Färg på väggarna kan göra all skillnad i världen. Hyr man in en målare i Stockholm slipper man dessutom att göra jobbet själv vilket inte är så tokigt.

Ljudet av klackarna som sattes mot trä ekade i den tomma lägenheten. Astrid gick från rum till rum och dagdrömde. Det var en sorglig syn som mötte henne men i Astrids tankar var väggarna målade i vackra färger som gjorde varje rum levande. Snart visste hon precis vad som behövde göras.

När hon kom hem till sitt rum hemma hos föräldrarna där hon bodde tillfälligt, kontaktade hon en målare i Stockholm. Hon hade träffat honom på en utställning och de hade pratat länge om de olika konstverken. Hon hade fått hans visitkort ifall hon skulle behöva sätta färg på tillvaron någon gång. Hon skrattade vid minnet av hans ordvits.

Målare anlitades

Erik, som denne målare från Gustavsbergs Måleri i Stockholm hette, kom förbi lägenheten följande dag för att tillsammans med Astrid gå igenom var hon ville ha vilka färger. Det hade varit en bra idé då han hade en bättre koll än hon hade på hur ljuset påverkade färger och därför också vilken nyans som passade bäst.

Erik blev förvånad när hon hade prickat rätt på många av färgskalorna och sa att hon borde jobba i hans bransch. Han gjorde noteringar och med hjälp av en färgpalett kunde han skriva ner exakt vilken kulör som bestämts. När de gått igenom alla de gråa trista rummen var allt bestämt och jobbet kunde börja.

31 Jan 2023