Tunga lyft av fel person i fel situation kan få förödande följder. Vid tillfällen då du kan få hjälp med att bära tunga objekt bör du överväga möjligheten.

Det finns absolut ingenting som säger att du inte borde styrketräna. Med vikter som är lämpliga för din kropp i just det sammanhang du befinner dig i alltså. Det skulle till exempel kunna vara på gymmet där du börjar på en lägre nivå men successivt arbetar dig uppåt med tyngre vikter ju starkare du blir.

Ovanstående är exempel på sunda lyft som är bra för din kropp och gör dig starkare. Är man dock för ivrig och vill lyfta för tungt alldeles för tidigt i processen är risken för bakslag mycket stor. Du kan då istället skada dig på sätt som fördärvar din kropp för lång tid framöver. Sådana lyft ska undvika till varje pris.

Tunga lyft kräver erfarenhet

Problemet är att det är många lyft av just sådan karaktär som krävs när man ska flytta. Då ska man bära sängar, lådor med böcker, bokhyllor, soffor och andra möbler och objekt som inte alltid är särskilt smidiga att lyfta. Du kan naturligtvis under flera års tid förbereda dig inför ett sådant projekt med planerad styrketräning, men det finns bättre sätt.

Och ett sådant sätt är att beställa in flyttpersonal som har många års erfarenhet av tunga lyft. De vet exakt hur möbler och andra tunga saker ska lyftas för att minimera skaderisker – både för sig själva och för själva objektet. Det är ett smartare val.

Mer om tunga lyft hittar du på denna sida: https://www.tungalyftt.se/ 

26 Apr 2023