Vad kostar det att få golvet slipat av ett företagolvslipningg i Järfälla? Är det värt priset? När ett par företag ställdes mot varandra gavs svaret att priset är ”oregelbundet”.

Överlag kostar det mer att anlita hantverkare i Stockholmsområdet än i andra städer. Detta inte minst medelstora eller små städer. En stor orsak är att det är högre levnadskostnader i Stockholm vilket även driver upp lönerna. Detta inte minst i branscher som har ont om personal vilket gäller för många inriktningar inom hantverk.

Vad kostar det då att få golven slipade för dig som bor i Järfälla? När tre olika företag, som erbjuder golvslipning som primär tjänst, jämfördes visade resultatet att priset varierar men framförallt att det är svårt att få ett helhetspris över arbetet utan att be om offert.

Fast pris per kvadratmeter

Ett företag i Stockholm (som även vänder sig mot kunder i just Järfälla) har valt att presentera priserna mycket tydligt med kostnad per kvadratmeter. Ett exempel är att en golvslipning av ett parkettgolv med efterföljande behandling med hårdvaxolja samt pigmentering kostar 320 kr per kvadratmeter.

Som kund är det därmed mycket enkelt att mäta golvet som ska slipas och sedan räkna ut hur mycket det kommer att kosta med denna golvslipningen. Men det förutsätter att man som konsument vet vilket arbete som är det bästa för det golv man har. Frågan är hur många som egentligen har den kunskapen.

Golvet är slitet och behöver slipas. Men är det en golvslipning med tre lackbehandlingar som behövs eller kanske slipning med hårdvaxolja, pigmentering samt vattenpoppning?

Enbart på offert

De andra två företagen har inte fast pris på golvslipningen utan hänvisar kunden till att efterfråga offert. En orsak kan mycket väl ses i exemplet ovan. Det är helt enkelt svårt för kunden att veta vad man egentlige behöver för hjälp. Dessutom kanske kunden beställer en tjänst som inte alls passar det golv som golvslipningen ska utföras på.

Genom att enbart ge pris på offert skapas en situation då kunden behöver kontakta företaget och att dessa tittar på golvet innan de ger ett prisförslag.  Till stor sannolikhet kommer de erbjuda en liknande prisnivå som företaget ovan som marknadsför sin tjänst med fast pris.

Offert – bästa sättet att jämföra priser

Även om vissa företag i Järfälla väljer att ha fasta priser på hemsidan så är det alltså inte helt lätt att jämföra företagen. Som konsument kan det vara svårt att veta vilken tjänst man bör beställa.

Genom att ta in offerter från flera företag blir det tydligt vad det egentligen kostar och det är lättare att ställa priserna mot varandra. golvslipningjärfälla.se är en firma som kan ta hand om ditt trägolv på bästa sätt. 

 

 

10 Jan 2019