Funderar ni på att installera golvvärme i badrummet eller att dra nya rör? Då behöver ni rätt hantverkare. Både vid renovering av kök och badrum behöver man anlita en certifierad rörmokare.

Vid alla nyinstallationer eller renoveringar av kök eller badrum är det viktigt att man använder sig av en certifierad rörmokare eller VVS-tekniker. Gör man inte detta och fel skulle uppstå gäller i så fall inte försäkringen och det kan bli riktigt kostsamt. En seriös rörmokare lämnar också ordentlig dokumentation över det arbete som utförts och med vilka material. Dokumentationen fungerar som en extra försäkring och kan användas vid eventuella försäkringsärenden. Men innan man anlitar en rörmokare är det viktigt att man funderar på vilka slags installationer man behöver hjälp med och att man även plockar fram gammal dokumentation.

Jämför priser och referenser

Både kök- och badrumsrenoveringar kräver många olika slags hantverkare som rörmokare, plattsättare, elektriker, snickare med flera. Men genom att anlita en rörmokare i Göteborg som erbjuder totalentreprenad ansvarar en och samma firma för hela renoveringen. Det innebär att rörmokaren har all nödvändig kompetens inom sitt företag eller har nära samarbete med andra hantverkare. Att använda sig av totalentreprenad blir dessutom oftast billigast samtidigt som man spar massor av tid. Men för att hitta den bästa rörmokaren och för att inte betala överpris kan det vara bra att ta in kostnadsförslag och referenser från några olika företag. Skriv sedan ett ordentligt avtal där den totala kostnaden klart och tydligt framgår och när arbetet ska vara färdigställt.

16 Mar 2021