När du behöver en mäklare i Uppsala

Är det så att du ska flytta till Uppsala? Uppsala är en av våra äldsta städer, med en hisnande historia som går tillbaka till tiden för vikgingatiden. Här ligger tre kungar under de välkända kungshögarna i den gamla delen av Uppsala. Här finns också den gamla medeltida stenkyrkan, och ser ungefär ut som den alltid har gjort, dock med en bättre isolering än tidigare. I centrala delarna finns den jättelika domkyrkan uppförd under 1200- till 1400talet när de väldiga tornen byggdes på den ursprungliga kyrkan. Här finns också Sveriges äldsta universitet och är lika verksam nu som då. Därför har vi också många nationer där studenterna träffas för sina olika samkväm.

Vill du sälja en bostad i Uppsala?

Eller du kanske är på väg bort från Uppsala? Du kanske har bott där och vill pröva dina vingar i en annan del av Sverige? I båda fallen behöver du hitta en ny bostad. Eller så bor du i Uppsala men längtar efter ett nytt hus, eller lägenhet? Det kan vara svårt att hitta bostad i Uppsala, men mest brukar det vara för dem som endast vill hyra en lägenhet där. Har du möjlighet att köpa ditt boende är det så mycket lättare att hitta ett passande hus, radhus eller lägenhet. Det finns många fina gamla hus, om det är ett sådant du vill köpa.

I centrala delarna av Uppsala kan du köpa en lägenhet, varför inte en nära Botaniska trädgården och njuta av växterna där året runt? Vill du ha ett hus utanför Uppsala finns det flera att välja mellan. Fördelen med Uppsala är den att även centralt i staden kan du bo i hus, parhus eller radhus, om du så önskar.

Vad har du råd med?

Det du behöver är att sätta dig ner och fundera på ungefär ville prisbild du har råd med. Har du en bostad som du kan sälja är det lättare, eftersom den kan fungera som handpenning och du behöver inte gå in med så stor summa för att komma över det hus, eller lägenhet som du önskar dig.

Hur många rum önskar du dig? Finns det dagis, skola i närheten, eller är det annat som gör att du blir intresserad? Sedan är det bara att sätta sig vid datorn och söka på till exempel mäklare Uppsala så kommer det upp en hel del att välja mellan. Det viktiga kan vara det som skiljer de olika mäklarna åt. Vilka verkar mer förtroendeingivande? Eller vilka känner du redan till? Kanske du har hört om någon mäklare som är bra?

6 Feb 2018