Det vore önskvärt att vi alla kunde slippa skydda oss själva och vår egendom utan att låsa in oss. Tyvärr fungerar inte tillvaron så. En bra helhetslösning ger trygghet och gör livet enklare.

Har du problem med lås? Du är inte ensam. Har du problem med säkerhet? Du är inte ensam nu heller. Har du haft inbrott i bostad eller förråd? Tyvärr är du inte den enda här heller.

Oavsett var du bor och vilken typ av bostad du har - lägenhet, radhus eller fristående villa - vill du kunna skydda dig och ditt hem och veta att du har en tillräckligt hög säkerhetsnivå. Alla har inte samma typ av problem med lås och säkerhet men alla behöver ändå en fungerande lösning. Det kan vara bra att tänka över situationen och vad som känns bra och mindre bra. Sedan är det dags att kontakta en låssmed.

Olika typer av säkerhetslösningar

En och samma lösning är inte aktuell för alla typer av boenden. För dig som bor i en hyreslägenhet kan det vara intressant med extralås eller någon typ av övervakning i den mån detta är tillåtet hos din hyresvärd. För den som äger en bostadsrätt kan reglerna variera stort mellan de olika föreningarna. Därför är det alltid bäst att först ta en titt i regelboken eller tala med någon ansvarig. Ofta tycker BRF bara att det är positivt att det installeras extralås eller andra lösningar.

För dig som äger en fristående villa gäller enbart din egen vilja. Om du önskar installera ett säkerhetssystem eller bara byta lås för att förhindra att fler nycklar är i omlopp är det inga problem alls. Läget på din fastighet kan avgöra vilken nivå du vill lägga säkerheten på.

När du behöver hjälp mer akut

I vissa situationer kan det vara så att du har behov av mer akut hjälp. En klassiker som enbart är rolig som historia långt efteråt är när man förlorat nycklarna under en väl glad kväll på krogen och inte kan komma in för kvällsmacka och välbehövlig sömn.

En kanske ännu mer obehaglig situation är när man faktiskt haft inbrott och har trasigt lås och behöver sätta dit ett nytt innan man ens kan tänka sig att återigen bo i hemmet. Det är då man på riktigt är mycket glad över låssmeder och deras jourtjänster. De råd som ges kan sammanfattas med orden - skaffa bra lås och tillräckligt hög säkerhet och spara numret till din låssmed.

28 Sep 2020