En mäklare i Mölndal måste ta flera saker i beaktande i sitt arbete. Förutom att ge välgrundad information om ett hus till spekulanter handlar mycket även om att skapa en relation.

Ibland kan man lite felaktigt få intrycket från amerikanska tv-serier att vem som helst kan bli mäklare. Det framstår då och då som att det är ett jobb i samma klass som dammsugar- eller telefonförsäljare. Så är naturligtvis inte fallet. Åtminstone inte i Sverige och i synnerhet inte i Mölndal. Här krävs det att man har studerat på högskola och gjort en längre tids praktik för att få lov att registrera sig som mäklare. Det är med andra ord inte vem som helst. Och tur är väl det, eftersom en hel del ansvar vilar på axlarna för en mäklare i Mölndal. Det är nämligen från mäklaren som spekulanterna förväntar sig att få all information de behöver för att fatta ett genomtänkt beslut inför en eventuell bostadsinvestering.

Mäklare med svar på allt

Som mäklare kan du förvänta dig att få frågor om husets skick. Var och vilka renoveringar som eventuellt behöver genomföras. När det senast målades om, utfördes stambyten och liknande. Grundläggande saker. Men du måste också vara beredd på att besvara frågor om själva området. Flyttar det in en barnfamilj i ett, för dem, obekant område kommer de vilja veta om det är en trygg plats. Säkerligen också vilka skolor det finns i närheten. Som mäklare måste du skapa en relation till dina spekulanter. Annars blir det inte mycket till affär.

15 Mar 2022