Många som köper hus gör det under premissen att man antagligen måste göra vissa förändringar på huset för att det ska fungera optimalt. Kanske behövs ett extra sovrum till något av barnen, kanske behövs ett arbetsutrymme eller ett kontor. Sån här små ombyggnationer är oftast ingen större konst för en snickare att fixa, men det kräver ändå en viss planering. I Stockholm är efterfrågan på snickare stor, och även om här finns en hel del duktiga snickare över hela länet kan det vara svårt att få tag i en på kort varsel.

Vänta inte, det kan ta år

Det är lätt att man tänker att, vi flyttar in och så får vi ta in en snickare när det är läge. Det upplevs som stressigt och jobbigt att behöva ta in en snickare det första man gör när man fått tillgång till huset. Dock är det precis vad man bör göra. Den som väntar med att ta in snickare märker snart att det där ”läget” som skulle infinna sig helt enkelt inte gör det. När vardagen i den nya bostaden väl rullar igång känns det mer och mer oöverstigligt att röja undan och bereda plats för en ombyggnation i bostaden, och risken är att det tar flera år innan projektet kommer till skott.

Planering var ordet

Visst kan det vara svårt att få tag i en bra snickare i Stockholm, men det är inte alls omöjligt. Planering är nyckelordet här. När ni har slagit till på ett hus och är överens om vad som bör göras, börja med att se om ni kan få ett så tidigt tillträdesdatum som möjligt. Var beredda på att stå med två bostäder en period, kanske en eller två veckor beroende på projektets storlek. Om en snickare får fri tillgång till huset och inte behöver ta hänsyn till möblemang eller människor som bor där, kan han eller hon jobba ostört och effektivt. Då kommer ombyggnaden att gå smidigt. Att ta ner en vägg och sätta upp nya kan gå på några dagar.

Högre kostnad, men värt pengarna

Det blir så klart en lite större kostnad, så räkna helst med det när ni ansöker om bostadslån. Om summan för ombyggnaden bakas in i bostadslånet märks det knappt och ni behöver inte ha ångest över ekonomin. En snickare i Stockholm är inte särskilt dyr heller, en vanligt timpenning är ungefär 500 kronor inklusive moms. 30% av arbetskostnaden går att dra av med ROT. Om du själv står för materialinköp och ser till att allt finns klart för snickaren när denne kommer, får du också ner kostnaden rejält.

Allt färdigt på flyttdagen

Att flytta in i ett hus som är optimerat just för er innebär att ni kan bo in er direkt, utan den där ofärdiga känslan man har av ett kommande byggprojekt. I en bostad som inte riktigt är ”klar” är det svårt att slå sig till ro. Samtidigt gör vardagens lunk att den där ombyggnadsdrömmen känns alltmer avlägsen och kanske aldrig kommer att bli av.

Hitta en bra snickare i Stockholm och se till att ge honom utrymme att göra jobbet innan ni flyttar in. När flyttlasset går till den nyfixade bostaden känns det skönt att veta att det där extra sovrummet eller arbetsytan är på plats och färdigt att börja utnyttjas. En bra början på det senaste steget i er bostadskarriär.

Vi kan rekommendera denna firma för snickeriarbeten: http://www.stockholmsnickare.nu/.

27 May 2018