Gräsklippning, skötsel av tvättstuga och källare. Det är mycket som måste fungera i ett flerfamiljshus. Men med en pålitlig fastighetsförvaltning i Stockholm kan man sova lugnt.

Det är mycket som måste skötas och fixas i en bostadsrättsförening eller hyresfastighet. Bäst är det att hela tiden ligga steget före med skötsel och underhåll eftersom fastighetens värde då består. Parkering, entré och gårdsytor måste tas om hand. Men också källarutrymmen, tvättstugor, fönster, tak och fasad med mera. Idag väljer de flesta att anlita en utomstående fastighetsförvaltare. Då är det viktigt att förvaltningen anpassas till fastigheten. Men man väljer också själv hur mycket hjälp man vill ha som fastighetsägare eller bostadsrättsförening. Många väljer att också ta hjälp med administrativa delar av fastighetsförvaltningen som betalningar, avtalsskrivning och hyresavier.

Priset på fastighetsförvaltning kan variera

Är ni en bostadsrättsförening eller en fastighetsägare som letar efter en ansvarsfull fastighetsförvaltare i Stockholm, kan det vara en god idé att först jämföra priser. De flesta professionella fastighetsförvaltare brukar kunna lämna gratis kostnadsförslag vid förfrågning. Många har ett fast pris där det ingår vissa saker och man får sedan köpa till olika extratjänster. Därför kan det vara bra att först fundera över vad man vill ha hjälp med innan man ber om en specificerad offert. Då det är viktigt med en pålitlig och ansvarsfull fastighetsförvaltare gör man bäst i att också kolla upp företaget innan man skriver ett avtal. Detta gör man enklast genom att be om referenser och att ringa upp och höra med dessa.

21 Feb 2022