Är du på väg att köpa hus? Du kanske har gått i köptankarna nu ett tag, gått på några visningar, tittat på hemnet.se och klickat på några snygga bilder på olika hus. Det lönar sig att gå på flera olika visningar innan du bestämmer dig. Ju mer du vet om husen som du funderar på desto bättre val kan du göra när du väl bestämmer dig för att köpa ett hus.

Förutom själva priset på huset, bör du titta på den största utgiftskostnaden som du troligtvis kommer att ha på det nya huset är det uppvärmningen som du kommer att betala för. De flesta mäklare brukar kunna redovisa för uppvärningskostnader som man som spekulant redan i spekulationerna kan ta ställning till. Krävs det stora summor för uppvärmningen av huset? 

Säg att du är intresserad av ett charmigt och vackert trähus från sekelskiftet från förrförra sekelskiftet. Om det är så att det krävs flera 10.000-tals kronor varje år för att värma huset, vad kan du då göra?

Isolera fönster

Bland det första som du kan göra, om det visar sig att du kommer att betala stora summor för uppvärmningen är att byta till riktiga Energi-fönster, alltså fönster som är så isolerande så att ingen värme sipprar ut genom dem. Då får du ädelgas i mellanrummet mellan mellanfönstret och utsidans fönster.

Byta dörrar

Bland det vanligaste sättet som inomhusvärmen sipprar ut är genom fönster och dörrar. Täpper man till dem, byter ut till väl isolerdade fönster och dörrar, får man ner värmespillet. Man kan enkelt installera en till dörr vid utgången. På så sätt ser man till att värmen inte sipprar ut när man går in och ut ur huset.

Byta ventiler

Man bör även byta ut ventilerna. Har man vanliga ventiler utan någon automation, bör man byta ut till automatiserade ventiler med uppvärmning av luften som sug in utifrån. Bland det bästa ventiler som du kan byta till är FTX-ventiler. Med sådana kommer du att kunna sänka uppvärminigskostnader med flera 1000 kronor.

Isolera huset

Bland de åtgärder sosm du borde vidta för att sänka uppvärmningskostnaderna är att isolera huset. Bland det bästa och mest effektiva sättet att sänka uppvärmningskostnaderna är att isolera huset. Cellulosa är bland det mest effektiva sättet att isolera hus på. Är du osäker på hur du ska göra kan du alltid låta ett företag komma till ditt hus och se över hur huset kan isoleras och vad som är bäst för ditt hus. Läs mer här om hud du kan få till en isolering i Stockholm.

19 Oct 2018