När du står inför ett husköp kan miljoner frågor uppstå; alltifrån finansiering till olika fel som kan finnas i huset. För att undvika dessa problem kan en husbesiktning vara en bra idé.

För att hitta ditt drömhus bör du anlita en mäklare för att därmed göra processen enklare och snabbare. Med en mäklares hjälp kan det vara lättare att komma fram till vad du vill få ut av ditt hus och du kommer inte gå på en massa visningar i onödan.

En sak som känns betryggande att göra innan du tar beslut om ett husköp är att utföra en husbesiktning för att på så sätt kontrollera husets skick ordentligt. Behöver du hjälp med husbesiktning i Stockholm så finns där ett stort utbud av kompetenta aktörer.

Finansiering av huset

När du har hittat det hus som hjärtat bankar starkt för ska det finansieras - vanligen via ett lån. Bästa lånet kan du med största sannolikhet få från din egen bank, så börja din låneresa där. Fungerar inte det kan du prova att göra en jämförelse mellan olika långivare för att se vad som passar dig bäst. Det finns flera bra jämförelsetjänster för detta på nätet. För att vara väl förberedd kan du innan du ens börjar leta hus, få klart finansieringen genom att ha ett färdigt lånelöfte. Ett sådant stärker dina möjligheter när du ger dig in i budgivning på ett hus. Lånelöftet utfärdas av den långivare som beviljat din huslåneansökan.

25 Mar 2021