De flesta vet hur drömboendet skulle se ut oavsett om det är en gård i Skåne eller en vindsvåning i Stockholm. Nästa fråga är om det ska förbli en dröm eller om det kommer att bli verklighet.

Lea och Kristian hade länge önskat sig en vindsvåning i Stockholm. Då kunde de slippa pendlingen och ha alla sina aktiviteter strax utanför dörren. Livet skulle bli så mycket enklare tyckte de båda. Men var det ens möjligt att flytta till stan?

Plötsligt en dag hände det. Lottprenumerationen som de haft i all evighet gav äntligen vinst. Något som de senare skulle tacka syskonbarnen för, då det var av dem som de köpt lotterna. De fick inte bara en hög vinst, utan fyra stycken. För man var tvungen att köpa av alla fyra idrottsutövarna.

Vindsvåning blev verklighet

Vinsten räckte inte hela vägen men med besparingar kunde det bli möjligt. Nästkommande vardag kontaktade Kristian en mäklarfirma som specialiserade sig på vindsvåningar i Stockholm. Där fick de skriva in sig i ett spekulantregister som skulle göra det möjligt för mäklaren att kontakta dem.

Det fanns några prospekt att titta på, men inga vindsvåningar, så de beslutade att vänta tills något dök upp. De visste att det kunde ta tid. Tiden gick och de hade tittat på några våningar men inte riktigt fastnat för någon när deras framtida hem dök upp.

Redan när de varit i våningen i några minuter visste de att den var rätt. Nu var det bara att hålla tummarna hårt. Kanske skulle drömmen äntligen bli sann.

25 Dec 2021