I större och medelstora svenska städer kan man dra nytta av konkurrensen som finns mellan olika företag inom olika branscher. Extra tydligt har detta blivit inom de branscher som rör Rot- och Rut-avdraget då antalet företag inom dessa områden ökat ganska markant. I och med att vanliga privatpersoner kan välja att använda sig av professionell hemstädning och dra av halva arbetskostnaden (med ett tak på 25.000/år) så har också efterfrågan ökat markant och således har också antalet företag ökat. 

Samma sak gäller inom hantverksbranscher där Rot-avdraget fungerar på ett liknande sätt - men där man har ett årligt tak på 50.000 kronor att röra sig under samt att man för exempelvis ett snickerijobb kan dra av 30 %. 

En annan aspekt gäller antalet tjänster som erbjuds inom Rut-avdraget och vad du som privatperson kan välja att använda skatterabatten för. Många har svårt att hitta lämpliga områden och många drar sig för att använda exempelvis hemstädning då man anser att det är moraliskt fel att låta någon annan göra det man själv borde klara av. 

“Tack vare Rut-avdraget så kan du dra av 30% av den totala arbetskostnaden för din flyttstädning. Det gör stor skillnad för priset. Använder du dig av konkurrensen så kan priset ytterligare sjunka till din fördel“ 

Vi tänkte därför komma med ett förslag för Rut-avdraget som det visat sig att många privatpersoner de facto inte klarar så bra - nämligen en flyttstädning. En flyttstädning är det sista momentet i en flytt, den är jobbig i och med att man är ganska fysiskt utpumpad och för att man har sina tankar på annat håll (på att flytta in i den nya bostaden). Dessutom så är en flyttstädning ett projekt där precis allting ska städas. 

Kombination av detta gör att fusk förekommer och därför är alltså vår rekommendation att man tar professionell hjälp. Rut-avdraget gör att du får din flyttstädning 30% billigare och, för att återknyta till inledningen, bor du i en större eller medelstor svenska stad som exempelvis Norrköping så kan den bli ännu billigare. Detta tack vare konkurrensen. 

Kontakta flera företag för din flyttstädning

Det du kan göra är att på ett tidigt stadie ta ett beslut om att du ska ta professionell hjälp med din flyttstädning i Norrköping. Därefter så ser du över vilka städföretag som erbjuder tjänsten i fråga, du kontaktar dessa och begär in offerter. Vanligtvis kan detta ske via mail där du beskriver din bostad i Norrköping, hur stor den samt om det finns något extra att tänka på. 

Du kommer att få ett antal prisförslag att ta ställning till och därigenom också kunna ha en bättre möjlighet att antingen välja den billigaste städfirman eller att försöka förhandla med de andra om att sänka sina pris. 

Naturligtvis så är ett högkvalitativt arbete det som i slutändan räknas - du vill inte få underkänt på din flyttstädning av de nya ägarna. Därför kan de också vara en god idé att kontakta några tidigare kunder för att säkerställa att det företag du anlitar håller hög kompetens. 

20 Feb 2018