Köket är den plats i boendet – oavsett hur det ser ut, hus, villa eller lägenhet – där man spenderar väldigt mycket tid. Det är där man lagar sin mat, det är där man äter den och det är i köket som man samlas för att gå igenom sina dagar tillsammans med övriga medlemmar i sin familj. Kort sagt; köket är en så central plats i ett boende att man måste hålla det i gott skick och att man inte kan ignorera att det då och då kan krävas en förändring för att maximera effekten av det.

Med detta menar vi att man kan komma att tröttna på hur köket ser ut och att man i och med detta inte heller trivs lika bra; något som kan rinna ut över trivseln i hela huset. Köket är viktigare än vad man tror och tyvärr så är det ofta ett väldigt kostsamt projekt att förändra detta. Kostsamt och tidskrävande. Även de nyckelfärdiga och förhållandevis billiga modellerna som man hittar på exempelvis IKEA kräver att man under en tid lever i ett byggkaos och att man även – trots att man använder sig av sitt rot-avdrag – tvinga slägga en hel del pengar på projektet i att renovera och byta kök.

Lyckligtvis så finns det andra lösningar, billigare sådana och ett av de bästa är att man byter den nuvarande bänkskivan mot en ny. Just en bänkskiva har nämligen potentialen att förändra ett kök och utan att plånboken tar alltför mycket skada. Vi tänkte av den anledningen rada upp några modeller och utföranden som i dagläget finns i sortimentet märkt bänkskiva och förklara några för- och nackdelar med dessa. Vi säger här att du ska välja bänkskiva till ditt kök i Göteborg och ditt val är begränsat till följande alternativ:

  • En bänkskiva i laminat är extremt lättskött och dessutom väldigt stryktålig. Har du exempelvis små barn i familjen i Göteborg så kan en bänkskiva av laminat vara den bästa lösningen för er. Laminatbänkskivor är billiga och finns i de flesta färger och mönster. Ett roligt val!
  • Marmor eller granit. Ett mer exklusivt och därmed också dyrare val av bänkskiva som kanske inte passar så bra för småbarnsfamiljer. Det här valet ger dock en väldigt bra effekt och skänker hela köket en aura av lyx och exklusivitet. Dessutom; det går att använda en bänkskiva av exempelvis Carrara-marmor även om man har barn – det kräver bara mer noggrannhet.
  • Trä. En bänkskiva av trä ger ett kök ett varmt och harmoniskt intryck och passar dessutom bra in i vårt svenska arv där naturmaterial spelar en viktig del. Trä är dock betydligt svårare att sköta än exempelvis laminat och en bänkskiva gjord av detta kan då och då tvingas till en slipning med efterföljande inoljning. Viktigt här: Ställ inga heta grytor eller kastruller direkt på en bänkskiva av trä – det blir fläckar direkt och dessa är svåra att få bort utan en slipmaskin.

Här kan du hitta mer inspiration.

8 Feb 2017