Dags att genomföra en trapphusrenovering? I så fall är det först och främst läge att lyfta på hatten och gratulera till ett bra beslut. För många så handlar det om ett nödvändigt ont, men faktum är att en trapphusrenovering för med sig enorma fördelar som man inte får negligera.

Dels så handlar det om en värdeökning och dels så kan man också som enskild lägenhetsinnehavare - i en BRF - i framtiden nå högre slutpris vid en försäljning om en trapphusrenovering skett. Dels så handlar det även om trivsel och ordning och reda: är det snyggt runt omkring oss så trivs vi bättre - och är även beredda att anstränga oss för att hålla det rent och prydligt i fortsättningen.

Fördelarna med en trapphusrenovering överstiger helt klart nackdelarna, men det förutsätter också att man väljer rätt partner för projektet.

Så hittar du rätt företag för en trapphusrenovering

Att renovera trapphus är något som kräver en van hand och där erfarenhet lönar sig. Många tänker sig att det räcker med att anlita en målerifirma och kanske en snickare för uppgiften. Det kan fungera vid lite mindre renoveringar, men om det handlar om en mer omfattande trapphusrenovering så krävs det också speciella kunskaper och gärna en kapacitet som innebär att företaget kan erbjuda totalentreprenad.

Det senare är ett tips om ni planerar att måla om, fixa golven, ordna med ny el samt exempelvis vill ha detaljmålning eller stuckatur i trapphuset. Istället för att välja flera olika företag för varje område så väljer ni ett och samma företag för allting. Det ger ett effektivare jobb då risken med att anlita flera företag innebär att många står sysslolösa. En hantverkare som inte arbetar är en dyr hantverkare, eller hur?

Viktigt är givetvis att man också verifierar kunskapen och erfarenheten hos den firma man anlitar. Var alltid noggrann med att begära in referenser och exempelvis bilder från tidigare jobb. Ju fler du kan kontakta, desto bättre är det. En trapphusrenovering gör skillnad och för med sig många fördelar, men allting handlar också om att välja rätt utförare. Se till att göra din research!

13 Oct 2022