Bor du i en hyresrätt som är sliten och nedgången, är det en bra idé att be hyresvärden om att få en golvslipning utförd. Det höjer standarden och trivseln betydligt och är en billig åtgärd.

En hyresrätt i Stockholmstrakten är åtråvärd för de flesta, och kanske flyttar man bara in utan att klaga nämnvärt på vare sig tapeter, målning eller golv. Man är glad att man har tak över huvudet i Stockholm. Men ändå, när man har bott in sig där ett tag, så kan man gott ställa frågan i alla fall. Kan man tänka sig en kvalitativ golvslipning i Solna? Det är mycket billigare än att lägga in ett nytt golv, och lägenheten blir mer attraktiv, dessutom.

Det ska göras professionellt

Nu ska det inte vara något billigt hemmafixarprojekt, om nu inte hyresvärden är golvslipare själv. Det finns utmärkta golvslipare i Solna och man kan hitta dem på nätet eller kanske också få en rekommendation från någon i bekantskapskretsen. En professionell golvslipning går fort och resultatet blir bra. Den utförs också med en slipmaskin som samlar in dammet. Tänk så behändigt det är, och arbetsbesparande. Golvsliparen gör allt kringarbetet, och som kronan på verket läggs lack eller vax på golvet för en vacker yta.

En kvalitativ golvslipning kan låta pretentiöst, men resultatet är ju tänkt att hålla ett bra tag, och det finns inte mycket som är så effektfullt i en lägenhet som ett vackert golv. Jo, det skulle möjligen vara nyputsade fönster, och det fixar du lätt själv.

29 Apr 2021