Är du i behov av markiser? I sådana fall funderar du säkert på vilken markis och vilken typ av markis du ska välja. Marknaden för markiser är idag stor och du kan välja mellan mängder av olika färger, former, mönster och om den ska vara motoriserad eller inte. Givetvis kan du också välja att trycka upp en logga eller en text på dina markiser, men det här riktar sig främst till restauranger eller andra företag.

Det finns ett par saker som är bra att ha i åtanke vid köp av markiser. Som ovan nämnt spelar färger och mönster in i beslutet. Ett annat beslut man behöver ta är huruvida den ska vara motoriserad eller inte.

Färg

Färgen är en viktig del i valet av markiser. Vilken färg som är bäst finns det givetvis inget rakt svar på. Det beror på vilken färg din fasad har och kanske till och med hur omgivningen ser ut. I slutändan är det dock du och din magkänsla som får bestämma. Om du känner dig osäker på vilken färg det ska vara, kan det vara bra att fråga någon vars smak du litar på. Markiserna kommer att utgöra en stor del av husets helhetsbild, så det är inget beslut man bör förhasta.

Motoriserade?

Det har under en tid varit populärt med motoriserade markiser. Fördelarna med det är många. Istället för att behöva ställa dig upp och veva kan du stanna på din plats och dra in eller ut markisen med en fjärrkontroll. Det här lämpar sig kanske särskilt bra under sommaren och när vädret är växlande.

Baksidan med motoriserade markiser är kanske kostnaderna. Att köpa markiser med motor är av förklarliga skäl dyrare än en med vev. Därtill krävs det att en certifierad elektriker installerar motorn. Om du försöker dig på att göra det själv, utan att vara behörig, kan det bli problem med garantier eller försäkringar om olyckan är framme.

Hitta en butik som säljer markiser

Att hitta en butik som säljer markiser brukar inte vara några problem. Till exempel brukar de finnas på större byggvaruhus. Letar du efter en mer nischad markisbutik går även det enkelt att hitta. Om du till exempel bor i Sollentuna kan du till exempel göra på följande vis:

  1. Gå in på nätet och öppna en karttjänst.
  2. Skriv in ”Markiser Sollentuna” i karttjänstens sökfunktion.
  3. Granska resultaten som du bör ha fått relaterade till sökningen ”Markiser Sollentuna” och klicka dig in på det du tycker verkar bra.

Sollentuna, som används i exemplet ovan, byts givetvis ut mot ett område nära dig. Om du har fått fram flera resultat är ett tips att klicka dig in på alla sidor och kika efter priserna. Priset bör visserligen inte vara det enda som avgör, men en markant prisskillnad kan såklart göra att du väljer den ena butiken framför den andra.

18 Aug 2017