Ska ni flytta men vet inte om ni har råd att anlita en flyttfirma? Använd er av rutavdraget och anlita en flyttfirma i Stockholm som erbjuder lågprisflytt.

Tack vare rutavdraget kan många fler anlita en flyttfirma när det är dags att byta adress. Men det finns också flyttfirmor som erbjuder lågbudgetflytt. Det innebär att flyttfirman ställer upp med flyttbil och chaufför, men bära till och från flyttbilen får man göra själv tillsammans med vänner och familj.

För den som har en lite större budget kan det vara skönt att överlåta bärandet till flyttfirman. Då går flytten ofta också snabbare. Vill man går det mot en extra kostnad också att få hjälp med att packa bohaget och att packa upp det i den nya bostaden. En så kallad lyxbudgetflytt.

Packa lika smart som en flyttfirma

Flytten blir så klart billigare om man själv packar sitt bohag. Men packar man så att flyttkartongerna blir för tunga kan flyttfirman bli tvungen att packa om vilket då kostar extra. Blanda därför tunga saker som exempelvis böcker med sådant som väger lite. Är sakerna ömtåliga ska de också slås in i bubbelplast eller silkespapper.

Tänk på att endast använda flyttkartonger eftersom dessa går att stapla på varandra vilket gör att man kan nyttja flyttbilens lastutrymme på bästa sätt. Textilier som mattor, täcken och kuddar får man, om man vill, lägga i svarta plastsäckar som tejpas ihop. För att skydda möbler från att bli kantstötta eller repade kan man vira bubbelplast runt utsatta delar.

Viktigt att tänka på när man anlitar en flyttfirma i Stockholm

Tänk på att de bästa flyttfirman snabbt blir uppbokade. Vänta därför inte för länge med att boka en flyttfirma. Ska man anlita en flyttfirma i Stockholm ska man välja en seriös och pålitlig aktör som har ordentliga försäkringar. Anlitar man en flyttfirma som inte har skadeförsäkring kan man inte få ersättning för skadat bohag.

En riktig flyttfirma har fast anställd personal som dessutom är utbildad i lyftteknik. Innan man bestämmer sig för att anlita en specifik flyttfirma kan det vara bra att be om referenser och att även kontrollera dessa genom att ringa upp och ställa frågor. Det kan även vara en god idé att ringa Skatteverket och kontrollera om firman är registrerad och betalar sina skatter.

20 Nov 2023