Vet du hur tidsödande det är att renovera fönster? Först måste man ta bort fönstret. Sedan ta bort färgen, skrapa och ersätta med nytt material om träet är slitet eller ruttet. Man bör byta gångjärn och beslag. Sedan måla om och lägga på nytt kitt och isolera fönstret riktigt ordentligt. Har man bara tvåglasfönster, kan man behöva lägga in ett tredje fönsterglas så att de är riktigt täta och man slipper elda för kråkorna. Så mycket som en tredjedel av värmen sipprar ut genom fönster och dörrar, även när de är stängda, om man inte har sett till att täta fönster och dörrar ordentligt. Så det lönar sig verkligen att isolera fönster och dörrar riktigt ordentligt.

Bäst köpa hus med nyrenoverade fönster

Vill man göra det bekvämt för sig bör man endast köpa ett hus som har nyrenoverade fönster. Det innebär nämligen ett så stort arbete att renovera dem. Särskilt gäller ju det om man har många fönster. Eller så bör man köpa nya fönster, och det innebär att man kanske blir tvungen att punga ut med minst 5.000 kronor per fönster. Det blir mycket, om man har mer än 10 fönster, det förstår alla. Dessutom är det så mycket mer miljövänligt att renovera de befintliga fönster som redan finns, än att slösa på jordens resurser genom att köpa nya fönster. Så om du bara kan, välj en ny bostad som har nyrenoverade fönster. Det är inte likadant med den övriga fasaden, den är lättare att renovera.

Så bör du göra med gamla fönster

Har man gamla fönster och sådana som läcker ut en massa värme, bör man antingen byta ut dem mot nya, och bättre isolerade fönster. Visste du att så mycket som en tredjedel av en villas värme sipprar ut genom fönster och dörrar, även när de är stängda? För att slippa dras med så höga uppvärmningskostnader kan man gott och väl isolera fönster för att sänka mängden värme som sipprar ut. Det bästa man kan göra då är att anlita duktiga hantverkare som både kan renovera fönster på rätta sättet och som kan isolera dem på rätt sätt. Som villaägare och som kund som betalar för uppvärmningen av en villa, så lönar det sig alltid att isolera fönster bättre. Många har varit med om att sänka uppvärmningskostnaderna efter att de antingen har bytt ut till särskilda Energifönster eller har isolerat de fönster som de har på bättre sätt. Ta kontakt med hantverkare i Stockholm som kan renovera fönster genom att klicka på länken: https://www.fönsterrenoveringstockholm.com.

28 Aug 2019