Hur löser ni logistiken vid flytten?

Att köpa ett hus är för många familjer en ren och skär dröm. I synnerhet om man bott i mindre bostäder och således haft ett litet utrymme att röra sig på. Inte sällan så har man haft en bostad - en tvåa eller en trea - i Stockholm, man har fått barn, man har bitit ihop så länge som det bara är möjligt - barnen har fått dela rum - och till slut så har man då äntligen kommit till den dag då man hittar, och har råd, att köpa ett hus.

En härlig känsla. Barnen får egna rum och en trädgård att leka i, som förälder så kan man skapa egna utrymmen dit man kan dra sig tillbaka. Det handlar om en tid där känslorna är stora och väldigt positiva.

Men, det är inte bara att flytta. Ibland kan det vara så att man får vänta innan man kan flytta in och innan de tidigare ägarna hunnit flytta ut. Det beror naturligtvis på hur man själv agerat vid din egen försäljning och hur man lagt upp kring in- och utflyttningsdatum i denna. Det är dock inte ovanligt att man kan ha någon- eller några veckor på “resande” fot och där man tvingas bo i kappsäck. Det brukar ske hos goda vänner. De flesta ställer upp med sovplatser i samband med en flytt.

Frågan är bara hur man ska tänka gällande möbler och övrigt bohag? Att man själv får sängplats tillsammans med övriga familjen är en sak - men det är omöjligt att få in allt man äger i någon annans bostad. Det finns en gräns även för hjärterum kontra stjärterum. Den givna lösningen i Stockholm vid liknande problem är att man använder sig av magasinering.

Välj magasinering i samband med flytten

Magasinering innebär att du under en tid - som du själv bestämmer - kan lägga in din tillhörigheter i förrådsutrymmen. Dessa är uppvärmda, de är övervakade och inbrottssäkrade, de är försäkrade och de är heller inte så dyra. Magasinering i samband med en flytt behöver heller inte innebära en massa extrajobb.

Det fina är att du får en- eller flera containrar hemkörd till er bostad och dessa är det därefter ni som fyller. De containers ni beställt kommer därefter att transporteras till de lager som företaget tillhandahåller. Förenklat så innebär detta att ni inte ens kommer att behöva ett körkort.

Ett väldigt smidigt alternativ som ni, som sagt, kan säga upp när ni själva vill. Då ni väl väljer att avsluta avtalet med företaget inom magasinering så kan ni beställa hemkörning - era möbler, ert bohag och allt ni valt att lägga i era containrar - kommer då att köras till ert nya hus.

Välj magasinering även efter flytten

Inte sällan så överskattar man husets storlek. Man tror sig - med lätthet - få plats med allt man äger. Det får man sällan. ganska snart så har man fyllt garaget, man har källaren full av prylar och man har åter ett problem på halsen - trots att man tänkt sig att husets storlek och generösa yta ska kunna svälja allt. Det finns naturligtvis en möjlighet att åter vända sig till företaget inom magasinering i detta läge.

Ett annat alternativ - som dock många har väldigt svårt för - är att göra en rejäl utrensning. Vill man bli av med möbler, kläder och andra föremål så kan man i Stockholm ringa Stadsmissionen, Emmaus eller Myrorna som brukar erbjuda sig att hämta allting. Genom detta gör du gott för någon annan.

Handen på hjärtat: om du inte använder en sak idag - hur troligt är det att framtiden kommer att erbjuda en användningsområde? Välj magasinering för det som har ett ekonomisk eller sentimentalt värde för er. Resten kan ni gott skänka bort.

6 Aug 2018