Drömmen att köpa ett eget hus har funnits där sen länge. När det nu börjar bli verkligt, då har man redan börjat planera hur man ska ha det. Tänk att knappt ha en månadskostnad varenda månad.

Hur bor man så billigt som möjligt utan att att bo i ett tält? Plockar maskrosor och gör sirap av. Kirskål som kan vara i salladen ihop med andra ätliga växter. Fyller på frysen med säsongens första nässlor för att göra egen nässelsoppa. Leva naturligt och bra. Ha sina egna hönor som dagligen får komma ut i det fria och picka i sig det de vill ha. Får man det riktigt bra kan man även sälja lite ägg som gör att de i stort sett kan försörja sig själva. En del kallar det snålt, men det är ett smart ekonomiskt tänk. Att göra/köpa saker som man i längden kan tjäna på i stället för att förlora pengar. Vi vet redan att i samhället är allt väldigt dyrt, det kostar att leva och det kostar att bo.

Lösningar för fastigheten

Som värmekälla har man en liten kamin inne i huset, den duger ganska väl. En del ved får köpas in vartenda år. Men ekonomisk som man är går man även ut på många skogsrundor. Hittar man pinnar tar man med dem hem så får de bli värme. En del skogsägare vill inte heller ha fliset de lämnar efter sig, och med lov fick man ta en del där. Det blev många fina bitar över att använda till vintern. Lamporna släcks efter en när man går ut ur rummet. Allt för att det inte ska dra för mycket. Trots att man har solceller för fastigheter vill man ta vara på den el man kan. Dessutom, varför använda sig av mer än man behöver? Är ingen i rummet är det onödigt att lampan står tänd.

Sköter allt

Vill du också ha pengar över varenda månad, pengar som du annars skulle lagt på mat, värme eller elkostnader? Då bör du ta efter några av alternativen ovan. Vill du installera solceller gör du det bäst genom att kontakta ett företag som har det. De kommer hjälpa till med allt. Du köper den mängd du önskar, vet du inte själv kan de hjälpa dig med det. De kommer även ut och installerar allt till dig. Snart slipper du också höga elkostnader. Det är en större summa att investera i, men den kommer du tjäna igen.

5 Aug 2021