Lås används dagligen vilket gör att de slits. Har man ett lås som börjar trilskas är det bättre att man låter en låssmed i Bromma byta det innan det går sönder.

De flesta lås håller ungefär tjugo år. Ofta märks när låset börjar bli slitet. Det blir trögt, svårt att få upp eller låsa. I stället för att vänta på att låset går sönder är det bättre att låta en låssmed genast byta ut det. Det brukar bli billigare eftersom risken annars är stor att man ganska snart måste anlita en låssmed akut, vilket är dyrare.

Gamla lås blir omoderna i takt med att tjuvarna utvecklar sina inbrottstekniker. Med ett nytt, modernt lås blir man tryggare och slipper oroa sig för inbrott. Det är bra att att se över låsen minst vart tionde år, samt då man flyttar till ny bostad.

Detta kan en låssmed göra för att inbrottssäkra hemmet

Det är inte bara med godkända lås på ytterdörren som man håller tjuven borta. Bor man långt ner bör man också sätta lås på fönster och balkongdörr, eftersom det är där tjuven helst går in. För att sedan få med sig allt stöldgods går tjuven ut genom ytterdörren.

Därför ska man välja ett modernt lås som måste öppnas med nyckel även från insidan. Att dessutom ha en bra ytterdörr är naturligtvis viktigt men en låssmed kan förstärka den ytterligare med ett brytskydd. Så vill man ha hjälp med att öka säkerheten i sin bostad ska man kontakta en låssmed i Bromma.

10 Oct 2022