Har man någonsin levt i ett dragigt boende vet man hur hemskt kallt det kan bli på vintrarna. De blåsiga dagarna känns det precis som om man är utomhus, en hemsk känsla som kyler ner i märgen.

Om man ändå bodde i Spanien, så klart någon av de delarna där det är varmt året runt. Så mycket bättre man hade mått, kroppen hade mått så bra av värme året runt. Det hade även funkat att bo i Spanien på vintern och Sverige på sommaren. Men så är inte fallet, istället bor man i ett äldre hus. Som dessvärre är väldigt dragit. Det är hemskt att vakna på nätterna av att handen är utanför täcket. På bara någon minut är den så otroligt kall, snabbt in under täcket igen för att värma upp sig.

Stor kostnad att köpa nytt

En vanlig bov till ett kallt och dragigt hus är just fönstrena. Fönstrena spelar stor roll i hur isolerat det håller sig. Många äldre hus har även äldre fönster som kanske inte håller den standard man vill ha idag. Det är en stor kostnad att köpa nya fönster och är därför inte ett alternativ just nu. Täcken hänger som gardiner för att slippa kylan lite, inte den finaste lösningen. Men den hjälper lite iallafall. Det blir att testa med tätningslister för att se om det hjälper mot draget. Självhäftande tätningslist ska beställas hem snarast möjligt, inte en dag till vill man leva så här kallt.

4 Jun 2021