Poolvärmepump är ett effektivt och prisvärt sätt att värma upp din pool i Uppsala. För även om du vill kunna svalka dig i poolen vill du nog inte bada iskallt.

Du kanske har skaffat pool för att kunna svalka dig under sommarens heta dagar. Med det finns nog ändå gränser för hur kallt vatten du har lust att bada i. Någon typ av uppvärmningsanordning är behövligt att skaffa i samband med att du installerar din pool.

Många väljer att köra på poolvärmepumpar. De fungerar som luft-vattenvärmepumpar, som du kanske hört talas om i samband med uppvärmning av hus. Det betyder att en poolvärmepump tar upp värme från luften, och överför sedan den värmen till vattnet. Ett betydligt billigare sätt att värma upp din pool, jämfört med helt eldriven uppvärmning.

Förbered dig inför köp av poolvärmepump

Du som letar efter poolvärmepump i Uppsala bör förbereda dig inför köpet genom att räkna på vilket uppvärmningsbehov din specifika pool har. Hur stor är den, hur mycket vatten är det som ska värmas upp, hur varmt vill du ha vattnet? Om du tänker ut svaren på frågor som dessa kan du spara mycket tid i telefon med försäljaren av poolvärmepumpar.

Du kan också räkna på vad det skulle kosta att värma upp poolen med andra metoder. Jämför gärna dina siffror med de du får av företaget som säljer pumparna. Fundera också på hur snabbt du behöver kunna värma upp poolen. Det har betydelse för hur hög effekt du behöver kunna få ut från din poolvärmepump.

27 Jul 2022