Grindar kan utformas på olika sätt beroende på var de ska användas. Det kan vara till villan, industrin eller mässan i Uppsala. Fjärrstyrning kan också ordnas.

För den som ska välja grind i Uppsala finns det mycket att tänka på. Till en villatomt så ska den helst passa in med de andra grindarna i kvarteret. Det är också bra om den är lättskött och tålig. Sen är ju frågan om grinden ska gå till en gångstig eller om man behöver kunna köra bil igenom.

Om man behöver grind till en industri är det lite andra aspekter man behöver ta i beaktande. Det finns i huvudsak tre typer av grindar till industrier: slaggrindar som har två grindblad som slås upp åt var sitt håll, skjutgrindar som går i sidled när de öppnas, och vikgrindar som sparar utrymme genom att grindbladen viks ihop vid öppnande.

Det finns också mobila grindar

För stora mässor och andra event, där det tas inträde och man behöver kunna hindra folk från att smita in utan att betala, kan man använda sig av avspärrningar med mobila grindar. De finns i varianter såsom rotationsgrindar och vikgrindar. Dessa monteras enkelt samman med avspärrningarna och ger den säkerhet som behövs i entrén.

Vilken anledning du än har att behöva grindar i Uppsala så finns det företag som gärna hjälper dig. De har stor kunskap om vilka grindar som passar till vilka behov och har många varianter att välja mellan. Tänk också på att fjärrstyrning kan vara väldigt bekvämt. Då behövs ingen grindkalle.

28 Jun 2022