Det finns sätt man kan inreda sin balkong på för att få en mer utökad yta av sin lägenhet. En möjlighet som gör att man kan vistas där under fler dagar av säsongen. Här kommer några olika förslag.

En balkonginglasning innebär att man utökar väggarna ovanför balkongräcket. Men inom själva området så finns det en mängd olika sätt som man kan glasa in balkongen på. Om man endast vill ha ett ökat vindskydd så kan man sätta upp glasskivor som går en bit ovanför balkongräcket. Det kan också vara den enda eller enklaste möjligheten om man har balkongen högst upp. Då har man nämligen inte balkongen ovanför sig som ett naturligt tak. Den vanligaste inglasningen är annars att man täcker hela den öppna väggdelen med glas. Då ingår det ett eller flera partier som är öppningsbara. Antingen som skjutpartier eller med öppning inåt eller utåt. Vill man kunna ha en ytterligare användning av balkongen så kan man välja att använda sig av glaspartier som är isolerade. Det medför även att man måste isolera balkongräcket samt göra vissa korrigeringar på golv och tak. Den typen av balkonginglasning skapar ett fullvärdigt extra rum där man kan vara hela året om.

Inredning för uteliv

Om man väljer att glasa in sin balkong så skapar man en miljö där man kan vara även om det blåser eller regnar. Det innebär även att det blir en miljö som man kan möblera på ett helt annat sätt än annars. Istället för utemöbler så kan man ställa ut likadana möbler som man använder sig av inomhus. En skön soffa eller mysig fåtölj kan lugnt få vistas på balkongen för långa sittningar under ljumma sommarkvällar. Bordsdukar kan få ligga kvar utan att man behöver vara rädd för att de ska blåsa bort. Den trevliga boken kan även den få ha sin fasta plats tills att den är utläst.

Som en uteplats

Ett mellanting mellan ett extra rum och en balkong blir det ifall man glasar in men inte isolerar. Då kan man njuta av de flesta fördelar som en inglasning ger men samtidigt få den mer genuina närheten till utemiljön. Det finns trädäck som man kan lägga för att slippa se och gå på betongen. En åtgärd som gör att det blir varmare och mer ombonat. Man kan även odla trädgårdsväxter beroende på balkongens storlek. Skjuter man undan glaspartierna så blir det som en vanlig balkong igen. Läs mer om balkonginglasningar på denna sida: balkonginglasninggöteborg.se

17 Sep 2020