Dörrautomatik är ett effektivt sätt att få in så många kunder som möjligt i butiken i Stockholm. Det går till och med att installera på befintliga dörrar.

Den som driver en butik har en sak överst på önskelistan: att så många kunder som möjligt ska komma in i butiken. De flesta handlare är överens om att det är en bra strategi att göra butiken så tillgänglig som möjligt. Många lägger ned mycket arbete på att eliminera alla eventuella hinder för kunderna att ta sig in genom dörrarna.

I det arbetet kan dörrautomatik vara ett bra verktyg. Även om man kanske inte tycker att det är särskilt jobbigt att öppna en dörr manuellt, kan ett sådant litet hinder vara just det som gör att kunder väljer att gå vidare på gatan istället för in i butiken. Öppnar sig dörrarna däremot automatiskt när kunderna går förbi, är chansen betydligt större att de svänger in och ser vad som erbjuds i butiken.

Dörrautomatik på befintlig dörr går utmärkt

I dag kan man installera dörrautomatik i Stockholm på de flesta fastigheter. I ett K-märkt hus kan man visserligen stöta på patrull, men det är mycket få fastigheter som fortfarande är kulturmärkta. I alla fall när det kommer till fastigheter med kommersiella lokaler.

Den som oroar sig för det estetiska kring att installera dörrautomatik kan för övrigt känna sig lugn. Det går alldeles utmärkt att installera dörrautomatik på befintliga dörrar, så även den butiksägare som har en personlig och vacker dörr med historia kan låta kunderna flöda in i butiken helt automatiskt. Utan att utseendet på butiksfronten ändras.

9 May 2023