För att få köparen i rätt stämning på bostadsvisningen är det många som gör en homestyling i Stockholm. Bostaden ska se så attraktiv ut som möjligt, så att mäklaren får många och höga bud.

Man kan fixa till trädgården och sätta ut fina växter i krukor, och på altanen kan man ha snygga plädar. Inomhus är det undanplockat och fint, och kanske har man också tänt några levande ljus eller bakat en sockerkaka, så att det ska bli en riktigt hemtrevlig atmosfär.

Dessutom beskrivs alla fördelarna med bostaden i mäklarens annons, hur fint läge det är och hur charmig den är. Man tar fina foton en solig dag. En homestyling i Stockholm blir det där lilla extra, som förhoppningsvis får köparen att bjuda.

Fräscha tapeter och nya kökslampor

En del går ett steg längre och sätter nya spotlights i taket i köket för att bostaden ska se modernare ut. De gamla lampkuporna åker helt enkelt ner. Man kanske till och med sätter någon ny tapet någonstans och gör mindre renoveringar. Allt detta syftar förstås till att få fart på budgivningen och att få ut ett så högt pris för bostaden som möjligt.

Är någon del i huset riktigt eftersatt, händer det att man fixar till det. Exempelvis kan man byta tvättmaskin. Det kan ju verka underligt när man inte ska bo kvar att satsa så mycket pengar i den gamla bostaden, men om köparen tycker att det är fräscht och väl underhållet så kan budgivningen gå upp med mycket större belopp.

26 Dec 2021