Undvik fuskjobb från dörrknackare i Stockholm

Det finns två stycken saker som man bör undvika som husägare i Stockholm; två saker som hör ihop och som utspelar sig sommartid. Vi kan här säga att du äger ett hus i Stockholm och att du under din semester plötsligt hör ringklockan ringa. Vid dörren står det ett gäng killar som – på engelska – erbjuder sig att fixa till sin uppfart och genomföra en asfaltering av denna eller byta ut ditt tak. Allt detta till ett väldigt bra pris – ett pris som sker utan statens vetskap och i form av svarta pengar.

Tyvärr så är detta något som många nappat på och som många också har rena skräckhistorier om. I synnerhet gällande taket. För; det handlar inte om några professionella takläggare som knackar på dörren; i de flesta fall så är det förmodligen så att du själv skulle kunna genomföra ett bättre jobb än vad dessa män gör. Att en asfaltering blir dålig – det kan man hantera (om än med en massa läropengar betalda), men ett byte/reparation av ett tak – det kan innebära en ren katastrof. Fuktskador, vattenskador, mögel – högre uppvärmningskostnad (taken blir inte täta; varm luft åker ut och kall luft kommer in i huset) är några av de konsekvenser som husägare i Stockholm kan vittna om efter att ha anlitat dessa ”takläggare”.

Anlita en pålitlig takläggare

Här begår man dels ett brott genom att inte betala skatt och dels så sätter man sig även i en prekär situation rent försäkringsmässigt då problemen uppstår. Och – det här kan vara värt att veta – det går att hitta takläggare i Stockholm som, helt legalt, erbjuder sina tjänster till schyssta priser.

Man ska nämligen veta att 1) den stora kostnaden kommer förmodligen att ligga på materialet om du ska byta tak 2) du kan använda rot-avdraget och dra av 30% av den totala arbetskostnaden för den takläggare du anlitar och 3) du har i Stockholm en helt annan position att förhandla och jämföra priser. Kontaktar du så många takläggare som möjligt, tar in offerter från fler än två-tre stycken företag så kommer du att kunna hitta ett bättre pris. Värt att nämna i detta är även att taket som ska läggas ska ha en livslängd på omkring 20 år. Det innebär att du bör ha garanti på det utförda jobbet och detta även gäller materialet.

Vad tror du att du får för garanti på ett takbyte utfört av några dörrknackare? Vi skulle säga att du ska vara glad om du överhuvudtaget får tag i dessa igen efter avslutat arbete.

Så; låt dig inte luras och låt dig inte frestas av det låga pris som erbjuds av dessa – oavsett om det handlar om takläggning eller asfaltering. Risken är väldigt stor att du i slutändan kommer att få betala ett väldigt högt pris och att du således gör sig själv en ekonomisk björntjänst. Lägg krutet på att hitta en prisvärd, högkvalitativ takläggare som kan byta ditt tak i Stockholm istället. Det tjänar du på i längden.

28 Dec 2016