En takläggare i Fagersta ska skapa hållbara och täta tak på alla möjliga olika typer av hus. Men det ska även vara tak som är mycket vackra att titta på.

Det gick nog inte en vecka utan att Allan fick frågor om sitt jobb som takläggare. Ofta var det en beställare som frågade om han inte var rädd för att trilla ner från taket. Och om det inte var påfrestande för kroppen att arbeta i en så sned arbetsställning.

Men Allan gav alltid samma svar. Han var inte rädd för han var noga med alla säkerhetsföreskrifter. Och hans kropp hade blivit så van vid att jobba i en snedställning att det inte ens kändes av längre. Men så var han också noga med att sköta om sin kropp med styrketräning och en massage då och då.

Han var också van vid att få frågor som mer handlade om arbetet han utförde. Som vilka tak han tyckte var bäst och snyggast. Där hade han sin favorit, och det var listat papptak. Ett tak som var enkelt att lägga, klassiskt och väldigt snyggt. Trots att det var ett tak som låg bland de billigaste. Men smart som han var så sa han alltid att det var kundens tak som var bäst.

Säker och smart takläggare

Allan hade arbetat med många olika kollegor under åren. Det berodde ofta på hur stora projekt de höll på med, men också vilken typ av tak som skulle läggas. Som takläggare är det viktigt att inte enbart kunna ett slags tak. Men samtidigt kan det bli så att olika personer får sina specialiteter.

Om han fick välja själv så fanns det ju några kollegor som han hade roligare med än med andra. Men samtidigt kände han sig lyckligt lottad över både sina kollegor och sin arbetsgivare. För här tummade man inte på några regler.

Den arbetsgivare i Fagersta, som Allan jobbar för, sätter säkerhet i fokus. All utrustning är av senaste slag och utbildningar sker löpande, inom både säkerhet och den senaste tekniken. En satsning som gagnar både personal och alla beställare.

7 Aug 2023