Bli inte orolig över att golvet till slut behöver fräschas upp. En golvslipning är lika oundviklig i Stockholm som någon annanstans när tiden hinner ikapp.

Det är inte ovanligt att underskatta vad ett golv egentligen tål. Tänk på vad det trots allt för utstå varje dag. Golvet ska ständigt hålla upp möbler. Och i flera hushåll är det säkert barn och husdjur som springer och leker på det varje dag, vilket ytterligare ökar belastningen på golvet. När du tänker på det behöver golvet utstå en hel del.

Så är ofrånkomligen fallet oavsett om du bor i en villa på landet eller en lägenhet inne i Stockholm. Golvet kommer att slitas ut så småningom, så är det bara. Men det behöver givetvis inte innebära att alltihop måste bytas ut. Ofta räcker det gott och väl att bara slipa till golvet och ge det en allmän uppfräschning.

Golvslipning kräver en tung maskin

När det kommer till golvslipning i Stockholm är det lätt att dra öronen åt sig om du tror att du skulle behöva göra hela jobbet själv. Så är det naturligtvis inte. Även om du självklart skulle kunna hyra en golvslip och ta hand om arbetet på egen hand är det inte att rekommendera. Av flera skäl.

En av anledningarna är att du inte är expert på hur maskinen som används för att slipa golv ska framföras. Det är en mycket tung apparat som kräver en erfaren hand – i alla fall om jobbet ska bli väl utfört.

7 May 2023