Vallentuna är en ganska liten kommun med sina ca 30 000 invånare. 30 000 invånare behöver inte vara litet i sig – men närheten till Stockholm gör just att det kan verka så. Vallentuna ligger dock i Stockholms län, även om det just är en egen kommun.

När det kommer till att anlita målare i och kring Vallentuna finns det alltså mycket att välja på. Detta inte minst tack vare närheten till centrala Stockholm och det tjänsteutbud som det innebär. Som boende i Vallentuna finns det dock gott om målare i Norrort att välja mellan. Att anlita en målare i Huddinge, en bit söder om staden, kanske alltså inte direkt behövs. Givetvis är det upp till målerifirman i sig och hur långt de är villiga att resa för ett jobb. 

Som boende i Vallentuna finns det flera saker du kan göra för att hitta en seriös firma i närområdet. Bland annat kan du använda dig av följande tips:

Använd annonssidor

Ett snabbt sätt att hitta målare på är att använda sig av sidor där man kan lägga upp annonser. Flera av dessa sidor finns i Sverige – och de har ofta mängder av besökare och annonsörer. En enkel sökning på ”Målare Vallentuna” kan ge dig en rad olika firmor på en gång.

Ingen träff? Testa på en annan sida, eller helt enkelt att bredda sökningen med till exempel ”Målare Stockholms län”. Om du prövar runt med en del olika fraser och sidor, bör det inte dröja länge innan du hittar en målare som kan göra ett jobb i Vallentuna.

Om du känner någon i liknande branscher

Om du har en någorlunda stor bekantskapskrets, är det inte osannolikt att du känner någon målare, eller åtminstone någon i en liknande bransch. Att få en rekommendation från någon i branschen, som dessutom är en vän du litar på, är kanske en av de tyngst vägande referenserna man kan få.

Om du inte känner någon målare i Vallentuna (eller i närheten), kan du testa att fråga till exempel en hantverkare. Ofta samarbetar de med olika målerifirmor. Ett annat tips är att helt enkelt använda dina sociala medier. Kanske är det någon god vän du tappat kontakten med som gått och blivit målare?

En stor fördel med att ha en personlig koppling till målaren du anlitar är att du har större chans att få en riktigt bra deal. Dessutom kan det ju vara lite nervöst att anlita någon som ska utföra ett jobb i ens hem. De flesta har nog hört någon skräckhistoria med saltade fakturor, stulna ägodelar eller undermåligt jobb.

15 Feb 2017