Om man ser till vilka rum som man generellt sett spenderar allra mest tid i inom sitt hem så handlar det om tre stycken; sovrummet, köket och badrummet. Visst, många skulle här peka på att exempelvis vardagsrummet är den självklara platsen där man samlas i efter en dag på jobbet eller i skolan och att det alltså används i en större omfattning än exempelvis badrummet. Det vi menar här är dock att man ställer tid mot behov – det vill säga; ett badrum är ett rum där man är privat medan ett vardagsrum används tillsammans med andra.

Det vi menar är att badrummet på grund av detta är betydligt viktigare att hålla fräscht än vad vardagsrummet är – helt enkelt för att det fyller en så viktig funktion i samtliga familjemedlemmars liv. I ett vardagsrum kan man trots allt bara måla om lite eller byta möbler för att det ska ske en förbättring, eller hur?

Ett badrum kräver dock betydligt mer och därför tänkte vi här fokusera på hur man på bästa sätt tar tillvara på denna del av sitt boende, det vill säga – har man ett badrum som är till åren och som vare sig är inbjudande eller funktionellt: hur renoverar man det, vad ska man tänka på och hur mycket pengar ska man vara beredd att lägga?

En badrumsrenovering ska först och främst alltid utgår från familjens behov samt vilken yta man har att röra sig med. I en familj med många barn som bor i en villa så kanske en badrumsrenovering innebär att man måste få plats med fler skåp, en tvättmaskin, ett badkar samt en torktumlare medan en etta i innerstaden i Stockholm och en badrumrenovering där kan innebära att man bara kaklar om.

Rot-avdrag och färdiga lösningar ger bättre pris

Man utgår alltså från sina egna behov och gemensamt här – oavsett om en badrumsrenovering sker i en mindre lägenhet i Stockholm eller i en villa i Sundsvall är två saker: det finns bra lösningar och – framförallt – det finns hjälp att få. Om vi här börjar med det första – lösningar – så kan man i dagsläget se att det finns väldigt prisvärda lösningar för alla typer av boenden. En badrumsrenovering sett till material behöver i dagsläget inte kosta alltför mycket pengar jämfört med förr. Som exempel på detta kan vi säga att ett besök hos IKEA kan vara väldigt givande; oavsett boende. Att just IKEA insett vidden av att erbjuda badrumslösningar till rimliga priser har påverkat hela området och gjort att fler konkurrenter tvingats följa efter.

Väldigt positivt för alla som står inför att renovera sitt badrum och detta leder oss in till punkt nummer två – att ta hjälp. De nyckelfärdiga lösningarna sätter nämligen inte upp sig själva; man måste fortfarande göra ett stort jobb även vid dessa och här råder vi således att man kontaktar professionell hjälp. Står man inför en badrumsrenovering i Stockholm där man köpt en färdig lösning från exempelvis IKEA så bör man anlita proffs för installationen; vattenskador och läckande avlopp är ingenting som löser sig på egen hand och det här förhindrar man genom att betala lite extra.

Du har trots allt tjänat mycket pengar på den lösning du köpt och dessutom så kan du använda sitt rot-avdrag vid installationen av detta badrum. Skapa den oas som badrummet ska vara och gör det billigt och utan risker.

Är du intresserad av en badrumsrenovering? Det finns gott om företag som kan hjälpa dig, här hittar du ett av dessa.

 

17 Oct 2017