Letar du bostad i Sundbyberg eller vill du sälja? Vill du få det bästa priset på din försäljning och vill du ha en trygg och bra affär när du köper? Att anlita proffs på bostäder är då en god idé.

Att köpa eller sälja sin bostad är en av de största affärerna man gör i sitt liv. Det har du säkert hört förut, och det handlar om att det oftast är mycket pengar i rörelse. Det handlar också om att det är mycket att tänka på. Både vid en försäljning och en vid ett köp. Man kan sitta och scrolla igenom hemnet och drömma, men när det är dags att göra affär är det mycket som ska klaffa. Man kan ha många frågor, det är mycket papper som ska gås igenom samt tekniska bitar som man inte förstår och obekanta termer. Ska du sälja din lägenhet eller villa? Då är det sällan bara att sätta in en annons på blocket. En bostadsannons ska innehålla allt en köpare vill veta. Ta hjälp av en mäklare i Sundbyberg.

Mäklaren ska kunna svara på nästan allt

När du står i begrepp att slå till, då vill du kunna vända dig till en person som är kunnig, erfaren och trygg. Det är mycket man undrar. Typkod, vad är det? Hur påverkar det min möjlighet att låna? Servitut? Vad innebär det? Vilken bank ska jag vända mig till? Vad innebär friskrivningsklausul? Det är är inte så lätt att navigera i alla termer som används. En mäklare ska kunna svara på dina frågor så att du kan känna dig trygg. När du vill sälja är det mäklarens uppgift att samla in så mycket information som möjligt. Du får hjälp med hur man bör lägga upp försäljningen, hur objektet presenteras och vad man bör lyfta fram etc.

Budgivning eller inte

Normalt utgår man vid försäljning från ett utgångspris. Värdet beräknas för varje bostad. Man tar i beaktande skick, läge och storlek. Ligger tillträdet långt fram i tiden kan det dra ner värdet något. Idag är det allt vanligare att det blir en budgivning på ett objekt. Ibland kan det sticka iväg rejält. Det är mäklaren som tar hand om buden och ser till att de registreras korrekt. På så sätt kan alla som är med följa utvecklingen. Ibland är det inte heller det högsta budet som vinner. Säljaren har rätt att välja köpare. Mäklaren fungerar bara som kontaktperson mellan säljaren och köparen.

3 Sep 2020