Behöver du en hantverkare i Stockholm? Du kanske känner att du inte är nöjd med inredningen i din bostad? Då kanske det är en god idé att renovera det som du inte är nöjd med. Mycket blir bättre med en ordentlig renovering. Att gå nya tapeter, ny färg och ny köks- eller badrumsinredning gör mycket för trivseln. Om du inte är van vid att renovera på egen hand, kanske du bör anlita en proffsig hantverkare som gör renoveringsarbetet åt dig.

Så hittar du rätta hantverkare i Stockholm

Räknar man med hela Storstockholm finns der så många som över 6.000 olika hantverkarföretag att välja mellan. Det är en avsevärd stor summa hantverkare. Det kan kännas överväldigande att välja någon bland alla dessa. Vad ska man välja? Vad är viktigt när man ska välja? Är alla lika duktiga? Tyvärr är det sällan så. Det finns både de som är otroligt duktiga och noggranna, och så finns det de som inte är det. Vissa tar till och med en handpenning för att alls påbörja arbetet, vilket vi tycker är lite märkligt. Varför ska man ta en handpenning? Och vad händer med den handpenningen om man inte blir nöjd med deras arbete? Det låter som en mycket krånglig sak att ens kräva av en kund. Som hantverkare och som kund, bör man ju kunna lita på varandra. Och det ska du kunna göra om du kontrollerar hantverkaren noga innan du anlitar en firma. Så här bör du göra.

1. Kontrollera deras kompetens

Det är viktigt att kontrollera deras utbildning och kompetens att de kan det som de säger att de ska kunna. Ibland händer det att företagen anlitar outbildade hantverkare som kommer från andra ställen än Sverige, vilket gör att det inte är lika säkert att de har den rätta utbildningen. Som kund är det bra att kontrollera deras kompetens och utbildning.

2. Har de anmälningar på sig

En och annan anmälning, eller missnöjda kunder kan hända den bästa. Men har ett företag återkommande och liknande anmälningar på sig, tyder det på att något är alldels fel på företaget. Kontrollera med Allmänn reklamationsnämnden ifall det finns många anmälningar. Att kontrollera företag är bara ett samtal bort.

4. Kostnadsfritt hembesök och offert

Om ett företag erbjuder sig att komma hem till dig och med egna ögon se vad det är som du önskar renovera, eller bygga, ger dem större möjlighet att kunna erbjuda sätt offert. Om de erbjuder ett kostnadsfritt hembesök och offert kan du gott och väl utgå från att de är seriösa och kommer att göra ett bra jobb. Här kan du läsa mer.

1 Jan 2019