna avsättning för den energi solcellsparken kommer att generera.

Chevrongolv ger bostaden karaktär

11 Aug 2022

Ett Chevrongolv kan förhöja alla bostäder. Med sitt vackra mönster som får ljuset att spela i träet och sin klassiska tidlösa charm passar det överallt.

Många har nog sett ett vackert Chevrongolv men inte stött på namnet. Ett Chevrongolv är, precis som fiskbensparkett, ett speciellt sätt att lägga golv. Chevron ser ut som pilspetsar som läggs ovanför varandra, för att skapa ett vackert och levande mönster. Detta gör att det naturliga ljuset från dina fönster spelar på ett unikt sätt på golvet.

Ett riktig vackert och vällagt golv kan verkligen lyfta ett helt rum. Känslan att komma in i ett i övrigt vackert och balanserat hem och sedan mötas av slitna linoleumgolv, eller att se en vacker parkett går inte att jämföra. Det är även skillnad i den taktila känslan. Att barfota långsamt vandra över ett solvarmt trägolv är näst intill oslagbart.

Chevrongolv i olika utföranden

Chevron är ett klassiskt parkettmönster, som genom sin behagfulla och tidlösa design används än idag. Chevrongolv var vanligt i slott och herrgårdar för flera hundra år sedan, men är lika vackert och uppskattat än. Idag kan man välja mellan många olika behandlingar och träslag, för att ge golven olika uttryck. Kanske passar ett mörkare hårdvaxbehandlat golv bäst hos just dig?

Med rätt träslag kan man få golvet att antingen smälta in sömlöst med inredningen och låta konsten på väggarna tala. Eller så låter man golvet bli stjärnan i showen. Oavsett vad man väljer så finns det ett vackert golv för alla. Läs mer om Chevrongolv här: chevronparquet.com

Installera säkerhetsdörrar för ditt hem och företag i Stockholm

10 Aug 2022

Det finns många fördelar med säkerhetsdörrar. Du stoppar både inbrottstjuven och branden. Skaffa en ny säkerhetsdörr i Stockholm, privat eller till företag.

Det finns många anledningar till varför du kan vara fundersam över hur du kan skydda ditt hem eller företag på bästa sätt. Det kommer ofta reklam för olika lösningar och från olika bolag. Vissa produkter kan nästan kännas som science fiction och svåra att hantera. Det kan också göra att du betalar för sådant som du egentligen inte behöver.

En smidig lösning är att skaffa sig en säkerhetsdörr. Den är enkel att installera och kräver inget av dig. Du behöver bara anlita en firma som sköter installationen åt dig. Sedan kan du luta dig tillbaka och känna dig trygg. Det blir ingen onödig teknologi eller något som du behöver hålla koll på. I slutändan är det bara en uppdatering på något som du redan har, nämligen en dörr.

De många användningsområdena för säkerhetsdörrar

Med säkerhetsdörrar i Stockholm kan du få ett tryggare hus, företag eller bostadsrättsförening. Det innebär att du kan få ner kostnaderna för din försäkringspremie. Med andra ord är en säkerhetsdörr en investering i något som kommer att löna sig i framtiden.

Säkerhetsdörrar gör det svårare för inbrottstjuven att bryta sig in i ditt hem eller på ditt företag, men det skyddar också vid brand. En säkerhetsdörr gör att elden inte sprider sig lika enkelt. Dessutom kan du bli av med störande ljud och lukter som kommer utifrån. Skaffa större säkerhet genom säkerhetsdörrar från detta företag: säkerhetsdörrar-stockholm.se

Poolvärmepump ger billig värme till din pool i Uppsala

27 Jul 2022

Poolvärmepump är ett effektivt och prisvärt sätt att värma upp din pool i Uppsala. För även om du vill kunna svalka dig i poolen vill du nog inte bada iskallt.

Du kanske har skaffat pool för att kunna svalka dig under sommarens heta dagar. Med det finns nog ändå gränser för hur kallt vatten du har lust att bada i. Någon typ av uppvärmningsanordning är behövligt att skaffa i samband med att du installerar din pool.

Många väljer att köra på poolvärmepumpar. De fungerar som luft-vattenvärmepumpar, som du kanske hört talas om i samband med uppvärmning av hus. Det betyder att en poolvärmepump tar upp värme från luften, och överför sedan den värmen till vattnet. Ett betydligt billigare sätt att värma upp din pool, jämfört med helt eldriven uppvärmning.

Förbered dig inför köp av poolvärmepump

Du som letar efter poolvärmepump i Uppsala bör förbereda dig inför köpet genom att räkna på vilket uppvärmningsbehov din specifika pool har. Hur stor är den, hur mycket vatten är det som ska värmas upp, hur varmt vill du ha vattnet? Om du tänker ut svaren på frågor som dessa kan du spara mycket tid i telefon med försäljaren av poolvärmepumpar.

Du kan också räkna på vad det skulle kosta att värma upp poolen med andra metoder. Jämför gärna dina siffror med de du får av företaget som säljer pumparna. Fundera också på hur snabbt du behöver kunna värma upp poolen. Det har betydelse för hur hög effekt du behöver kunna få ut från din poolvärmepump.

← Äldre inlägg