På grund av en olycka, sjukdom eller hög ålder kan du vara i behov av en förändring i ditt hem. Och då handlar det inte om andra gardiner eller ny färg på väggarna, utan en fungerande bostad.

Det är lätt att ta saker och ting för givet i ditt hem och liv. Men bara en sådan sak som att gå på toaletten, duscha, laga mat eller ens ta dig in i bostaden kan vara svårt om du har ett funktionshinder. Plötsligt märker du hur trånga alla dörrar är, hur litet badrummet är och diskbänkens enorma höjd. Som tur är så är det alltsammans något som går att ordna genom att göra en bostadsanpassning. Något som du har rätt till när du har ett funktionshinder som gör att du har svårigheter att bo i en traditionell bostad.

Litet eller stort

Med hjälp av en bostadsanpassning kan du få en ramp för att ta dig lättare in i bostaden, ett kök som är anpassat för dig, dörrhål som är bredare och har en platt tröskel, med mera. Det är med andra ord anpassningar som kan vara mycket små eller stora och övergripande. Men som alla är lika viktiga för att du ska få en fungerande vardag för dig och din familj. Skulle ditt liv förändras, eller om du flyttar, så går det att skapa de nya förändringar som passar för dig då. För alla har rätt till ett fungerande och bra liv. Även om det bara handlar om anpassning i hemmet. Läs mer om bostadsanpassning på denna webbsida: bostadsanpassningstockholm.nu/

12 May 2021