Att renovera en lägenhet i Stockholm är roligt men för att det ska bli bra och hållbart måste man vara noga med planeringen. Här kommer några användbara tips.

Bostadssituationen i Stockholm är väldigt speciell och det kan vara svårt att hitta den perfekta bostaden. Men genom att renovera och bygga om kan man själv skapa sin drömlägenhet. Vill man renovera sin lägenhet ska man börja med att göra upp en budget och fundera över hur man vill att allt ska bli.

Är det en större renovering kanske man även ska ta hjälp av en arkitekt. Tänk på att även lusläsa föreningens stadgar för att se om det finns några bestämmelser där som man måste följa vid renoveringen. Vissa förändringar kan även kräva ett bygglov från stadsbyggnadskontoret.

Viktigt är också att anlita bra hantverkare. Tyvärr finns det byggfirmor som använder sig av trista standardlösningar och som bara är intresserade av att utföra jobbet så snabbt som möjligt. Bästa sättet att hitta bra hantverkare är genom att gå på rekommendationer från vänner och släktingar.

Hur mycket kostar det att renovera en lägenhet i Stockholm?

Det finns byggfirmor som är experter på att renovera lägenhet i Stockholm och som kan ansvara för hela renoveringen. De har all den expertis som behövs inom firman och ser till att rätt hantverkare utför de olika momenten. Då sparar man massor av tid och renoveringen går snabbare. Inte sällan är det också billigare med totalentreprenad.

Även om man kan använda sig av rotavdraget ska man alltid ta in kostnadsförslag från minst två olika byggfirmor med totalentreprenad. En seriös aktör kommer alltid ut på ett kostnadsfritt besök. Annars går det inte att beräkna en korrekt offert och man kommer som kund att drabbas av extrakostnader när fakturan sedan ska betalas.

Inför mötet med byggfirman kan det vara bra att ha skrivit ner vad som ska göras i varje rum, det är annars lätt att man glömmer något. En riktigt bra byggfirma kommer med förslag på passande åtgärder och hjälper till att hitta lösningar och material som passar den budget man har.

7 Aug 2023