Som boende i Stockholm har man tillgång till ett stort utbud av tjänster, butiker och annan service. Visserligen finns det kanske inte många husägare i Stockholms innerstad, men i Stockholms län och alla de förorter och samhällen som räknas dit, finns det ett stort behov av dylika tjänster. Skatteverkets statistik visar att boende i Stockholm och stadens kranskommuner är bland de flitigaste användarna av ROT-avdraget i hela landet.

Använd karttjänster

Det finns idag flera större karttjänster som enkelt kan kommas åt genom din webbläsare. Genom sökningar i stil med ”Målare Stockholm” kommer du snabbt att hitta ett urval av firmor du kan titta närmare på.

När du använder söktjänster är det viktigt att du granskar firmorna ordentligt innan du bestämmer dig för ett köp. De företag som kommer upp i dylika tjänster är visserligen ofta verifierade av karttjänsten på ett eller annat sätt, men det är absolut ingen garanti för att firman kommer att göra ett bra jobb när de väl ska måla ditt hus. Att hitta en målare med kunskap, erfarenhet och som är utbildad är ett måste om man vill anlita en seriös firma och få jobbet väl utfört.

Hör med bekanta

Det finns så pass många målare i Stockholm att det kan kännas svårt att veta var man ska börja. Känner man någon som har haft målare hemma hos sig nyligen är det en bra plats att börja leta på. Frågar du din bekante om vilken firma han eller hon använde sig av kan du ha någon att anlita.

Det finns dock vissa saker som är bra att kontrollera innan du bestämmer dig för att köpa tjänsten. Till exempel kan det vara bra att höra med din vän om de har kommit i tid, om de har varit tillmötesgående och om de har gjort ett bra jobb i största allmänhet.

Håll utkik i vardagen

Ett tips som kanske går långsammare, men som knappast kräver någon större ansträngning, är att hålla lite utkik i vardagen. Kanske ser du en lapp vid busshållplatsen och bara kan rycka ett telefonnummer av den? Givetvis kräver det fortfarande viss granskning innan du bestämmer dig för att boka målaren.

De flesta firmor är seriösa och det kommer sällan att innebära några större bekymmer. Dock finns det skräckexempel om hur folk har råkat ut för oerfarna hantverkare som utfört undermåliga arbeten och som kanske till och med saltat fakturan rejält. Genom att kontrollera firman grundligt kan man undvika detta ganska enkelt.

7 Aug 2017