Är det dags för fasadmålning av huset? Även om man har köpt ett nytt hus, eller om det är hus som ni har bott i redan under flera år, är det alltid dags för en fasadmålning om det är mer än 20 år sedan det senast gjordes. Om det är dags för en fasadmålning i Stockholm är det bra om man väljer en målare som har fler strängar på sin lyra än endast fasadmålning. Det kan vara bra att anlita någon som även kan reparera trasig panel, puts eller som kan mura en tegelvilla, ifall det finns sådana behov. Då är det bra att anlita någon som har erfarenhet och kunnighet på det området i Stockholm. Varför inte anlita någon som erbjuder totalentreprenad? Det finns några fördelar med det.

De kan renovera mer än bara måla

Om det finns behov av renovering i fler delar av huset; som badrums- eller köksrenovering, så kan ett företag som erbjuder totalentreprenad genomföra en sådan sak. Har man till exempel köpt ett nytt hus, som behöver en omfattande renovering, kan man genomföra renoveringarna på huset på en gång, innan man flyttar in. Då kan man till exempel ta ett större lån för köpet av huset. Genom att renovera det, höjer man värdet på huset och kan till exempel sälja huset på en gång och köpa ett annat, bättre hus. Man kan göra en duktig vinst på att köpa ett hus med stort renoveringsbehov och sedan sälja det för ett höge pris. Eller så flyttar man in och har ett jättefint, charmigt hus men som man inte behöver renovera på minst 20 år. Renoveringarna får man alltid dra av på Rot-avdraget, vilket gör att det alltid lönar sig att renovera. Huvudsaken är att företaget har egen F-skattsedel. Annars blir Rot-avdraget ogiltigt.

Kriterier på bra hantverkare

När man ska välja hantverkare till sin villa, är det viktigt med att välja någon som är noggrann, duktig och pålitlig. Det finns alldeles för många som inte är bra och som tar tillfället att fuska, eller komma undan på annat sätt. Då behöver man välja sina hantverkare på noggrant sätt och följa upp referenser, till exempel. Det är också bäst om man väljer någon som har nöjd-kund-garanti. Då vet man att de arbetar med ens hus tills man är nöjd. Man kan även läsa på om den hantverkare som man funderar på att anlita på olika omdömessajter, som till exempel yelp.se och reco.se.

3 Jun 2019