Jobbet som golvläggare i Uppsala är mycket omväxlande och intressant. Den ena dagen kan man lägga golv i en villa och nästa dag är det dags för en butik.

För någon som inte är golvläggare i Uppsala kan jobbet verka lite enahanda. Men det är mycket långt ifrån sanningen. För det är inte någon dag som är den andra lik på många olika sätt. Man får se många olika lokaler, träffa alla möjliga typer av människor och även lägga en mängd olika slags golv.

Men hur är det då när det handlar om att lägga golv i olika typer av lokaler? Är det någon skillnad på att lägga golv i en butik emot att lägga ett golv i ett hem? Ja, det kan det vara. För i många fall kan man lägga andra slags golv i en butik emot vad man gör i ett hem.

Smidig golvläggare i Uppsala

Om man arbetar som golvläggare i Uppsala så vill man gärna ha en helt tom yta att jobba med. Men om man ska lägga ett golv i en butik, som är i drift, så kommer det inte hända. Det är oftast omöjligt att kunna tömma en butik helt och hållet. Där brukar finnas väldigt många varor och även en hel del inredning.

Till skillnad mot ett hem, där man kan få tomma ytor, så får man därför i en butik jobba med att lägga en del av golvet i taget. Men det kan även vara andra saker som skiljer sig åt, som underlaget som golvet ska ligga på.

29 Jan 2023