Hitta billiga hus - det rätta renoveringsobjektet

Är man inte rik som ett troll kan det vara ganska tröstlöst att vara spekulant på Stockholms bostadsmarknad. Att köpa ett hus i Stockholm utan att kunna lägga en kontantinsats på över miljonen är i princip inte möjligt. En väg som kan göra det möjligt att hitta ett hus i Stockholm som man har råd med är därför att välja ett hus som har ett visst renoveringsbehov.

Vad ett renoveringsbehov innebär kan som bekant skilja sig ganska rejält, ibland läser man i mäklarannonser om hus som beskrivs som ett ”gyllene tillfälle för hemmafixaren” men som i själva verket visar sig vara ett ruckel bortom räddning. Ibland nämns ingenting om skicket utan det är upp till spekulanterna att bilda sig en uppfattning om renoveringsbehovet.

Det gyllene snittet

Det man som köpare vill är att hitta brytpunkten där huset är jämförelsevis billigt och samtidigt relativt enkelt att renovera själv. Det får gärna se väldigt slitet ut, för att avskräcka andra köpare, men samtidigt vara så välbehållet och välbyggt att de inre delarna av huset; stommar, rör och elledningar, är välbehållna. Om man vet att huset i grunden håller god kvalitet innebär det antagligen ingen jättekostnad att renovera ytskikt, kök och badrum. Denna kostnad måste ställas till hur mycket billigare man kan få huset jämfört med vad ett hus i samma område hade kostat om det varit i toppskick.

Genomför alltid en noggrann besiktning

För att få full koll på ett hus ska man alltid genomföra en noggrann besiktning. Förutom den vanliga besiktningen, som ska utföras av en auktoriserad besiktningsman, kan det även vara en god idé att ta in en elektriker för att kolla elstammarna, och en VVS-installatör för att kontrollera rörledningarna och ytskikten i badrum och kök. Är dessa system i gott skick, och om huset verkar fritt från mögel och svampangrepp, har du goda chanser att göra en bra affär. Att golven är slitna, handfatet trasigt och att fasaden flagnar är bara bra, det får mindre erfarna spekulanter att dra öronen åt sig. Det är de osynliga felen du vill undvika.

En köksrenovering är alltid en investering

Om köket behöver renoveras innebär det så klart en kostnad, men jämfört med att sanera huset från mögel är det inga större summor vi talar om. Om du anlitar en renoveringsfirma för din köksrenovering får du jobbet snabbt och smidigt utfört, och du betalar bara en faktura för hela projektet. En köksrenovering är en åtgärd som snabbt höjer marknadsvärdet på huset långt över det du betalat för det.

Köksrenovering i Stockholm

I Stockholm är det lätt att hitta en renoveringsfirma som erbjuder totalentreprenad på köksrenovering. Om du lyckats hitta ett hus relativt billigt, med rätt grad av renoveringsbehov, kan du genom att anlita en bra renoveringsfirma få ett hus i toppskick till ett betydligt lägre pris än normalt.

Läs mer om köksrenovering: https://www.köksrenoveringstockholm.com

29 Mar 2019