Har du köpt en fastighet som det har blivit rörigt om? Har du hamnat i en tvist om en fastighet? Om så har hänt är det bästa som man kan göra är att rådgöra med en fastighetsjurist som kan lagen när det kommer till fastigheter. Att köpa en fastighet är ofta den största affär som man som privatperson gör. Att bli ägare till en fastighet, i synnerhet i storstadsområdet Göteborg, Malmö och framför allt i Stockholm, innebär att det är miljontals kronor i omlopp. Sådant gör att det lockar till sig personer med väldigt rymliga samveten.  Människor som inte drar sig för att luras. Då kan man behöva en fastighetsjurist för att få rådgöra om vad som är i enlighet med lagen och vad som inte är det.

Så hittar du en fastighetsjurist

Man bör aldrig aldrig anlita en jurist som man hittar på nätet. Det är nämligen mycket stor skillnad på jurister och jurister. Vissa är inte särskilt duktiga och gör inte något särskilt bra jobb. Andra är lysande och gör så att deras klienter alltid vinner. Det är en sådan som du bör anlita; en som gör att du vinner i den tvist som du eventuellt befinner dig i. En duktig jurist kan se möjligheter där andra inte ser det. En duktig jurist har förmågan att ta fram just det som lagen säger, och som kan argumentera för varför just deras klienter har rätt. Se på stjärnadvokater som till exempel Leif Silbersky, han hittar alltid det viktigaste som rör hans klienter och arumenterar framgångsrikt för varför si eller så ska hända och ske med just de mål som han har anlitats för.

Välj aldrig vem som helst

Ska du hitta en duktig jurist bör du gå på referenser och andras omdömen. Du kan inte bara blunda och anlita den som fingret just då pekar på. Du bör alltid fråga om den advokat som du funderar på anlita; vad säger de tidigare klienterna? Vad säger andra om den juristen? Inom branschen brukar de ha god koll på vilka som är duktiga och vilka som inte är det. Vilka säger alla är duktig? Vilket rykte har juristen? Man kan inte bara välja vem som helst. Man måste vara mycket noggrann, så be någon som du litar på, att rekommendera någon som de vet är duktig. Och det viktigaste är att den juristen har just sitt område som specialistområde. Läs mer om en duktig fastighetsjurist på: https://www.fastighetsjuriststockholm.se.

19 May 2019