Innan du släpper in en mäklare i lägenheten i Gävle måste du se till att sopa undan varenda halmstrå. Åtminstone om du som säljer inte har rent mjöl i påsen.

Du behöver faktiskt inte berätta för din mäklare varför du ska flytta från Gävle. Han eller hon ska hjälpa dig med att sälja lägenheten, inget annat. Varför du styr kosan söderut kan vara din alldeles egna hemlighet. Men det kan vara en god idé att plocka bort eventuella souvenirer du tog med dig hem från brottsplatsen innan bocken brann upp.

De flesta Gävlebor är nämligen på ständig jakt efter den som brände upp den välkända julbocken förra gången. Så också stadens mäklare. Du som lämnar staden med bockbrännarens dåliga samvete i bagaget ska vara medveten om att det inte är så lätt att sopa igen spåren efter sig som du kanske tror. I alla fall inte när du ska sälja lägenheten, och alltså behöver släppa in folk i ditt hem.

Mäklare i Gävle håller tyst om allt – nästan

Oavsett hur diskret en mäklare i Gävle än är, så finns det gränser för empatin. En sann Gävlebo skulle aldrig låta en bockbrännare löpa. Innan du släpper in mäklare, fotograf och spekulanter i lägenheten måste du se till att du tänkt på allt.

För de misstänksamma Gävleborna greppar bokstavligt talat efter halmstrån i jakten på de banditer som varje år bränner upp deras älskade bock. Kanske är till och med vissa spekulanter på visningen bara för att finkamma din lägenhet? Läs mer om mäklare på den här hemsidan: mäklareigävle.se

19 May 2022