Bor du i Malmö och funderar du på att byta till en säkerhetsdörr? I så fall finns det en hel del som du bör tänka på när du väljer dörr. Här är några råd.

Det finns en hel del som man måste tänka på när man väljer säkerhetsdörr till sin bostad. Säkerhetsdörrar finns i flera olika skyddsklasser och ju högre klass du väljer, desto svårare är det för inbrottstjuven att forcera dörren. En högre skyddsklass brukar vanligtvis också generera en lägre försäkringspremie.

Men det är viktigt att komma ihåg att en säkerhetsdörr inte själv kan göra jobbet utan även behöver ett bra och säkert lås. Minst lika viktigt när man väljer säkerhetsdörr är hur pass bra dörren skyddar mot brand och farliga rökgaser och även här finns det olika klasser som indikerar hur säker dörren är.

Säkerhetsdörrar med gammaldags utseende

Vill man köpa en ny ytterdörr till sin lägenhet ska man vända sig till ett företag som är experter på säkerhetsdörrar i Malmö. Välj gärna ett företag med ett lite större utbud. Då blir det enklare att hitta en säkerhetsdörr som även stilmässigt passar trapphuset och lägenheten. Vissa företag kan till och med specialtillverka säkerhetsdörrar med gammaldags utseende.

En säkerhetsdörr kan kosta en hel del men samtidigt är den en billig försäkring. Dessutom slipper man oroa sig för inbrott när man inte är hemma. Är det en dörr med hög säkerhetsklass brukar man som sagt kunna få en lägre försäkringspremie och sparar på så vis pengar.

23 Jul 2023