Markiser – en flexibel och prisvärd investering

Markiser är inte bara utmärkta för att ge solskydd när man sitter på sin uteplats eller terrass. De är flexibla då det är enkelt att välja hur mycket man vill fälla ut dem och på vissa varianter kan man även ställa in vinkeln. De hjälper också till att skydda din fasad mot att färgen bleks där de sitter och de gör även att du kan skydda känsliga textilier på till exempel soffor eller stolar som står innanför fönstret, utan att du förlorar din fina utsikt.

Även för butiker och andra kommersiella lokaler är det en användbar produkt. Om du tittar efter markiser i Stockholm och andra större städer ser du snart att de flesta butiker använder någon form av markis för att snygga till fasaden och skugga interiören.

Mervärde med markiser

Snygga markiser gör att ditt hus får ett mervärde. Till skillnad från ett fast tak kan du välja att bara använda dem vid behov. Det gör att du får ett lägre slitage på dem, då de kan fällas in när du inte använder dem. Ytan ligger då skyddad i höljet som täcker den hopfällda eller hoprullade markisen, så att den inte slits av väder och vind.

De är också säkrare än de flesta parasoll och paviljonger som man måste skaffa en extralösning till för att säkra dem mot starkare vindar och regn. Det är inte särskilt praktiskt att behöva ta av taket och sidorna på en trädgårdspaviljong eller lyfta undan parasollet varje gång du åker hemifrån för att vara säker på att de inte skadas. Med en markis kan du istället enkelt fälla undan den så är problemet löst.

Markiser med elmotor gör slut på vevandet

En gammal fördom mot markiser är att det är jobbigt att fälla ut dem och veva tillbaka dem. Inte nu längre. Det finns smidiga lösningar med fjärrkontroll så att du lätt kan välja hur mycket du ska fälla ut dem, i vilken vinkel du vill ha dem och även med sensorer som känner av om de behöver fällas ut automatiskt när solen lyser på en viss plats. Du kan också sätta dit en timer så att de fälls in, till exempel om du glömmer bort att dra ihop dem på kvällen innan du går och lägger dig.

Stora valmöjligheter för färg och form

Med markiser kan du också välja precis den färg och utformning som du själv vill ha och som passar med ditt hus. Om du bor i exempelvis i Stockholm eller annan större stad har du tillgång till många leverantörer som anpassar markiserna som du vill ha dem. Målar du om fasaden går det också lätt att byta tyget till en ny färg. De finns också med olika form. Somliga föredrar en rakare och mer modern look medan andra gillar den äldre svängda formen som passar bra ihop med ett gammalt hus. Du kan fritt välja en stil som går ihop med just din byggnad. En annan valmöjlighet som finns är hur mycket ljus som släpps igenom av tyget. Somliga vill ha lite ljusinsläpp och andra vill ha markiser som ger högsta möjliga opacitet och högt UV-skydd.

Handla dina markiser av ett proffs

Köp dina markiser från en etablerad markisleverantör i Stockholm och av ett välkänt märke. Då vet du att du får service i många år framöver och att det finns reservdelar om något skulle gå sönder. Du får också hjälp med installationen så att allt blir rätt utfört och de kan ge dig råd kring vilken sorts markis som passar dig och ditt hus bäst.

6 Jun 2017