Att Stockholm växer och blir större är ett faktum som sker både på gott och ont. Visst är det trevligt med en riktig storstad och visst kommer utbudet av exempelvis restauranger, konserter, nattklubbar, caféer och annat att vara väldigt tilltalande. Men – varje mynt har två sidor och i Stockholm så finns det en väldig avigsida som redan syns och som kommer att synas än tydligare i framtiden. Om vi nedan räknar upp några av de nackdelar som kommer på köpet i en expansiv stad som Stockholms så ser de ut ungefär så här.

  • Trängsel. Mer folk ger större trängsel
  • Oväsen och stress. Av samma anledning som vid punkten ovan
  • Sämre kommunikationer. Det kommer att ta lång tid innan Stockholm tunnelbanenät är anpassat för det stora antalet som dagligen flyttar till staden och detsamma gäller bussar coh spårvagnar samt – naturligtvis – även biltrafiken.
  • Höga priser för bostäder. Det här ser vi redan spår av i Stockholm och det ser även ut att fortsätta i samma riktning. Så länge Stockholm inte klarar av att bygga i den takt som krävs – man talar om 700.000 bostäder till år 2030 – så kommer priserna att fortsätta stiga.

I Stockholm och som boende där får man således ställa det goda mot det onda och antingen gillar man läget eller också flyttar man därifrån; så enkelt är det – eller? Ja, kanske i det stora hela, men man behöver inte flytta så långt ifrån Stockholm och man kan genom det lösa den till synes omöjliga ekvationen om att både äta kakan och ha den kvar.

Hur? Jo, genom att kontakta en mäklare i exempelvis Kungsängen och höra sig för kring hur det ser ut med bostäder just där. Kungsängen är en ort som ligger tre mil ifrån Stockholm och där man lätt tar sig fram- och tillbaka för exempelvis arbete via E18; priserna för bostäder är relativt låga och en mäklare kan skriva upp dig som intressent till de objekt som passar din smak. Även om du just nu kan tänkas vilja bo kvar i Stockholm så kan Kungsängen och en kontakt med en mäklare där vara bra att ha i framtiden.

Vem vet, en dag kanske även du tröttnar på trängsel, stress och oljud och vill komma hem till lite lugn och ro? Den dagen kan komma snabbare än vad du tror och  här kan en mäklare med kunskap om Kungsängen vara din bästa vän.

26 Jan 2017