Det gäller att välja en modell som är godkänd när man ska sätta in fastighetsboxar. Men det finns även andra saker som är viktiga. Här kommer några tips.

Att få posten levererad till en fastighetsbox är smidigt och underlättar även för brevbäraren. Men det gäller att man väljer en modell och leverantör som är godkänd av Posten. Fastighetsboxar finns i flera olika storlekar och färger, vilket gör att man kan få en modell som smälter in fint och får plats i trapphuset. Men det finns även fastighetsboxar som tål utomhusbruk och med fördel kan placeras i anslutning till entrén.

Det är viktigt att tänka på att man monterar postboxen på rätt sätt och i rätt höjd. Köper man sin postbox från en godkänd leverantör är detta inga problem eftersom det då brukar ingå montering. Postboxar kan sättas upp på väggen eller placeras på särskilda underreden och vara fristående.

Hur mycket kostar fastighetsboxar?

Det är viktigt att även tänka på säkerheten när man väljer postboxar. Ju smalare brevinkast desto bättre eftersom det då blir svårare att utföra så kallat “post-fiske”. När posten levererar brev och försändelser görs detta ändå med en huvudnyckel. Låset på postboxen är viktigt och man brukar kunna välja mellan vanliga manuella lås med nyckel eller elektronisk lås med blipp eller nyckelbricka.

Hur mycket det kostar att sätta in postboxar beror på vilket utförande och låssystem man väljer. Även storleken har betydelse samt om man väljer till snedtak, underrede eller postsorteringshylla och så vidare. Ibland kan priserna också variera mellan olika leverantörer och därför kan det löna sig att jämföra priser. Mer om fastighetsboxar hittar du här: https://www.fastighetsboxar.net/ 

20 Feb 2023