Se alltid till att kontrollera VVS-systemet innan du bestämmer dig för ett nytt hus. När man blir villaägare tar man på sig ett stort ansvar. Det ansvaret gäller ju hela huset, och allt som hör till det och för tomten. Det innebär att i princip kommer ingen annan att hjälpa dig förutom dem som du betalar för, eller om du har någon förälder som är duktig på allt praktiskt som det innebär att ansvara för i din villa. En av de största och mest kostsamma saker som hör ihop med villaägande är att behöva byta ut stammarna till villan. Se därför till att stammarna är hela och intakta genom att låta göra en rörinspektion i Stockholm, när du funderar på att köpa en villa i Stockholm.

En spekulant har rätt att undersöka villan

Som spekulant har man alltid rätt att göra inspektioner av olika slag. Det eftersom man som köpare har stort eget ansvar och kan inte hävda att hon eller han inte visste om bristerna till exempel på huset när man har köpt en villa. Lagen är tydligt på denna punkt och det gör att köpare och sådana som funderar på att köpa ett hus måste se till  så att det inte finns stora brister med huset som snart måste åtgärdas och som är kostsamma. Därför brukar en spekulant har rätt att få göra rörinspektioner. Ta därför kontakt med en firma som gör sådana rörinspektioner. Särskilt om det är en villa i Storstockholm som du funderar på att köpa. Villorna i Stockholm, liksom på andra ställen i storstadstrakterna i Sverige har dyra priser på villor.

Så går en rörinspektion till

En VVS-företag som är kunniga inom VVS och rör, kan komma ut och göra en rörinspektion. Googla först "rörinspektion Stockholm", om det är i Stockholm som du behver en rörinspektion. Då kommer de ut med en mini-kamera som till och med har en egen bil. Då kan den lilla bilen ta sig långt in i rören och ta filmer och bilder inuti rören. Då kan man få se hur det ser ut långt ner i rören, vilket är omöjligt att kunna få på egen hand. Sedan kan VVS-företaget säga ppå et ungefär hur långt tid till som rören kan komma att hålla. På så sätt får du rätt uppfattning om hur rören ser ut och hur lång tid som du kan lita på att de håller. Det ger också dig chansen till att få rätt pris på villan.

20 Mar 2019