Ska du eller vill du köpa ett hus, radhus eller lägenhet? Då väntar en spännande tid framför dig. Du kanske redan har hittat huset du vill ha? Förutom besiktning, lånelöfte och budgivning återstår mycket ännu innan du kan flytta in. Oftast är det kära besvär, om du äntligen har hittat huset du vill ha. Det är ju mycket som måste klaffa; har du familj måste alla hitta jobb, dagis eller skola. 

Ni kanske ska pendla till ny adress och lära känna det nya området. Var finns det lekpark, affär och annat man behöver har nära sin bostad? När du och din familj väl har lärt känna omgivningen, kanske det är dags att gå igenom ditt nya hus. Behöver du renovera? Finns det något rum, som kanske annars är fint, men som behöver nya färger, nya möbler – och kanske en ny matta? Eller så behöver en eller fler rum en riktig renovering? 

Oavsett vilket, har heltäckningsmattor blivit inne på nytt, efter att ha varit borta i snart trettio år (senast på 1970-talet var det inne med heltäckningsmattor). Då försvann de med hänvisning att de dammade så mycket, och var svåra att göra rena. Folk blev allergiska och mattorna kastades ut. Men utvecklingen har hunnit ikapp heltäckningsmattorna och vi har helt andra maskiner som numera kan rengöra dem, så de nästan är som nya. Fortsätt läsa om heltäckningsmattor på denna site.

Inne med heltäckningsmatta

Årets inredingstrend är just stora mattor eller heltäckningsmattor med kort lugg. Vi har ju börjat ta in färg till våra hem igen. Därför satsar vi allt mer på härliga, mjuka mattor i fina färger. Till exempel i sovrummet är det skönt för barfota fötter att få landa i en mjuk heltäckningsmatta. Varför inte välja i en nyans som du kan kombinera med resten av inredningen? Särskilt våra ungdomar, brukar vistas mer på golvet än någon annanstans. Då kan det vara skönt med en riktig matta som bildar ett mjukt underlag. Varför inte satsa på en heltäckningsmatta i vardagsrum. Har du möblerat med ett matbord där vill vi ju gärna ha en matta under matbord, och invid soffan där man kan sitta på, om man är många. Då behöver du inte bekymra dig om sittkuddar.

 

En annan plats i hemmet där heltäckningsmattor passar utmärkt är i ett sovloft, som är så populära just nu i och med att vi bor så pass trångt att varje kvadratmeter bör utnyttjas. Då är ett loft det bästa sättet att kunna utöka ytan uppåt.

23 Jan 2018